סלט בריאות עם נבטים

סלט בריאות עם נבטים

הרבה מבקשים ממני מתכונים לסלט בריאות. תכלס, אני לא ממש יודעת למה הכוונה בסלט בריאות, אז הכנתי סלט נבטים וחסה ועוד כל מיני ירוקים עם קצת חמוציות ושיבולת שועל (שיחד הם מהווים מעין גרנולה) ברוטב ויניגרט ויצא ממש פצצה! הסלט מתאים גם כמנת מזנון באירוח חגיגי, כסלט לצד מנה עיקרית ואפילו לפיקניק של יום העצמאות. אולם אם רוצים לקחת את הסלט לפיקניק או להכינו מראש, פשוט להכין את הרוטב ולשמור בצנצנת ואת שבולת השועל הקלויה בשקית קטנה, ולפני ההגשה להרכיב את הסלט. כך הסלט יהיה פריך וטרי.

סלט בריאות עם נבטים

המרכיבים

  • 2 לבבות חסה חצויות לאורך ופרוסות.
  • 1 כוס עלים ירוקים אחרים (אני שמתי תרד , חסה סלנובה ומעט נבטי ברוקולי)
  • 1 מלפפון חצוי לאורך ופרוס באלכסון
  • 1 תפוח עץ ירוק, חצוי מנוקה מגרעינים ופרוס דק* (לא חובה)
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים לטבעות דקות (לא חובה)
  • עלים מ-5 ענפי נענע גדולים קרועים 
  • 1/2 חבילה נבטים סיניים
  • 2 כפות חמוציות קצוצות (רצוי במיץ תפוחים ולא מסוכרות)
  • 4 כפות שבולת שועל (אפשרי ללא גלוטן)
  • 2 כפות שומשום מלא

לרוטב ויניגרט

  • 1 כפית גדושה חרדל גרגירים
  • 1 כפית סילאן (או מייפל או אגבה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
  • 1 כף חומץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט מלח ופלפל גרוס
  • אופציונל: 1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

  1. לסדר את הירקות והנבטים בצלחת הגשה יפה. 
  2. להכניס את מרכיבי הרוטב לצנצנת (או שייקר) לנער ולצקת על הסלט. לערבב קלות בעזרת 2 כפות. 
  3. לקלות בזהירות את שבולת השועל עד להזהבה קלה (להיזהר שלא תישרף) ולהעביר מיד לקערה קרה.
  4. להוסיף לקערה את השומשום המלח והפלפל ולערבב.  
  5. לפזר על הסלט את החמוציות ותערובת שבולת השועל ולהגיש לשולחן. 

גיוונים וטיפים:

  • לפסח ניתן להחליף את שבולת השועל בתערובת שקדים,אגוזים, בוטנים או צנוברים קלויים לפי טעמכם.
  • את שבולת השועל אפשר לקלות בתנור ב-190 מעלות טורבו במשך 5-7 דקות בערך. שימו עין כי כל תנור מתנהג אחרת.
  • לקיצור דרך, ניתן להשתמש גם בגרנולה קנויה (בלי סוכר) או בדוחא.
  • עם מכינים את הסלט מראש כדאי מאד לטפטף מעט מיץ לימון על פרוסות התפוח למניעת השחרה.
  • השארה לכם תערובת שבולת השועל ושומשום? אפשר לפזר אותה גם על יוגורט.

סלטים נוספים שבטח תאהבו: סלט גזר מנצח עם אגוזים, סלט תרד ופטריות עם רוטב משגע, סלט שומר ותפוזים – סלט בשבש שהילדים שלי מאד אוהבים.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים לאינסטגרם זה מאד משמח אותי.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!

השאר תגובה