גוזלמה טבעוני – לחם מחבת ממולא
המרכיבים (ל-10 יחידות):
בצק:
- 2 כוסות קמח תופח
- 2 גביעי מעדן סויה BIO בטעם טבעי תנובה (סה״כ 250 מ״ל) ALTERNATIVE
- 1-2 כפיות מלח
מלית:
- 2 כוסות עלי תרד
-
1/4 כוס עלי זעתר או פטרוזיליה קצוצה
-
בצל קצוץ דק
-
שן שום כתושה
-
1 גביע ממרח סויה 9% שומן בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
-
מלח, פלפל גרוס, מעט סומק
אופן ההכנה:
בצק:
לערבב את מרכיבי הבצק בעזרת מרית, ואז לעבור ללישה ידנית עד לקבלת בצק נוח וטיפונת דביק. להניח את הבצק במקרר לחצי שעה.
מלית:
לאדות במעט שמן זית את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את השום, הזעתר והתרד ולאדות עד שכל העלים מתרככים (כ- 10 דקות).
להסיר מהכיריים ולצנן לטמפרטורת החדר, להוסיף את ממרח הסויה והתבלינים ולערבב. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך.
הרכבה וטיגון:
לחלק את הבצק ל-10 כדורים שווים בגודלם.
לרדד כל כדור לעלה דק, להניח כף גדושה מהמלית לקפל את הבצק לשניים. להדק את השוליים בעזרת מזלג.
לטגן במעט שמן זית עד להזהבה, משני הצדדים ולהגיש.
אני ממליצה להגיש את הגוזלמה עם ירקות טריים, מטבלים פיקנטיים וזיתים טובים.
החלפות וגיוונים:
- אפשר גם בתנור: למרוח שמן זית על נייר המונח ע״ג תבנית אפייה, להניח את הגוזלמה ולמרוח עליהם מעט שמן זית. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להזהבת הבצק (בערך 20 דקות). אני ממליצה להפוך אחרי 10 דקות ולהמשיך עוד כ- 10 דקות מהצד השני.
- ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן ועם קמח ללא גלוטן (כרגיל).
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון, ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נראה יאמי…
ברי
תודה ברי ??
משהו משהו!!!
חן חן נורית ??
נראה טעים ננסה
בהצלחה נחמה! ???
נראה מעולה, נעשה ניסוי
לכי על זה. בהצלחה!
האם ניתן להקפיא ?
אפשר להכין עם קמח כוסמין או שיפון?
כן, אפשר להכין עם קמח כוסמין.
לא יודעת לגבי קמח שיפון, אך יתכן והוא יצא דחוס מדי.
לא ניסיתי, את מוזמנת לנסות ולדווח לי ואני אוסיף את זה לפוסט לטובת שאר הקוראים. תודה
במה אפשר להמיר את מעדן הסויה?
הכוונה היא ליוגורט טבעוני – 250 גרם.
אפשר יוגורט רגיל (למי שלא טבעוני ולא מעדיף את טעם הסויה)?
כפי שכתבתי בפוסט במקור זה נעשה עם יוגורט, אך היות ואני טבעונית וזה בלוג אוכל טבעוני החלפתי את היוגורט במעדן סויה.
מתכון מוצלח..תודה
תודה רבה ??
הכנתי את הבצק עם יוגורט קוקוס בטעם נייטרלי ויצא נהדר! תודה על מתכון פשוט וטעים!
איזה כיף לקרוא את תגובתך, מיכל. תודה.
שלום, אפשר לעשות מילוי אחר לטובת ילדים עם בעיית ירוקים? 😅
בטח!
אפשר למשל עם פטריות מטוגנות יעד עם בצל.
נראה פשוט וקל ומעל הכול טעים 💕 תודה רבה סוף סוף מתכון קל ומהיר להכנה
תודה על התגובה החמה
נראה מצויין
תודה
תודה רבה
אפשר להשתמש במדליוני תרד קפואים? אם כן אז כמה ואיך?
לא ניסיתי אף פעם עם מדליונים.
תודה רבה. נראה מפתה ביותר וינוסה בקרוב.
שמחה שאהבת! בתיאבון.
נראה מגניב! יש רעיונות למילויים עם חלבון שילדים יאהבו?
היי, אצלנו הילדים טורפים את זה עם המלית הזו. אבל אפשר להכין גם ירקות מוקפצים וגבינה, פירה עם בצל וגרגרי חומוס מבושלים וטחונים לקרם. אפשר בולונז. פטריות. המון אפשרויות
יצא מעולהההה! וזה כ"כ קל להכנה 🙂
תודה!!
ישששש! תודה על התגובה המשמחת.
נראה מעולה! רציתי לשאול לגבי שימוש בכוסמין לבן. האם להוסיף אבקת אפייה על מנת שתחליף קמח תופח?
תוסיפי על הכמות הזאת 2 כפיות אבקת אפייה. בהצלחה.
נהדר
תודה
מעניין לנסות עם קמח ללא גלוטן
אם תכיני ויצא טוב תעדכני בבקשה לטובת קוראים נוספים ששאלו. בהצלחה!