קיש פטריות טבעוני

קיש פטריות טבעוני

קיש פטריות טבעוני

בהמשך להצלחתו המסחררת של קיש הבצלים שלי, הנה עוד מתכון טעים בטירוף, בלי פשרות, לקיש פטריות פרווה, בלי ביצים ובלי מוצרי חלב. מתאים לאלרגים ולטבעונים, כי לכולם מגיע ליהנות ממאפה טעים, בחג שבועות ובשאר השנה. אני מבטיחה לכם שגם "אוכלי כל" יתלהבו מהקיש הזה והוא ייחטף מהשולחן במהירות הבזק. אם אתם רוצים להרשים ולהעביר מסר דרך הבטן, הקיש הזה הוא אחת הדרכים לעשות זאת.

המרכיבים לקיש אחד מלבני 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 26

לקלתית – בצק

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי או שמן זרעי ענבים
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • חצי כפית מלח

למלית פטריות

  • 2 בצלים פרוסים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 סלסלות פטריות פרוסות שמפיניון או פורטובלו
  • 1 כף קמח (רגיל או קורנפלור או קמח טפיוקה או שיבולת שועל)
  • 2 כפות קמח עדשים (או חומוס)
  • קורט מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 כף שמרי בירה (לא חובה אך מוסיף)
  • קורט אגוז מוסקט מגורר

לרוטב רויאל

  • 1/2 מיכל (125 גרם) גרם גבינת סויה בטעם טבעי או יוגורט בטעם טבעי (לא ממותק!)
  • 1 כוס (240 מ״ל) נוזל קוקוס 5-7% שומן (או חלב צמחי אחר שאוהבים + 2 כפות שמן קוקוס)

לפיזור לפני אפייה (אופציונלי)

  • חופן גרגרי שומשום מלא או פירורי לחם או שמרי בירה / שמרים תזונתיים (לא חובה, זה נותן מרקם קראנצ׳י)

פטריות פרוסות על קרש

אופן ההכנה של קיש פטריות טבעוני

קלתית – בצק

  1. מערבבים את כל המרכיבים בעזרת כף או בידיים, עד שמתקבל בצק אחיד (הוא קצת שמנוני).
  2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. מוציאים מהמקרר, מרדדים בין 2 ניירות אפייה, מניחים בתבנית, מהדקים היטב לבסיס ולדפנות, מחוררים את בעזרת מזלג (למניעת תפיחה) ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, במשך 12-13 דקות. הבצק צריך להיות זהבהב ולא יותר מזה, הוא ימשיך ויאפה גם עם המלית. מצננים לטמפ’ החדר.

מלית פטריות

  1. מטגנים את הבצל בשמן על להבה בינונית עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עוד 4-5 דקות.
  3. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים את התבלינים מערבבים ומסירים מהכיריים.
  4. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

רוטב רויאל

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה.

הרכבת הקיש

  1. מניחים את מלית הפטריות מעל הבצק האפוי ומפזרים אותה באופן אחיד.
  2. יוצקים מעל את רוטב הרויאל ומיישרים בעדינות כך שיכסה את כל המלית. בשלב זה ניתן לזרות על הקיש מעט שומשום מלא, פרורי לחם או שמרי בירה (כאמור, אפשר בלי). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שהקיש מתייצב ומזהיב. מוציאים מהתנור. כעת, חשוב מאד להמתין עד שהקיש יצטנן לטמפ’ החדר ורק אז לפרוס אותו.

סודות וקיצורי דרך של חיים וטעים לקיש פטריות טבעוני

  • הקיש מתייצב מאד במקרר. לכן אני ממליצה להכין אותו יום מראש, לכסות ולהכניס למקרר. למחרת לחמם בתנור חם ולפרוס בגאווה לפרוסות יפות, אחידות ויציבות.
  • הקיש נשמר במקרר 3-4 ימים, והוא טעים מאד אחרי חימום בתנור (לא במיקרוגל). סוד שגיליתי כשלקחתי את הקיש לעבודה: הוא טעים אפילו קר.
  • אפשר להשתמש בבצל מטוגן מראש שקונים קפוא.
  • ניתן להשתמש בבצק פריך למאפה מלוח שמוכרים ברשתות השיווק.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אלי לבלוג מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי. אתם מעלים תמונה? תייגו אותי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי. מבטיחה שצבעוני, טעים ושמח שם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

22 תגובות

  1. חדוה רזניק 09/05/2023 בשעה 21:54

    יופי של פשטידה אורלינקה אהובה, ועוד בלי מוצרי חלב וביצים שזה פלוס נוסף💝 תודה אהובה.

