פרחי כרובית בתנור בציפוי פיקנטי

פרחי כרובית בתנור
כרובית אני מוכנה לאכול כמעט בכל צורה, ויש לי בבלוג כמה וכמה מתכוני כרובית שנמצאים בצמרת הפוסטים הפופולריים שלי. הפעם בחרתי להכין פרחי כרובית בתנור בציפוי פיקנטי. תהליך הציפוי הוא דו שלבי, אבל זה ממש קל והולך מהר, כך שאין מה להילחץ.
המתכון בלי ביצים ומתאים גם לטבעונים ולאלרגים. מי שטעם אמר שזה מזכיר Buffalo wings. פרחי הכרובית האלה נחטפים מהתבנית עוד לפני שהם מוגשים לשולחן, אז שמירה צמודה נחוצה כאן.

פרחי כרובית בתנור בציפוי פיקנטי

המרכיבים:

  • 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים בינוניים

לבלילת הציפוי הראשונה:

  • 1 כוס קמח (אפשר כוסמין וגם ללא גלוטן)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי חריף (אפשר פחות)
  • 1 כף סויה (ללא גלוטן אם מקפידים)
  • 1 כוס חלב צמחי כלשהו בלי סוכר (או מעט יותר, ראו באופן ההכנה)
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

לבלילת השכבה השניה – הרוטב:

  • 2 כפות סויה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף משחת קארי אדום
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר על פומפיה דקה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף מייפל או סוכר
  • 1 כף פפריקה מעושנת (או מתוקה)
  • 1/4 כפית נוזל עישון
  • 1/2 כפית שום גבישי (או אבקת שום)
  • 1/2 כוס מים

להגשה:

  • בצל ירוק פרוס לטבעות

אופן ההכנה:

בישול פרחי הכרובית:

  1. לבשל את פרחי הכרובית בהרבה מים מומלחים במשך 7-8 דקות, לשטוף ולסנן.

בלילת הציפוי הראשונה:

  1. לטרוף את כל מרכיבי הבלילה עד שאין גושים ולהעביר לקערה רחבה. צריך להתקבל מרקם של טחינה. אם זה סמיך מדי להוסיף 1-2 כפות חלב צמחי או מים ולטרוף שוב. אם המרקם נוזלי מדי להוסיף 1-2 כפות קמח.
  2. לטבול את פרחי הכרובית בבלילה כך שיצופו היטב מכל הצדדים, לנער עודפים ולהניח ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  3. לאפות את פרחי הכרובית בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 20 דקות עד שהציפוי מתייצב.

בלילת השכבה השניה – הרוטב:

  1. בזמן שפרחי הכרובית בתנור להכין את בלילת הרוטב.
  2. לערבב היטב את כל המרכיבים כך שיתנו רוטב שיידבק לכרובית אך לא סמיך מדי.
  3. כשהכרובית יוצאת מהתנור לטבול כל פרח ברוטב ולהניח בתבנית חדשה מרופדת בנייר האפייה.
  4. לאפות את פרחי הכרובית המצופים כ- 20 דקות עד שהציפוי יציב.
  5. להוציא מהתנור ולמרוח בשאריות הבלילה. לא חובה, אך זה עוזר לקבל מראה מבריק.
  6. להעביר לצלחת הגשה לפזר טבעות קטנות של בצל ירוק ולהגיש.

עוד מתכונים עם כרובית שבטח תאהבו: אלו גובי תבשיל משגע מהמטבח ההודי, סינייה כרובית שקוצרת מחמאות, קארי כרובית ובטטה שכולם אוהבים.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי שם: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

10 תגובות

  1. איילת ביטון 03/01/2024 בשעה 11:26

    אלופה🩷

  2. תמר 03/01/2024 בשעה 12:02

    היי, ייצא טוב גם ללא נוזל עישון?

  3. חיים וטעים 03/01/2024 בשעה 12:20

    תודה רבה

  4. חיים וטעים 03/01/2024 בשעה 12:21

    כן. יצא טעים אך פחות טעם ״ברבקיו״

  5. מעין 03/01/2024 בשעה 14:21

    טוב מהיר זה לא ! אולי לא קשה אבל לא קל , ומה זה חלב צמחי ?

  6. חיים וטעים 03/01/2024 בשעה 14:27

    איזה חלב שתרצי. אפשר שיבולת שועל, אורז, שקדים

  7. ו 03/01/2024 בשעה 21:13

    מה זה חומרעישון?

  8. רינת חיים 03/01/2024 בשעה 21:14

    תמונה ממש מגרה, אכין בקרוב. תודה על המתכון👏

  9. חיים וטעים 03/01/2024 בשעה 23:02

    תודה רבה.
    בהצלחה ובתיאבון.

  10. חיים וטעים 03/01/2024 בשעה 23:03

    זה נוזל תיבול שנותן טעם מעושן, כמו של ״על האש״

השאר תגובה