//עוגיות מעמול טבעוניות

עוגיות מעמול טבעוניות

מעמולים טבעוניים בקופסא

מעמולים טבעוניים הם סוג של עוגיות ממולאות פריכות במיוחד, עם ניחוח עדין של פריחת הדרים (או ורדים), שנהוגות במטבח הלבנטיני במובן הרחב שלו: מהמפרץ הפרסי עד צפון אפריקה. זהו בעצם כיסון פריך, במילוי מתוק ואפוי עם דוגמא שיוצרת חורים וקישוטים ע"ג כיפתו העליונה. ניתן ליצור את הדוגמאות ידנית באמצעות צובטן (כפי שאני עושה) או באמצעות כפות עץ שנותנות את הצורה ומעין חותמת של הקישוט (שיטה קלה ומהירה יותר). כיום יש גם תבניות סיליקון שאמורות לתת את אותה התוצאה, אבל לדעתי זה ממסחר קצת את העניין (אני אוהבת עבודת ידיים במטבח).

מהמתכון למעמולים הטבעוניים שלי מתקבלות 40 עוגיות נימוחות במילוי תמרים שהולכות נהדר עם תה מר וחזק וכמובן גם עם קפה.

המתכון המקורי היה עם מרגרינה, אותה החלפתי הפעם בנטורינה, על בסיס שמן קוקוס מוצק. שימו לב שבבצק אין סוכר והטעם המאוזן של העוגיה מתקבל משילוב של מלית תמרים מתוקה ואבקת סוכר שזורים מעל.

בעולם הערבי יש המשלבים בבצק גם סולת, אולם המתכון שלי כמו אצל רבים אחרים מכיל קמח בלבד.

מעמולים טבעוניים – עוגיות פריכות וחגיגיות

המרכיבים להכנת 40 יחידות:

לבצק

  • 750 גרם קמח תופח (5+1/3 כוסות) או קמח רגיל עם 2 שקיות אבקת אפייה
  • 200 גרם (חבילה אחת) נטורינה – תחליף למרגרינה משמן קוקוס (אפשר גם מזולה או מחמאה)
  • 1 כוס שמן
  • כוס חלב צמחי (או מיץ תפוזים)
  • כמה טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים, או מי ורדים)

למלית תמרים

  • 250 גרם (1/2 חבילה) תמרים מגולענים בוואקום*
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/8 כפית ציפורן
  • כמה טיפות מי זהר
  • 50 גרם אגוזים קצוצים.

לקישוט

  • אבקת סוכר.

אופן ההכנה

הכנת המלית

  1. לנקות את התמרים מהעוקצים והחלקים הקשים (מתי כבר ימכרו לנו תמרים נקיים?). הכי יעיל לעשות זאת עם הידיים (לא לשכוח כפפות).
  2. לערבב את התמרים עם שאר מרכיבי המלית, ליצור כדורים קטנים בקוטר 1-2 ס"מ בידים לחות ולהניח אותם ע"ג מגש מרופד בנייר אפייה משומן.

הכנת הבצק, מילוי ואפייה

  1. לערבב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה,  כמו פלסטלינה רכה (אם יוצא יבש מדי להוסיף כף מים. אם יוצא דביק להוסיף כף קמח). 
  2. לחלק את הבצק ל- 2 כדורים ולרדד כל כדור לעלה בעובי בינוני. לקרוץ עגולים (בערך בקוטר של 5-6 ס"מ) בעזרת רינג או כוס.
  3. למלא כל עיגול במלית התמרים, לסגור היטב ולכדרר בעזרת הידיים. 
  4. לצבוט את הכדורים בעזרת מצבט מעמולים או לחורר בעזרת מזלג ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים בין העוגיות.
  5. לאפות כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  6. לצנן את העוגיות ולפזר אבקת סוכר.
  7. לשמור את העוגיות המיכל אטום.
מעמולים טבעוניים בתבנית לפני אפייה

 הערות וגיוונים:

  • הקפאה: העוגיות עמידות בהקפאה. להפשרה – להניח על השיש לשעה בערך.
  • מלית: ניתן להשתמש לחילופין בקופסת ממרח תמרים (מאיכות גבוהה). במקרה כזה יש להוסיף לממרח את התבלינים והאגוזים ולערבב. כמובן, שבמקרה כזה נדלג על שלב הכנת כדורי התמרים (סעיף 2) ונמלא את העוגיות בעזרת כפית.
  • תבלינים: ניתן להוסיף גם מעט הל או זנגוויל לפי הטעם.
  • עוגיות פריכות נוספות שבטח תאהבו: מגולגלות תמרים של גבריאל
מעמולים טבעוניים עוגיות בתבנית אחרי אפייה
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי. יש תמונה? תייגו אותי @orlycohen 

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

10 תגובות

  1. בינדר ריטה 03/02/2019 בשעה 12:53

    הכל נראה מעולה.היתי רוצה שתשלחי לי מתכונים

  2. חיים וטעים 04/02/2019 בשעה 11:11

    נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה

  3. מכורת מעמולים 23/07/2019 בשעה 17:59

    עכשיו מנסה את המתכון, אעדכן בהמשך

  4. חיים וטעים 24/07/2019 בשעה 11:59

    בהצלחה ובתיאבון!

  5. לונה מסה 07/11/2019 בשעה 10:48

    רוצה לנסות את המתכונים שלך
    תודה ויום טוב.

  6. חיים וטעים 08/11/2019 בשעה 10:18

    תודה רבה!
    מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה של הבלוג

  7. רחל שוחמי 26/09/2020 בשעה 22:51

    יותר מאשמח לקבל מתכונים!

  8. חיים וטעים 27/09/2020 בשעה 10:40

    נהדר! מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  9. דיקלה 14/01/2021 בשעה 13:54

    הכנתי את הבבקה נוטלה והפלפל ממולא
    יצא הכל נדירררררררר
    תודה רבה

  10. חיים וטעים 14/01/2021 בשעה 13:56

    איזה כיף לקרוא דיקלה! עשית לי את היום ?

השאר תגובה