  2. טליה רוזן 09/05/2023 בשעה 22:34

    אני מתנצלת שאינני מגיבה אבל הפעם,רק כדי שתדעי שאני מאוהבת בבלוג הנפלא שלך, משחררת מילת הערכה ותודה. בתי טבעונית ואת מקלה מאוד את חיינו.תודה תודה

  3. חיים וטעים 09/05/2023 בשעה 23:34

    תודה רבה חדוה, אהובה. שיהיה בתיאבון!

  4. חיים וטעים 09/05/2023 בשעה 23:40

    ריגשת אותי במילותיך. תודה רבה

  5. עידית בייז 10/05/2023 בשעה 12:53

    מהמם אשמח לעוד מתכונים

  6. חיים וטעים 10/05/2023 בשעה 14:15

    בכיף! מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  7. דינה אורון 10/05/2023 בשעה 17:24

    ואם רוצים ללא גלוטן? במה אפשר להחליף את הקמח?

  8. חיים וטעים 10/05/2023 בשעה 17:31

    לא ניסיתי ללא גלוטן, אבל נראה לי שכל קמח לאפייה של בצק פריך יתאים כאן. למשל קמח תמי או כרגיל.

  9. אסתר 10/05/2023 בשעה 19:18

    ניראה מעולה.
    מה אפשרי כתחליף לקמח?
    תודה

  10. חיים וטעים 10/05/2023 בשעה 19:25

    לא ניסיתי. לדעתי אפשר עם קמח ללא גלוטן, שמתאים לבצק פריך.

  11. Pam Peled 10/05/2023 בשעה 19:31

    לטובת תושבי חול שאין לנו את מה שציינת לרוטב.. יודעת במה אפשר להמיר? למה הכוונה בנוזל קוקוס? מי קוקוס? קרם קוקוס? וגבינת סויה פה היא מאוד קשה ויוגורט טבעוני מאוד מימי.. אז מאוד שונה.. איזה מרקם צריך?

  12. חיים וטעים 10/05/2023 בשעה 20:50

    אנסה לעזור,
    נוזל קוקוס נמכר בארץ בפחית של 400 מל. הוא כמו קרם קוקוס מדולל המכיל 5-7% שומן.
    גבינת סויה לרכך עם נוזל הקוקוס לדרגת סמיכות כמו בלילה סמיכה לפנקייק. נוזלית אך לא מיימית.
    יוגורט נוזלי, לא יתאים כאן.
    בהצלחה!

  13. שירה 12/05/2023 בשעה 11:13

    המתכון מעולה, הכנתי את הפשטידה והיא נגמרה תוך דקות.
    תודה!

  14. חיים וטעים 12/05/2023 בשעה 12:32

    תודה רבה! שימחת אותי מאד.

  15. ריקי רבקה 15/05/2023 בשעה 15:42

    תודה.
    מתאים לבתי .

  16. חיים וטעים 15/05/2023 בשעה 18:01

    בתיאבון ובהנאה

  17. מאיה 22/05/2023 בשעה 22:19

    וואו וואו וואו!
    הכל נראה מדהים ומושקע!

  18. חיים וטעים 22/05/2023 בשעה 23:20

    תודה רבה מאיה

  19. הלה 25/05/2023 בשעה 13:27

    קיש הפטריות והבצל יכבו באורחת חג השבועות. יצאו יפהפיים!

  20. חיים וטעים 25/05/2023 בשעה 14:07

    הכי משמח אותי בעולם! תודה שחזרת לעדכן

  21. ציפי ברקאי 02/09/2023 בשעה 22:33

    אוהבת מאד את האתר והמתכונים שלך. הכנתי את פשטידת כרובית בטחינה ומחר אכין את קיש פטריות טבעוני.
    תודה תודה על היצירתיות. את נהדרת

  22. חיים וטעים 03/09/2023 בשעה 15:12

    המון תודה על המילים המשמחות שלך.
    שיהיה בתיאבון.

השאר תגובה