/, ללא גלוטן, תבשילי ירקות וקטניות/קארי אפוי בתנור עם ירקות שורש וחומוס

קארי אפוי בתנור עם ירקות שורש וחומוס

קארי ירקות שורש אפוי בתנור

קארי ירקות שורש אפוי בתנור – זה הצבע הטבעי, לא פילטר

כידוע לקוראי הבלוג הוותיקים, אנחנו מחובבי האוכל הטעים, העשיר והמזין אך חשוב לנו לא לבלות במטבח שעות רבות. אחד הפתרונות הוא להכין אוכל בתנור, מה גם שהאפייה מוסיפה למאכלים טעמים עמוקים שקשה יותר להשיג בבישול רגיל. האפיה בתנור איטית וסלחנית יותר, כך שהיא מתאימה גם לבשלנים מתחילים. בקיצור, זהו תבשיל נוסף מסדרת "שגר ושכח" עד שהטיימר של התנור יצלצל. אגב, יש לי כבר לא מעט מתכונים לתנור (ואני לא מתכוונת רק לפיצה, לזניה, מוסקה וכדומה); אלא לאורז בתנור עם פטריות וערמונים שבאלפי בתים הכינו אותו ושיבחו את טעמו; לתבנית פלפלים ממולאים שכולם מחכים לה כי היא כוכבת הארוחה ולקארי סלק וחומוס בתנור שתמיד מפתיע כמה הוא טעים ועשיר. עכשיו, תגידו מזל טוב לאח הצעיר – קארי ירקות שורש אפוי בתנור.

כאמור, זהו תבשיל שנראה מיליון דולר, כאילו שעבדו עליו שעות, אך בפועל מי שעבד כאן זה התנור. כל העבודה שלנו היא בחיתוך הירקות, בלי ללכלך כלים מיותרים ועם המון קיצורי דרך שמפורטים בסוף המתכון. התהליך הוא: לחתוך ירקות לגודל ביס, לערבב בסיר גדול שניתן להכניס לתנור (בלי ידיות מפלסטיק), לאפות, להוסיף קרם קוקוס ולאפות עוד קצת. תישארו איתי ותראו כמה שזה קל וטעים ברמות על! (הפכתי לחרזנית). המנה עשירה בחלבון ובערכים תזונתיים, מזינה, צבעונית ומשביעה. רק תכינו אורז ואתם מסודרים.

קארי אפוי בתנור עם ירקות שורש וחומוס

המרכיבים ל-6 מנות:

  • 1 כף שמן זרעי ענבים (או שמן ניטרלי אחר)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר או קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
  • 3 ענפי סלרי פרוסים דק (עם העלים)
  • 2-3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1/2 דלורית חתוכה לקוביות
  • 1 שומר גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 סלקים חתוכים לקוביות (יש קיצור דרך)
  • 400 גרם גרגרי חומוס מבושלים (יש קיצור דרך)
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • חתיכת שבורה ממקל קינמון (לא חובה אבל מוסיף)
  • מלח ופלפל גרוס
  • 400 מל קרם קוקוס (או נוזל קוקוס אם רוצים קארי דל שומן)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
  2. שמים בסיר שמן, בצל, שום, ג'ינג'ר והצ'ילי ומאדים יחד כדקה – שתיים. לא חובה! אפשר לשים בסיר יחד עם שאר המרכיבים בלי השלב הזה ויוצא טעים מאד.
  3. מוסיפים את שאר הירקות, גרגרי החומוס והתבלינים (ראו הערות לאפשרויות נוספות), מערבבים קלות, מכסים את הסיר בנייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 45 דקות, או עד שהסלק והגזר (שהם הירקות הקשים ביותר) רכים ומוכנים לאכילה.
  4. מוסיפים לסיר את קרם הקוקוס ומערבבים מעט, מכסים שוב את הסיר ומחזירים לתנור ועוד 15-20 דקות לספיגת טעמים.
  5. מוציאים מהתנור, ממתינים 15 דקות ומגישים מעל אורז.

קיצורי דרך של חיים וטעים – קארי אפוי בתנור:

  • ניתן להשתמש בחומוס קפוא ואפילו בחומוס מקופסת שימורים או קרטון (בתנאי שיש בהן רק חומוס מים ומלח ללא חומרי שימור וכדומה)
  • במקום זרעי כמון, כוסברה ומקל הקינמון, ניתן להשתמש 1/2 כפית גראם מסאלה , או כפית אבקת קארי. הטעם ישתנה בהתאם.
  • אפשר להשתמש בסלק אפוי בוואקום.
  • רשימת הירקות איננה חובה. אפשר להחליף או להשמיט בהתאם לזמינות, לעונה או לטעמכם האישי.

קישורים למתכונים אהובים מהבלוג: קובה סלק של סבתא פרחה במילוי פטריות משגע, קיש בצל פרווה בלי ביצים ובלי מוצרי חלב, סלט כרוב נוסטלגי

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, כדי שתכינו ותצליחו. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? אהבתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד ישמח אותי ואם אתם מעלים תמונה לאינסטגרם תייגו אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

20 תגובות

  1. חני 04/05/2023 בשעה 21:48

    נראה אש אנסה מחר יום שישי😎

  2. חגית 05/05/2023 בשעה 06:48

    נראה מצויין
    תודה כתוב מפורט וברור

  3. חיים וטעים 05/05/2023 בשעה 07:49

    תודה מקרב לב.

  4. חיים וטעים 05/05/2023 בשעה 07:50

    בהצלחה ובתיאבון.

  5. אסתי 05/05/2023 בשעה 17:39

    תודה על המתכונים

  6. חיים וטעים 05/05/2023 בשעה 21:43

    בשמחה רבה

  7. מירי מוזס 11/05/2023 בשעה 21:41

    מתכונים טובים וטעימים.לוחצת על לייק אך המספר לא מתעדכן

  8. חיים וטעים 11/05/2023 בשעה 22:25

    המון תודה. מאד משמח

  9. רונה כהן 13/05/2023 בשעה 17:25

    משאירה סימן 👌✨😊

  10. חיים וטעים 13/05/2023 בשעה 17:37

    ישששש! תודה רבה.

  11. אורית בר-עם 13/06/2023 בשעה 20:07

    נראה מעולה! נוסף לרשימה.

  12. חיים וטעים 13/06/2023 בשעה 23:37

    תודה! שיהיה בתיאבון ובהנאה.

  13. דלית 22/01/2024 בשעה 23:45

    מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס (לא אוהבת קוקוס) אנסה מחר. נראה טעים מאד

  14. חיים וטעים 22/01/2024 בשעה 23:47

    אפשר שמנת לבישול כלשהי (אלפרו, ויטאריז)

  15. יוסי לוי 23/01/2024 בשעה 18:44

    ניגש להכין
    כבר עכשיו

  16. סימה טל 23/01/2024 בשעה 22:47

    רק להגיד לך שאת מהממת. עלעשית לי חשק להכין מחר. תבורכי 👏 ❤️

  17. חיים וטעים 23/01/2024 בשעה 23:36

    נהדר! כל הכבוד!

  18. חיים וטעים 23/01/2024 בשעה 23:36

    אני שמחה מאד לקרוא. בתיאבון.

  19. בת שבע 08/03/2024 בשעה 17:10

    כל כך מהיר וכל כך טעים

  20. חיים וטעים 08/03/2024 בשעה 17:19

    תודה על תגובה משמחת מאד.

השאר תגובה