למרות שעוברים עלינו ימים קשים, ואולי דווקא בגלל זה, אני מרגישה שצריך להמתיק קצת את החיים, ולכן, הכנתי לקט של מתכונים מתוקים למשלוח מנות טבעוני. כל המתכונים פרווה, בלי ביצים ומתאימים גם לאלרגים ולשומרי כשרות.
אצלנו בבית היו מכינים לקראת פורים מתכונים מתוקים עם תמרים, אגוזים, שוקולד, ריבה, רחת לוקום וגולת הכותרת פרג.
לגבי שתיה, אנחנו מסודרים עם המשקאות של מזקקת אדום השייכת לבני גל. הכל מיוצר מתמרים אורגניים מקיבוץ סמר בערבה המותססים בשיטה מסורתית קפדנית של חובב אלכוהול שהוא גם מהנדס כימיה. בסדרה ערק גבריאל, ג׳ין עמליה וברנדי סמר. מעוניינים להזמין? זה הקישור לאתר המזקקה.לאתר המזקקה.
רוב המתכונים בלקט הזה קלים ומהירים וניתן להכין אותם עם הילדים. יש גם מתכונים מורכבים יותר כך שכל אחד יכול לבחור מה שמתאים לו. הכי כיף לשלב כמה סוגים ולהכין צלחת מגוונת.
משלוח מנות טבעוני – פרווה ובלי ביצים
מתוקים עם תמרים
מגולגלות תמרים שניתן להכין במגוון של מליות. מתכון קל שגם ילדים יכולים להכין כפי שתראו בתמונות בלחיצה על המתכון.
אם כבר תמרים, יש גם את גלילות התמרים והפיצוחים שממש נמסות בפה ונחטפות תוך שניות. הגלילות יכולות לשמש גם כחטיף אנרגיה או כארוחת ביניים מפנקת.
למי שמחפש את המתכון הכי קל שיש: אוזני המן מ-2 מצרכים שקונים בכל חנות ומתאימים מאד להכנה עם הקטנים שבחבורה.
עוגיות מעמול תמרים, אמנם דורשות קצת השקעה, אבל שוות את זה לדעתי.
משלוח מנות טבעוני עם שוקולד
אוהבים שוקולד? בראוניז שוקולד וטחינה מפנקים ורכים שכיף לאכול ע"י הקפה, אבל לא רק.
חטיף שוקולד ופצפוצים בסגנון חטיף טעמי שמכינים ממש בקלי קלות והילדים ישמחו לעזור ולטעום כל הזמן.
מתוקים עם פרג
פרסבורגר – סהרוני שמרים פריכים במילוי פרג מתוק. אחת העוגיות האהובות עלי ביותר.
עוגת שמרים קראנץ פרג רכה ומלאה בפרג מתוק ועשיר.
מאפינס
מאפינס דבש בלי דבש, רכים ואהובים מאד. מתכון ותיק בבלוג.
מאפינס שוקולד בננה שהעלתי לאחרונה וזכו להצלחה מסחררת. כל כך שמחה שאהבתם. תודה!
כיסונים ומעטפות
גביניות שמרים מתוקות
כיסוני תפוחים מבצק מהיר שניתן להכין כגלילת שטרודל או כמאפים אישיים.
שיהיה חג פורים שמח, שקט ושליו, שכל חיילנו ישובו בשלום, שהחטופים יוחזרו לאלתר לחיק משפחותיהם ושכל המפונים יוכלו לחזור בביטחה לבתיהם.
חג שמח אמיתי, עם בשורות טובות, תחפושות מרהיבות לילדים, אוכל מתוק ושתיה לפי מצוות עד דלא ידע.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצרים שלכם. מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
השאר תגובה