ירקות בתנור אנטיפסטי
איזה ירקות ניתן לקלות?
כמעט הכל:
- פרוסות מהירקות הבאים: בטטה, חציל, קישואים, זוקיני.
- פרוסות של כרוב לבן וסגול – "סטייק כרוב".
- רבעים או שמיניות (בהתאם לגודל הירק) של ירקות קשים יותר כגון: גזר, סלק, דלורית, דלעת מסוגים שונים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, לפת , קולרבי, כרוב ניצנים, בצל לבן, בצל סגול, פלפלים, ארטישוקים צעירים (אחרי חליטה קצרה במי מלח ולימון), שומר (אני מתה על שומר צלוי) ואפילו קלחי תירס פרוסים לגלגלים.
- פטריות שמפיניון שלמות הן מעדן אמיתי.
- עגבניות שרי (על ענף, או בתפזורת), וגם פלחי עגבניות – בלי המיץ והגרעינים.
- פרחי ברוקולי , שעועית ירוקה ושעועית צהובה.
- תפוא וכרובית, אותם מומלץ לבשל מראש חצי בישול ורק אז לקלות בתנור.
- שיני שום בקליפתן ובעצם כל ירק שתחשבו עליו, מלבד מלפפון וחסה אולי.
אופן ההכנה מאד פשוט, יש מספר עקרונות:
- כל סוג של ירק צריך לצלות בנפרד, שכן זמן הצלייה משתנה בין ירק לירק בהתאם לדרגת הקושי שלו ולזמן שלוקח לו להתרכך. אפשר לשים באותה תבנית ירקות שונים מופרדים זה מזה, כדי שאפשר יהיה להוציא את אלו שמוכנים לפני האחרים.
- הפרוסות צריכות להיות בעובי אחיד (רצוי 1.5-2 ס״מ).
- יש להניח את הירקות בתבנית בשכבה אחת כלומר, ללא חפיפה בין הפרוסות, ובוודאי שלא זו על גבי זו.
- הצלייה נעשית בתנור בחום גבוה של 200-220 מעלות.
- למרות כל האמור, אפשר לערבב את כל הירקות ולאפות יחד בקדרה אחת. חלק מהירקות יהיו רכים יותר וחלק קשים יותר. אבל זה קל, מהיר, צבעוני ומתאים מאד לאירוח.
ירקות בתנור – אנטיפסטי
אופן ההכנה:
פורסים או חותכים את הירקות לפי ההנחיות שלמעלה.
מניחים את הפרוסות/ פרחים/ רבעים בתבנית גדולה המרופדת בנייר אפייה.
מורחים כל פרוסה במעט שמן זית בעזרת מברשת. אין מברשת? ניתן לעשות זאת גם עם הידיים.
זורים על כל פרוסה מעט גרגרי מלח ים גס או מלח הימליה ורוד ופלפל גרוס טרי.
מכניסים לתנור חם (200-220 מעלות) למשך 15-20 דקות, עד להזהבה של החלק העליון (צריך לבדוק שלא יישרף, מאידך, יתכן שיקח יותר זמן).
מוציאים את התבנית, הופכים בזהירות בעזרת מזלג או מלקחיים כל ירק ומניחים על צידו השני. חוזרים על פעולת התיבול – שמן זית, מלח גס ופלפל.
מחזירים את התבנית לתנור וצולים עד להזהבה וריכוך של הירקות.
כדי למנוע ייבוש יתר של הירקות ניתן לכסות את התבנית בנייר אפייה או לחילופין לאפות את הירקות בתבנית פיירקס עם מכסה תואם (יש לי אחת שאמא שלי קיבלה במתנה לפסח לפני מעל 40 שנה. מתאים בול למשימה).
גיוון תיבול:
ירקות שונים הולכים יד ביד עם עשבי תיבול מסויימים:
- חצילים, קישואים וזוקיני יוצאים נהדר עם נענע.
- בטטה הולכת יד ביד עם טימין או אורגנו.
- דלעת מזדגגת נהדר בתערובת של סילאן ולימון.
- לאוהבי השום, ניתן לתבל את השמן עם מעט שום כתוש או להניח שיני שום שלמות בתבניות והניחוח יופץ בכל התנור.
- ניתן להוסיף לשמן הזית גם מעט חומץ בלסמי ו/או סויה ו/או רוטב צ'ילי מתוק להעמקת הטעמים. אני בדרך כלל לא שמה.
להגשה:
- אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
- ספרו לי: אהבתם? הכנתם? לייקים, תגובות ותמונות מאד ישמחו אותי. אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, כל כך אוהבת לראות את התוצרים שלכם.
- אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
מדהים!!! פשוט מדהים?? תודה אורלינקה
נהדר
תודה ?
תודה על המילים החמות והפרגון, חדווש ???
אני ממש אוהבת את הבלוג שלך. המתכונים הם מיוחדים ונהדרים. הולכת להכין את הדלעת הממולאת לראש השנה. תודה! קיילי.
תודה רבה! שמחת אותי מאד ??
שיהיה בתיאבון ושנה טובה ?
הי מה היחס בין לימון לסילאן לתיבול הדלעת?
זה עניין של טעם אישי. אני אוהבת שזה מתקתק. לכן שמה יותר סילאן מלימון.
מה זה ירקות שרופים בתנור? ממש לא בריא
הירקות ממש לא שרופים. אלא קלויים. תראי בתמונות. אנחנו לא אוכלים אוכל שרוף. לעתים משתמשים בזה כביטוי בלבד כדי לתאר ירק צרוב. צריבה קלה לטעם. בתיאבון!