מעמולים טבעוניים הם סוג של עוגיות ממולאות פריכות במיוחד, עם ניחוח עדין של פריחת הדרים (או ורדים), שנהוגות במטבח הלבנטיני במובן הרחב שלו: מהמפרץ הפרסי עד צפון אפריקה. זהו בעצם כיסון פריך, במילוי מתוק ואפוי עם דוגמא שיוצרת חורים וקישוטים ע"ג כיפתו העליונה. ניתן ליצור את הדוגמאות ידנית באמצעות צובטן (כפי שאני עושה) או באמצעות כפות עץ שנותנות את הצורה ומעין חותמת של הקישוט (שיטה קלה ומהירה יותר). כיום יש גם תבניות סיליקון שאמורות לתת את אותה התוצאה, אבל לדעתי זה ממסחר קצת את העניין (אני אוהבת עבודת ידיים במטבח).
מהמתכון למעמולים הטבעוניים שלי מתקבלות 40 עוגיות נימוחות במילוי תמרים שהולכות נהדר עם תה מר וחזק וכמובן גם עם קפה.
המתכון המקורי היה עם מרגרינה, אותה החלפתי הפעם בנטורינה, על בסיס שמן קוקוס מוצק. שימו לב שבבצק אין סוכר והטעם המאוזן של העוגיה מתקבל משילוב של מלית תמרים מתוקה ואבקת סוכר שזורים מעל.
בעולם הערבי יש המשלבים בבצק גם סולת, אולם המתכון שלי כמו אצל רבים אחרים מכיל קמח בלבד.
מעמולים טבעוניים – עוגיות פריכות וחגיגיות
המרכיבים להכנת 40 יחידות:
לבצק
- 750 גרם קמח תופח (5+1/3 כוסות) או קמח רגיל עם 2 שקיות אבקת אפייה
- 200 גרם (חבילה אחת) נטורינה – תחליף למרגרינה משמן קוקוס (אפשר גם מזולה או מחמאה)
- 1 כוס שמן
- 1 כוס חלב צמחי (או מיץ תפוזים)
- כמה טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים, או מי ורדים)
למלית תמרים
- 250 גרם (1/2 חבילה) תמרים מגולענים בוו
אקום* - 1/4 כפית קינמון
- 1/8 כפית ציפורן
- כמה טיפות מי זהר
- 50 גרם אגוזים קצוצים.
לקישוט
- אבקת סוכר.
אופן ההכנה
הכנת המלית
- לנקות את התמרים מהעוקצים והחלקים הקשים (מתי כבר ימכרו לנו תמרים נקיים?). הכי יעיל לעשות זאת עם הידיים (לא לשכוח כפפות).
- לערבב את התמרים עם שאר מרכיבי המלית, ליצור כדורים קטנים בקוטר 1-2 ס"מ בידים לחות ולהניח אותם ע"ג מגש מרופד בנייר אפייה משומן.
הכנת הבצק, מילוי ואפייה
- לערבב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה, כמו פלסטלינה רכה (אם יוצא יבש מדי להוסיף כף מים. אם יוצא דביק להוסיף כף קמח).
- לחלק את הבצק ל- 2 כדורים ולרדד כל כדור לעלה בעובי בינוני. לקרוץ עגולים (בערך בקוטר של 5-6 ס"מ) בעזרת רינג או כוס.
- למלא כל עיגול במלית התמרים, לסגור היטב ולכדרר בעזרת הידיים.
- לצבוט את הכדורים בעזרת מצבט מעמולים או לחורר בעזרת מזלג ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים בין העוגיות.
- לאפות כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
- לצנן את העוגיות ולפזר אבקת סוכר.
- לשמור את העוגיות המיכל אטום.
הערות וגיוונים:
- הקפאה: העוגיות עמידות בהקפאה. להפשרה – להניח על השיש לשעה בערך.
- מלית: ניתן להשתמש לחילופין בקופסת ממרח תמרים (מאיכות גבוהה). במקרה כזה יש להוסיף לממרח את התבלינים והאגוזים ולערבב. כמובן, שבמקרה כזה נדלג על שלב הכנת כדורי התמרים (סעיף 2) ונמלא את העוגיות בעזרת כפית.
- תבלינים: ניתן להוסיף גם מעט הל או זנגוויל לפי הטעם.
- עוגיות פריכות נוספות שבטח תאהבו: מגולגלות תמרים של גבריאל
תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי. יש תמונה? תייגו אותי @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
הכל נראה מעולה.היתי רוצה שתשלחי לי מתכונים
נהדר! מוסיפה אותך לרשימת התפוצה
עכשיו מנסה את המתכון, אעדכן בהמשך
בהצלחה ובתיאבון!
רוצה לנסות את המתכונים שלך
תודה ויום טוב.
תודה רבה!
מצרפת אותך בשמחה לרשימת התפוצה של הבלוג
יותר מאשמח לקבל מתכונים!
נהדר! מצרפת אותך לרשימת התפוצה של הבלוג
הכנתי את הבבקה נוטלה והפלפל ממולא
יצא הכל נדירררררררר
תודה רבה
איזה כיף לקרוא דיקלה! עשית לי את היום ?