//פלפל ממולא צמחוני בתנור

פלפל ממולא צמחוני בתנור

פלפל ממולא בתנור - פלפל ממולא צמחוני\טבעוני

ראיתם מה זה? גם 2 קישואים נדחפו לתבנית. לא גירשתי אותם.

פלפל ממולא בתנור מקבל טעם עמוק שאני תמיד מחפשת באוכל וכמה כיף להגיש לשולחן תבנית של ממולאים, צבעונית עשירה וטעימה!

אצלנו כל שבוע, בנוהל קבוע, יש ממולאים. מה ממלאים? בהתאם לעונה: בתקופה האחרונה זה פלפל שושקה, בשאר השנה זה יכול להיות פלפלים אחרים, קישואים ממגוון זנים, עלי כרוב, עלי גפן, מנגולד, חובזה, חסה, בצלים, עגבניות, חצילים, סלקים, דלעת, בעצם כל ירק שאפשר לרוקן / לגלגל ולמלא. המלית משתנה, אבל היא תמיד תכיל דגנים עם חלבון כלשהו. קטניות , או שבבי סויה, או טופו מגורר. כך, בכל פעם מקבלים מגש עם טעם אחר, כי הגיוון לדעתי הוא אחד האלמנטים החשובים במטבח.

פלפלי שושקה (הנקראים גם פלפל רומירו) הם פלפלים אדומים ארוכים ומתקתקים אותם אני חותכת בעדינות לאורכם, מנקה מגרעינים וממלאת בכל טוב. הפעם הלכתי על שילוב של אורז, בורגול ושבבי סויה, עם המון ירוקים, והכל נאפה ברוטב עגבניות עשיר.

כאן השתמשתי באורז בסמטי שבושל חלקית מראש.

פלפל ממולא צמחוני – בתנור

המרכיבים:

לתבנית + רוטב:

  • 1 בצל פרוס דק
  • 2 עגבניות פרוסות דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 בקבוק מחית עגבניות המכונה  "פסאטה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית סוכר – לא חובה!
  • 7-8 פלפל שושקה ארוך (בערך 1 ק"ג) נקי מגרעינים

למלית:

  • 3/4 כוס אורז עגול או אורז פרסי לא מבושל
  • 1/4 כוס בורגול
  • 2 כוסות של עלים ירוקים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ונענע
  • 1 כוס שבבי סויה (שיש להכין מבעוד מועד* – הסבר יינתן למטה)
  • חופן חמוציות קצוצות
  • מלח פלפל
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. להשרות את האורז והבורגול בהרבה מים למשך שעה, לשטוף ולסנן.
  2. לערבב את כל מרכיבי המלית, ולמלא את הפלפלים בתערובת. לא לדחוס, אלא להשאיר קצת מקום כי האורז והבורגול צריכים מקום לתפוח.
  3. לצקת לתבנית 1/4 בקבוק מחית עגבניות, לפזר מעל את פרוסות הבצל באופן שווה (רצוי לפתוח לטבעות) ומעליהן גם את פרוסות העגבניות. לפזר את השום הקצוץ.
  4. להניח את הפלפלים באופן שימלאו את התבנית בצורה אחידה.
  5. להכנת הרוטב, יש לערבב בקערה גדולה את יתרת מחית העגבניות עם בקבוק מים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. (אם רוצים להוסיף סוכר, זה הזמן להוסיף).
  6. לצקת את הרוטב בעדינות מסביב ועל גבי הפלפלים. הנוזל צריך להגיע עד לכיסוי הפלפלים. אם חסר, להוסיף עוד מים.
  7. לכסות בנייר אפיה ומעל בנייר אלומיניום.
  8. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך שעה- שעה ורבע. אני ממליצה להסתכל אחרי חצי שעה, ובמידה וחסרים מים להוסיף כ- חצי כוס מים רותחים.
  9. אם רוצים שהפלפלים ישחימו מעט מלמעלה, ניתן להסיר את הכיסוי ולהשאיר בתנור עוד 5 דקות במצב גריל. זהירות, הפלפלים עדינים ודקים ונוטים להישרף בקלות.
פלפל ממולא צמחוני בתנור

כאן הוספתי שעועית אזוקי לרוטב מסביב לפלפלים – תוספת חלבון ומרקם למנה הטבעונית הכל כך טעימה הזו.

