פילו ממולא בתרד הוא מאפה נפלא, פריך ומתפצפץ בפה. הבצק טבעוני ומתאים גם למי שמחפש מנה צמחונית, או פרווה.
המילוי של התרד עשיר בטעמים, בערכים תזונתיים ובחלבון ונאכל בתיאבון גם ע״י הצעירים שבחבורה.
עלי הפילו הדקים נטולי שומן (למעט תרסיס השמן שאנו מרססים עליהם בתהליך ההכנה, ולכן שולטים בכמותו ובאיכותו). מתקבל מאפה מאוזן ובריא. למעשה, גלילי הפילו המושלמים האלו משמשים אצלנו על תקן בורקס תרד טבעוני ומתאימים לארוחה קלה, כמנת בופה באירוח או כמנה ראשונה.
פילו ממולא תרד
מרכיבים ל- 3 גלילות ארוכות:
אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת המלית, כי רצוי להשתמש בה כשהיא קרה (מהמקרר או בטמפרטורת החדר).
מלית תרד:
- מאדים את הבצל הירוק והכרישה במעט שמן זית ומים. כשמתחיל להזהיב מוסיפים פנימה את עלי התרד וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב עד שהתרד מאבד מנפחו.
- סוחטים מעט את תערובת התרד ומעבירים לקרש חיתוך.
- קוצצים ומערבבים עם שאר המרכיבים לקבלת מאסה אחידה.
- טועמים ומשפרים תיבול במידת הצורך.
הרכבה ואפייה:
- לפרוש עלה פילו ע”ג משטח עבודה, לרסס עליו מעט תרסיס שמן ולהניח מעליו עלה נוסף. לרסס שוב מעט שמן זית ולהניח את העלה השלישי. מתקבל מעין עלה עבה. כעת יש 2 אפשרויות:
- לגלילות ארוכות: להניח לרוחב העלה 1/3 מהמלית, לאסוף פנימה את שולי הבצק מהצדדים ולגלגל לגלילה. להניח את הגלילות, כשהצד עם ה”תפר” כלפי מטה, ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחרוץ בגלילות סימנים בגודל של מנות (לא עד הסוף).
- למנות אישיות: לחתוך את העלה לרוחב ל- 3 חלקים. להניח בחלק התחתון של הרצועות שנוצרו את המלית, לאסוף פנימה את השוליים מהצדדים ולגלגל לגלילה קטנה. להניח את הגלילות, כשהצד עם ה”תפר” כלפי מטה, ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לרסס במעט תרסיס שמן ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות, עד להזהבה יפה של הפילו שהופך לפריך.
הערות:
- בצק פילו הוא בצק עדין ויש לעבוד איתו בעדינות כדי שלא יתיבש ויקרע. לכן, בזמן שמטפלים בעלה אחד שומרים את השאר מתחת למגבת לחה.
- אפשר להכין את הגלילות עם מליות נוספות: פטריות ובצל, חצילים, פלפל קלוי ועוד.
- במקום ממרח סויה גבינתי ניתן להשתמש בטופו משי או בטופו רגיל. התוצאה יוצאת טיפונת שונה אבל טעימה ומזינה, כמובן.
- מהחצי הנותר של חבילת עלי הפילו אפשר להכין קינוח: פילו ממולא בקוביות תפוחים, קנמון ומעט סילאן ולהגיש עם פיסטוק קצוץ וסירופ מי סוכר או דבש טבעוני.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? לייקים, תגובות ותיוג על תמונות @orlycohen מאד ישמחו אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נראה טוב, אנסה. תודה
בהצלחה ובתיאבון ?
נראה כל כך טעים! חייבת לנסות, את שתי הגרסאות. תודה! 🙂
לכי על זה!
???
שלום,
האם מתאים במקום התרד לעשות עם מנגולד? תודה…
כן, אפשרי בהחלט
לפי הצילומים ועיון בחומרים נראה לי משהו פיצוץ. בדיוק עברתי לטבעונות וממש מתאים לי. הכל כנראה טעים בריא ויפה. תודה לך על המתכונים .
ברכות על המעבר לטבעונות. אצלי יש באמת מגוון גדול של מתכונים, ואם את מחפשת משהו ולא מוצאת, אשמח לעזור לך.
אפשר עם מדליוני תרד וכמובן לסחוט אותם?
לא ניסיתי. החשש שלי הוא עודפי נוזלים שיהפכו את המאפה למושי