סלט שעועית לבנה עם ירקות טריים: פלפלים צבעוניים, עגבניה, בצל ירוק ופטרוזיליה בתיבול ים תיכוני של שמן זית ומיץ מלימון טרי הוא סלט שממלא את השולחן בשמחה ובצבע. הסלט מושך את העין והרי ידוע שמה שמושך את העין מושך אותנו לטעום. לא סתם אומרים שאנחנו אוכלים קודם עם העיניים.
הסלט עשיר בחלבון מהשעועית, מפוצץ בויטמין C מהפלפלים, בברזל מהירוקים ובהמון סיבים. זהו סלט המהווה ארוחה שלמה לצמחונים, לטבעונים ולכל מי שמפחית מוצרים מהחי. אם אתם כמוני אוהבים לתבול לחם ברוטב, הרווחתם! אצלנו יש תחרות מי מנגב את הרוטב (או שותה אותו).
הסלט במיטבו אחרי שעתיים – שלוש במקרר אך ניתן להכינו גם לילה קודם. "מתאים להכנה מראש" מקנה לו המון נקודות זכות, אם זה לאירוח או לאוכל שלוקחים לעבודה.
סלט שעועית לבנה וירקות
המרכיבים (ל-4 מנות מזנון, ממליצה להכפיל כמויות)
- כוס שעועית לבנה מבושלת ומסוננת
- 1 פלפל אדום גדול
- 1 פלפל צהוב גדול
- 2 עגבניות בשלות קטנות או אחת גדולה (אני אוהבת מזן מגי)
- 3-4 בצל ירוק
- 2 ענפי סלרי
- חופן עלי פטרוזיליה
- חופן עלי נענע
- 1/2 פלפל ירוק חריף (לא חובה אבל מוסיף המון)
לרוטב:
- מיץ מלימון אחד גדול או 2 קטנים
- 1/4 כוס שמן זית
- מעט מלח
- פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- לקצוץ לקוביות קטנות את הפלפלים, העגבניות, הסלרי והבצל הירוק ולשים בקערה.
- להוסיף פנימה את השעועית המבושלת.
- לקצוץ מעט את עלי הפטרוזיליה והנענע ולהוסיף אותם לקערה (שמרו קצת לשלב ההגשה).
- להכין רוטב מכל המרכיבים ולצקת על הסלט ולערבב בעדינות בתנועות הרמה כדי לא למעוך את השעועית.
- לטעום ולתקן תיבול, במידת הצורך, לכסות את הקערה ולהכניס למקרר לשעתיים לאיחוד טעמים.
- להעביר לצלחת הגשה, לזלף מעט שמן זית ולפזר מעט עלים ירוקים וטבעות פלפל חריף (לא חובה).
גיוונים וקיצורי דרך:
- ניתן להשתמש בשעועית לבנה קפואה. בעיקרון, שעועית קפואה היא שעועית מבושלת, כך שניתן לאכול אותה כפי שהיא, יחד עם זאת אני אוהבת אותה רכה יותר, לכן אני ממליצה לבשל אותה עוד חצי שעה.
- לחילופין ניתן גם להשתמש בשעועית מקופסה בתנאי שמכילה רק שעועית, מים ומלח (בלי חומרים משמרים).
- כמו כן, הסלט יוצא מושלם גם עם סוגים אחרים של שעועית: שחורה, אדומה, מנומרת או לוביה.
- ניתן לשלב בעשבי התיבול גם טימין, אזוב (זעתר) או אורגנו, בהתאם לטעם האישי ולזמינות.
- אפשר להוסיף לרוטב 1-2 כפיות חומץ ואז מתקבל סלט שעועית בסגנון יווני.
- אוהבים בצל סגול? קוביות קטנות שלו, במקום או בנוסף לבצל הירוק יוסיפו כאן צבע וטעם.
- סלטים מזינים נוספים: סלט עדשים שחורות ובטטה , סלט מלפפונים וטופו , סלט אפונה וצנונית , סלט טאבולה ואנטיפסטי, סלט שעועית מקסיקני
לכן, תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. הכנתם את הסלט? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם, וגם לעקוב אחרי שם, כמובן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נהדר..תודה
תודה רבה! שמחה שאהבת
מקסים . אשמח לקבל כל דבר חדש שתפרסמו.
הרבה תודה ובהצלחה 🙏‼️
תודה רבה 🙏🏻 מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה של הבלוג
סלטים נהדרים, תודה
איזה כיף שאהבת