/, ללא גלוטן, עוגות ומתוקים/קראמבל תפוחים טבעוני ללא גלוטן

קראמבל תפוחים טבעוני ללא גלוטן

קראמבל תפוחים טבעוני ללא גלוטן יצא מהתנור

קראמבל תפוחים טבעוני ללא גלוטן

קינוח אהוב ומתאים לכולם, קראמבל תפוחים טבעוני ללא גלוטן, מלא טעם ובריח משכר שממלא את הבית. זהו מתכון קל ומהיר הכנה, ללא מיקסר, לשמירה ושיתוף. מה יש לנו כאן? פירורי בצק קראמבל / קרמבל עשירים המפוזרים מעל שכבת תפוחים רכה ונימוחה. השימוש בקמח שקדים בשילוב שמן קוקוס יוצרים טעם חמאתי, למרות שזה קינוח פרווה. תוספת השקדים מעשירה את טעם הקראמבל ומוסיפה לו מרקם קראנצ'י וכייפי. לא פחות חשוב שזה קראמבל טבעוני, ללא מוצרי חלב וללא ביצים שמתאים לשומרי כשרות, צליאקים, אלרגים, לארוחות קיץ או חורף. בקיצור, קראמבל ללא גלוטן מושלם, תכינו!

המרכיבים ל-6 מנות

בצק שקדים לקראמבל ללא גלוטן

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 1/4 כוס שקדים או אגוזים קצוצים גס

תפוחים

  • 3-4 תפוחים גדולים קלופים חתוכים לקוביות קטנות, בערך 1 ס"מ
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כפית קינמון או יותר לפי הטעם
  • 1/4 כוס מים
  • מעט וניל
  • 1 כף ברנדי. אני השתמשתי בברנדי סמר של מבשלת אדום

קראמבל תפוחים טבעוני לפני הנחת הפירורים ללג קראמבל תפוחים טבעוני לפני האפייה קראמבל תפוחים טבעוני ללא גלוטן מוכן לאכילה

אופן ההכנה

בצק שקדים לקרמבל ללא גלוטן

  1. מערבבים  את כל מרכיבי הבצק עם כף, מזלג (ני מכינה עם הידיים) בלי לדחוס, רק עד שמקבלת מרקם חולי פירורי.
  2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות.

תפוחים

  1. בינתיים, מכניסים לסיר קטן או קלחת את קוביות התפוחים, סוכר, מיץ לימון, קינמון, וניל (לא חובה) ומים.
  2. מבשלים על להבה בינונית תוך בחישה מפעם לפעם כ- 10 דקות עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.
  3. לאחר מכן, מוסיפים כף ברנדי (לא חובה), מערבבים, מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. מסננים להפרדת הנוזלים מהתפוחים. אגב, לא זורקים את הנוזלים. ניתן להכין מהם סיידר נהדר.

הרכבה ואפייה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שמים  1/2 כפית שמן קוקוס בתחתית של 6 קעריות קטנות ״קוקוטים״ עמידות בחום.
  3. מחלקים את תערובת התפוחים המסוננים בין הכלים.
  4. מפזרים מעל פירורי בצק שהתקרר ואופים בתנור 35-45 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והתערובת למטה מבעבעת.
  5. להוציא מהתנור, להמתין 15 דקות ולהגיש. מומלץ עם קצפת או גלידה.

הערות וגיוונים של חיים וטעים לקראמבל טבעוני ללא גלוטן

  • אפשר להחליף את השקדים באיזה אגוזים שאוהבים.
  • תוסיפו פירות נוספים לתערובת התפוחים פירות יער, קוביות נקטרינה, דובדבנים מגולענים או ענבים עייפים ותקבלו קראמבל פירות קייצי נפלא ומעט חמצמץ.
  • במידה ותרצו עוד עוגות עם פירות שבטח תאהבו כנסו לכאן: עוגת משמשים טבעונית בחושה, קלה רכה וטעימה, או עוגת שזיפים שאחותי הכי אוהבת בעולם.
  • בנוסף, אחרון חביב, אולי בא לכם קומפוט של סבתא?

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו. הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצרים שלכם. מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

2 תגובות

  1. חדוה רזניק 13/07/2025 בשעה 20:55

    מדהים אורלינ'קה אהובה, תודה רבה, מתאים לנו מאוד לתזונה, אכין בוודאות!🌷💗

  2. חיים וטעים 13/07/2025 בשעה 21:14

    המון תודה על התגובה המשמחת, אהובה

השאר תגובה