הערות לפלפל שושקה ממולא צמחוני בתנור:

  • הכנת שבבי הסויה: להשרות את השבבים היבשים בכמות גדולה (פי 3-4) של מים רותחים עם תבלינים למשך חצי שעה. איזה תבלינים? מה שאוהבים. אני משלב פפריקה עם כורכום ומעט כמון. לחילופין אפשר בהרט או תבלין לגריל או ראס אל חנות. אבל לא להגזים בכמות התבלינים. סהכ כפית אחת של תבלינים לכוס פתיתי סויה. המטרה בשלב הזה היא למסך את ריח הסויה בלבד. לסנן ולסחוט היטב את השבבים הרטובים ולטגן אותם עם מעט שמן נייטרלי (זרעי ענבים או קנולה) תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלים פירורים שחומים. זה תהליך די ארוך, לכן אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה בכלים קטנים או שקיות זיפלוק כמות של 1 כוס בערך. זה מתאים להמון מנות טבעוניות: בולונז, לזניה ועוד.
  • לגבי הסוכר: למרות שמדובר בעגבניות שבדרך כלל מבקשות סוכר לאיזון החמיצות, במקרה הזה הפלפלים מתוקים דיים מה שמאזן את המנה, לדעתי.
  • קטניות: ניתן להוסיף לרוטב מתחת ומסביב לפלפלים גם קטנייה שבושלה מראש: שעועית אדומה, גרגרי חומוס או עדשים שחורות.
  • מלית: ניתן להכין עם 1 כוס אורז במקום השילוב של אורז ובורגול. כמו כן, ניתן להשתמש באורז בסמטי מבושל חלקית.
  • גיוון: ניתן לשלב ירקות נוספים בתבנית: קישואים עגולים וכדומה.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי שם orlycohen@ ואפילו לעקוב אחרי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

28 תגובות

  1. אהרן גורפינקל 01/01/2022 בשעה 10:24

    טעים מאוד
    כל הכבוד

  2. חיים וטעים 01/01/2022 בשעה 14:15

    תודה מקרה לב

  3. ליאת 02/01/2022 בשעה 23:57

    נראה נפלא,
    האם הפלפלים חתוכים באמצע או שבתהליך הבישול נפתחו?
    ולגבי המחית עגבניות המסוימת בבקבוק, מה הכמות ?
    תודה

  4. חיים וטעים 03/01/2022 בשעה 10:31

    היי ליאת,
    ראשית תודה.
    אני עושה חריץ בפלפלים וכך קל יותר למלא אותם וגם יש מקום למלית לתפוח.
    בקבוק עגבניות מרוסקות – פסאטה מכיל 700מל

  5. ציונה מור 23/01/2022 בשעה 11:23

    טעים ביותר הנכד צימחוני עף על זה

  6. חיים וטעים 23/01/2022 בשעה 11:49

    איזה כיף לקרוא כזו תגובה משמחת

  7. מירב אלמוג 28/01/2022 בשעה 15:45

    מנסה ואעדכן

  8. חיים וטעים 28/01/2022 בשעה 17:48

    בהצלחה ובתיאבון

  9. ליאת 28/12/2023 בשעה 11:38

    נראה מדהים. אנסה במהרה. תודה רבה

  10. חיים וטעים 28/12/2023 בשעה 12:17

    תודה. שיהיה בהצלחה ובתיאבון.

  11. רינה רוט 28/12/2023 בשעה 15:11

    חייבים שבבי סויה?

  12. חיים וטעים 28/12/2023 בשעה 15:28

    לא חייבים. אפשר עדשים ואפשר גם בלי.

  13. ציפי ימפולסקי 28/12/2023 בשעה 17:02

    וואוו!! זה נראה מדהים!! אכין את זה טבעוני,
    ואני מראש מודה לך.

  14. חיים וטעים 28/12/2023 בשעה 18:31

    תודה. גם זה טבעוני בעצם. כל המתכונים שלי טבעונים

  15. חני שפירא 29/12/2023 בשעה 08:07

    נראה מושלם!

  16. חיים וטעים 29/12/2023 בשעה 08:26

    תודה רבה

  17. תלמה דולינסקי 29/12/2023 בשעה 09:56

    סגרת לי את הפינה להיום בערב – תודה ❤️

  18. חיים וטעים 29/12/2023 בשעה 12:24

    איזה כיף לקרוא. בתיאבון ושבת שלום.

  19. אורה כהן 29/12/2023 בשעה 19:20

    ניראה מעולה, הולכת להכין

  20. יהודית סבן 30/12/2023 בשעה 08:26

    מתכון מעולה וקל תודה

  21. חיים וטעים 30/12/2023 בשעה 08:35

    תודה רבה יהודית

  22. חיים וטעים 30/12/2023 בשעה 08:37

    איזה כיף! מחכה לקרוא איך יצא. בתיאבון

  23. אתי 04/01/2024 בשעה 20:54

    אפשר עם אורז ובשר

  24. חיים וטעים 04/01/2024 בשעה 20:55

    אני לא אוכלת בשר. הסויה זה ה״בשר״ במנה.

  25. מיכל מצליח 05/01/2024 בשעה 06:10

    נראה מדהים.
    מנסה היום🙏🏼

  26. חיים וטעים 05/01/2024 בשעה 07:15

    נהדר! בהצלחה ובתיאבון!

  27. אילנה קמינסקי 20/04/2024 בשעה 09:00

    יופי של מתכונים והסברים. תודה🌸

  28. חיים וטעים 20/04/2024 בשעה 09:48

    תודה רבה רבה.

השאר תגובה