בעקבות הבקשות (כן, כן, זה אמיתי) שמגיעות אלי מקבוצת טבעוניות נהנות יותר אותה אני מנהלת, ולאור הצלחת מתכוני הקישים הפופולריים שלי: קיש פטריות מטורף וקיש בצלים וכרישה, הגשתי היום לשולחן קיש מנגולד טבעוני טעים ברמות על, במרקם קרמי אך יציב שניתן לפרוס לריבועים וילדים ומבוגרים זוללים בהנאה. את הקיש הזה ניתן להכין גם עם תרד (אני אסביר למטה איך) והוא מתאים מאד לארוחות פיקניק ובראנצ' שבהן הוא נחטף ראשון מהשולחן וכמובן לחג שבועות טבעוני.
קיש מנגולד טבעוני עם רויאל שקדים
המרכיבים
לתבנית 30X20
בצק פריך לבסיס
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן זית או שמן נייטרלי (שמן זרעי ענבים למשל)
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 כפית חומץ
- חצי כפית מלח
מלית
- 1בצל גדול קצוץ דק
- 2 צרורות מנגולד קצוצים – חלק לבן בנפרד מהחלק הירוק
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות קמח עדשים או חומוס
- מלח לפי הטעם
- פלפל גרוס
- 1 כף שמרי בירה
- כפית טימין או עלי אזוב (זעתר) טריים או מיובשים
רוטב רויאל – קרם שקדים
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 250 גרם גבינת סויה
- 1 כף שמרי בירה
- 1 כף פרמזן טבעוני (לא חובה אבל מוסיף המון)
- 1 כף קמח עדשים או חומוס
- 1/2 כוס נוזל סויה או כל חלב צמחי שאוהבים (לא ממותק)
- קורט מלח ופלפל גרוס דק
לפיזור מעל
- 2 כפות שומשום מלא
- 2 כפות פרמז'ן טבעוני
- 2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה – קיש מנגולד טבעוני
קלתית הבצק
- לאחד את כל המרכיבים לבצק ידנית או במעבד מזון, לא לעבד יותר מדי. לצנן במקרר לפחות לחצי שעה ולשטח בתבנית אפייה, בתחתית ובשוליים.
- לחורר את הבצק עם מזלג ולאפות אפייה חלקית ב-190מעלות במשך כ- 15 דקות, עד שמתייצב ומזהיב.
- לצנן לטמפרטורת החדר.
מלית
- בזמן שהבצק בתנור, לאדות במחבת עם 1 כף שמן זית את החלק הלבן של המנגולד עם בצל קצוץ עד לריכוך ושקיפות.
- להוסיף שום ועלי מנגולד (ירוקים) קצוצים ולהמשיך לאדות עד שהכל רך וכמעט שאין נוזלים בתחתית.
- להוסיף קמח עדשים ולתבל במלח, פלפל, שמרי בירה לערבב היטב ולתקן תיבול המידת הצורך. לצנן לטמפרטורת החדר.
רוטב רויאל – קרם שקדים
- לערבב את כל חומרי רוטב הרויאל לתערובת אחידה
הרכבה ואפיית קיש מנגולד טבעוני
- להניח את המלית על גבי התחתית האפויה כך שתכסה את הבצק באופן אחיד.
- לצקת את רוטב הרויאל שקדים ולטלטל את התבנית מעט לפיזור אחיד ושווה.
- לפזר מעל שומשום, פרמזן ופירורי לחם ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות עד שהקיש מתייצב ומזהיב.
- להוציא מהתנור, להמתין עד שהקיש יצטנן לטמפ’ החדר (חשוב מאד) ורק אז לפרוס אותו.
הערות וקיצורי דרך של חיים וטעים לקיש מנגולד טבעוני
- אפשר להשתמש בבצק מוכן מצונן או קפוא (אותו יש להפשיר במקרר).
- להכנת קיש תרד יש להשתמש בכ-500 גרם תרד טרי או קפוא שעבר הפשרה וסונן היטב. להמשיך לפי ההוראות.
- הקיש מתייצב במקרר, לכן, כדאי להכין אותו יום מראש, לכסות ולהכניס ללילה למקרר. למחרת לחמם בתנור חם ולפרוס בגאווה לפרוסות יפות ויציבות.
- הקיש נשמר במקרר 3-4 ימים והוא טעים מאד ויציב אחרי חימום בתנור (חלילה לא במיקרוגל). אגלה לכם סוד: הוא טעים אפילו קר.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אלי לבלוג מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי. אתם מעלים תמונה? תייגו אותי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי. מבטיחה שצבעוני, טעים ושמח שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
תודה על המתכון😊 האם גבינת הסויה היא רכה – לדוגמא כמו של אלטרנטיב? מה זה שקדים רויאל?
היי אירית.
בדיוק. גבינת אלטרנטיב מתאימה כאן.
הרוטב ששופכים על המלית של הקיש נקראת רויאל. בקיש הזה הרויאל מכיל שקדים.
תודה על התשובה המהירה☺️ 1) האם בשקדים טחונים הכוונה לקמח שקדים? 2) את יכולה להמליץ על פרמז׳ן טבעוני של חברה מסויימת? 3) המנגולד קצוץ דק וקטן או גס? 4) לקצוץ את עלי הזעתר/הטימין או שלמים?
היי אירית
1. אני לא בטוחה שזה אותו דבר. קמח טחון הרבה יותר דק לדעתי. אני קונה: שקדים טחונים.
2. אני מכינה לבד. בקלות רבה. לא קונה. יש קישור במתכון עצמו.
3. המנגולד קצוץ בינוני.
4. עלי תימין שלמים. לגבי הזעתר: אפשר שלמים ואפשר לקרוע ל-2. לא לקצוץ דק.
בהצלחה!
אורלי, את משהו לגבי המהירות שאת עונה והתשובות המפורטות – תודה😊
אכין את הקיש לאירוח בשבת – מקווה שיצא טעים – אעדכן.
אני נוהגת להדפיס מתכונים ואני לא מוצאת שיש גרסת הדפסה – האם יש?
תודה רבה אירית. שיהיה בתיאבון.
לצערי, יש כרגע תקלה בנושא ההדפסה.