השבוע בסל האורגני שלי (לפני שתשאלו איפה אני קונה אותו, אני אגלה לכם: משק חביביאן) הגיעו זוקיני ירוקים כהים וזוקיני צהובים. הכנסתי הכל למקרר ולקראת ערב פתחתי אותו כדי לבחור ממה אכין את ארוחת הערב, כי כמו שאתם כבר יודעים אני תמיד מכינה ממה שיש בבית. ואז ראיתי אותם: הזוקיני החמודים קפצו לי לעין וביקשו להיות ראשונים ("פסססססט, פסססססט, קחי אותי" שמעתי אותם קוראים לי, בדמיוני) והדמיון המשיך לרוץ… אני אקפיץ אותם עם עלי תרד ואכין סלט זוקיני ותרד שלא טעמתם כמותו!
כמובן, שחייבים להוסיף לזה משהו קראנצ'י, לתוספת מרקם ואוממי, משהו שמקפיץ את כל המנה. הסוד שלי הוא: "פאן גרטטה" שילוב של שמן זית (ישראלי, בעל תו איכות) עם פירורי לחם שמקורו במטבח האיטלקי. מתקבלים פירורים במרקם ובטעם שמזכיר פרמזן. זה פטנט שלמדתי מסבתא ממה שלי שקראה לזה: "פרמזן לעניים", אך זה לא ראה גבינה מעולם, כך שזה זה גם פרווה וגם טבעוני, אז זרמתי עם זה. מעניין איך הפטנטים שלמדתי מסבתא שלי משמשים אותי עד היום. אם אתם מעוניינים להכין החליפו את פירורי הלחם ב- 1 כף קמח מצה + 2 כפות שקדים גרוסים, או שתשתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן המתאימים לפסח.
לפני המתכון, בואו נדבר רגע על המחבת. רבים שואלים אותי "למה החביתה (עדשים או חומוס) מתפרקת לי"? או "למה הטורטיות שלי נדבקות למחבת"? אז הנה התשובה. מעבר למיומנות שאותה רוכשים, אין ברירה, בדם יזע ודמעות (טוב, לא חייבים דם), האלמנט השני הוא המחבת. חשוב שזו תהיה מחבת נון סטיק טובה ובריאה, מבית טוב, בלי מתכות כבדות (קדמיום ועופרת) ובלי PFOA שמשמש עדיין בחלק מהמוצרים הפחות איכותיים בשוק. המחבת שאני משתמשת בה ויכולה להמליץ עליה מניסיון רב שנים היא המחבת של טפאל עם הנקודה האדומה.
סלט זוקיני ותרד
המרכיבים ל- 4 מנות פתיחה:
- 4 זוקיני ירוקים וצהובים בינוניים או 6 קטנים
- 1 כוס דחוסה עלי תרד
- 5 כפות שמן זית
- 1-2 שיני שום קצוצות דק
- 3 כפות פירורי לחם (הסברתי למעלה איך ניתן להמיר לפסח, ואפשר גם ללא גלוטן)
- 1 כף פירורי פרמזן טבעוני (או שמרי בירה)
- קורט מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
אופן ההכנה:
1. חוצים את הזוקיני לאורך ופורסים לפרוסות אלכסוניות דקות.
2. מחממים שמן זית במחבת טובה ומוסיפים פנימה את פרוסות הזוקיני.
3. צורבים את הזוקיני כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עדין, וניעור המחבת עד להזהבה.
4. מוסיפים את עלי התרד, השום, פירורי הלחם, המלח והפלפל השחור ומאדים 3 דקות נוספות. לקראת סיום מוסיפים את הפרמזן.
5. מצננים מעט ומזלפים מעל מיץ לימון.
הגשת המנה:
- אפשר להגיש מיד אחרי ההכנה.
- מה שנשאר אפשר לאכול גם כסלט קר או כאנטיפסטי.
- אפשר לאכול עם פסטה! לשם כך, יש להוסיף 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה לסלט הזוקיני והתרד ולבשל 2-3 דקות. זה הופך לרוטב משגע!
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה מאד ישמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
מענין. מאוד
תודה רבקה
נראה טוב
אנסה היום
בהצלחה ובתיאבון!
שלחי תמונה ???
הכנתי עם שקדים טחונים במקום פירורי לחם. סלט יפה וטעים. תודה!
נהדר! שמחה שאהבת
מתכון מצוין. תודה רבה!
תודה רבה. שמחה שאהבת.