"קרפצ'יו סלק" הוא כינוי שהושאל ממחוזות אחרים לסלט שמורכב משכבות של פרוסות סלק דקות מלאות בטעם אדמתי מתקתק ומעליהן יבואו בדרך כלל עיגולים גבינתיים בעלי טעם עז, עשבי תיבול ורוטב. הסודות הקטנים של המנה הם: הטעם העמוק של הסלק אותו מקבלים באפייה, הצלחות המוקפד אך מרושל שלה היוצר ציור על הצלחת ושילוב הטעמים בין המרכיבים.
קרפציו סלק הוא מנה שמכינים בקלי קלות ובמהירות, הוא פרווה, טבעוני, ללא גלוטן ומתאים להגשה גם בארוחות חג. אצלנו המנה קישטה את שולחן חג השבועות והיא מתאימה מאד גם לצלחת הברכות לראש השנה (ברכת "שיסתלקו") אולם אז אשתמש בתוספות אחרות. ראו בגיוונים למטה.
כשהעלתי את תמונת הצלחת לאינסטגרם ולפייסבוק רבים ביקשו את המתכון, אז בבקשה:
קרפצ'יו סלק וגבינת עיזים
המרכיבים לצלחת הגשה אחת של קרפצ'יו סלק:
- 2 סלקים די גדולים
- 1/2 גליל גבינה בסגנון גבינת עיזים
- חופן אגוזי מלך
- חופן דובדבנים
- מעט עלי תבלין שאוהבים: אורגנו, אזוב/זעתר, טימין, בזיליקום או מרווה.
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף שמן זית
- פלפל חריף גרוס
- קורט מלח גס (לא חובה, אני לא מוסיפה)
אופן ההכנה:
- אם אתם משתמשים בסלק מוכן בוואקום עברו ישר לסעיף 7
- לפני שמתחילים חשוב לשטוף את הסלקים ולהסיר את כל החול. אם יש גושי בוץ, מומלץ לקרצף עם מברשת.
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- להניח כל סלק ע״ג נייר אלומיניום מרופד בנייר אפייה, לזלף כפית שמן זית ומעט מלח גס ולעטוף את הסלק כך שכל האדים שייווצרו בזמן האפייה ישארו בפנים.
- לאפות את הסלקים כשעה וחצי עד שסכין שמוחדר אליהם נכנס חלק.
- לצנן ולקלף את הסלק. הקליפה יורדת ממש בקלות. עד השלב הזה ניתן לעשות 2-3 ימים מראש ולשמור בכלי אטום במקרר.
- סמוך להגשה, לפרוס את הסלק לפרוסות דקות. אני חותכת בסכין, אך אפשר לפרוס גם במנדולינה (זהירות על הידיים).
- לבחור צלחת הגשה יפה ושטוחה, ולהניח עליה את פרוסות הסלק כך שיכסו את פני הצלחת תוך השארת שוליים יפים.
- לפרוס את גליל הגבינה בעדינות ולהניח במרווחים שווים פחות או יותר על הסלק. לא להילחץ אם יש קצת פירורים. להניח גם אותם בצורה חופשית.
- לזלף מעל מהחומץ הבלסמי ושמן הזית.
- לפזר את האגוזים, הדובדבנים ועלי התבלין, לזרות מעט פלפל גרוס ואם רוצים גם מלח גס ולהגיש לשולחן.
גיוונים וקיצורי דרך לקרפצ'יו סלק:
- אפשר להשתמש בסלק בוואקום, אך המנה תצא פחות טעימה ופחות יפה, לדעתי.
- לצלחת הברכות של ראש השנה הייתי מחליפה את הדובדבנים בגרגרי רימון ואת גליל העזים בקוביות אבוקדו. לתיבול קרפצ'יו סלק לראש השנה הייתי מוסיפה קצת סילאן לשנה מתוקה.
- אפשר להשתמש בסוגים שונים של אגוזים בהתאם לטעם האישי.
- גם תותים, פירות יער או פרוסות משמש ילכו נהדר עם הקרפצ'יו אך הטעם ישתנה בהתאם.
- ניתן לקשט גם בעירית קצוצה, פטרוזיליה או רוקט.
עוד מתכונים עם סלק שבטח תאהבו: פסטה ברוטב סלק טעים ושובה עין, קארי אפוי של סלק וחומוס שכולם אוהבים, סלט שורשים
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם, צבעוני וטעים שם.
בתיאבון!
חיים וטעים!
אורלי היי,
השילוב נשמע ממש טעים, אכין זאת בהזדמנות הראשונה שאארח או אתארח.
שלך,
ברי
תודה ברי, שימחת אותי מאד