חשיבותה של ארוחת בוקר
רבות כבר נכתב על חשיבותה של ארוחת הבוקר: לתלמידים בבתי הספר, ליוצאים ליום עבודה ולעוסקים בספורט. בבוקר, כדי להעיר את הגוף, חשוב להעניק לו אנרגיה, אחרי הצום של הלילה. ומהי אנרגיה? פחמימות וסוכרים. אנחנו נשתמש במנה הזו בסוכר הטבעי המגיע מהפירות ומהדגנים ולא נוסיף אפילו טיפת סוכר לבן.
זהו מתכון קלי קלות להכנת בלינצ’ס קוואקר ובננה המכונה גם “פצצת אנרגיה צהובה”, יחד עם משקה שקדים ותמצית וניל. הבלינצ’ס ממש מתוק מהרכיבים הטבעיים הללו, למרות שלא הוספנו לו טיפת סוכר לבן. אשתף אתכם בסוד קטן: טעמי וניל, קינמון והל גורמים לנו לתחושת מתיקות גם כשאין סוכר במנה. ניתן לתעתע במוח שלנו.
הבלינצ'ס אינם מכילים חלב או ביצים ולכן מתאימים לאלרגים, לטבעונים ולשומרי הכשרות המחפשים קינוחים פרווה / לא חלביים. המנה גם איננה מכילה גלוטן (בתנאי, כמובן, שרכשתם שבולת שועל ללא גלוטן) ומתאימה לצליאקים ולמי שמקפיד על תזונה ללא גלוטן.
עוד יתרון של הבלינצ'ס הוא שאפשר להכין אותם ערב קודם ולמחרת לחמם מעט בטוסטר או במיקרוגל. לחילופן, אפשר לתת את זה לילדים בקופסת פלסטיק עם מזלג לארוחת בוקר (במסגרות החינוך) ישר מהמקרר, כך שעד לשעה 10 זה יהיה בדיוק בטמפרטורת החדר ויתאים לאכילה. ואפשר כמובן להכין בסופי שבוע כשכל המשפחה הגרעינית יושבת סביב השולחן.
לגבי המילוי, הפעם, מילאתי את הבלינצ'ס בבננה שקירמלתי על מחבת, ללא תוספת סוכר. אם אתם חייבים, אפשר להוסיף טיפונת סילאן טבעי או מעט מייפל אמיתי. כך או כך, זה יוצא מתוק וטעים בטירוף. אפשרויות נוספות למילוי תמצאו בהערות למטה.
המנה מתוקה ועשירה מאד, כך שמספיק בלינצ’ס אחד לילד כדי לשבוע ממנה לכמה שעות. למתבגר כנראה שכל ה- 8 לא יספיקו.
בלינצ'ס שיבולת שועל ובננה
כמות: 8 יחידות
משך הכנה: 20 דקות
המרכיבים לעלי בלינצ’ס:
- 1+ 1/4 כוסות חלב שקדים
- 1 כוס ש. שועל דקה (ללא גלוטן למי שמקפיד)
- בננה אחת רכה
- קורט מלח
- 1/4 כפית סודה לשתיה
המרכיבים למלית הבננות:
- 4 בננות בשלות קלופות וחצויות לאורך
- 1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה – בלינצ'ס שיבולת שועל ובננה
הכנת עלי הבלינצ’ס:
- לטחון יחד בבלנדר את כל מרכיבי הבלינצ’ס.
- לטגן במחבת נון סטיק גדולה, מרוחה בשמן קוקוס, בחום בינוני 3 דקות, עד שהשוליים מוכנים. להפוך ולטגן 1-2 דקות נוספות.
- מקבלים 4 עלי בלינצ’ס גדולים. לחצות כל עלה לשניים באמצע לקבלת 2 חצי עיגול.
הכנת מלית הבננות:
- לטגן בכף אחת של שמן קוקוס את חצאי הבננה על הצד הקמור על להבה גבוהה כחצי דקה, עד להזהבה קלה.
- אחרי חצי דקה להפוך בזהירות ולטגן עוד חצי דקה על הצד השטוח, תוך כדי ניעור עדין של המחבת.
- להוציא בזהירות לצלחת.
* אם אתם חייבים מתוק, ניתן למרוח בעדינות על כל חצי בננה, בשלב הטיגון, מעט סילאן.
הרכבת המנה:
- לחצות כל עלה בלינצ’ס לשני חצאי עיגול.
- על כל חצי להניח לאורך חצי בננה מקורמלת ולגלגל.
- להגיש למי שאוהבים.
הערות וגיוונים – בלינצ'ס שיבולת שועל ובננה:
- אפשר למלא את הבלינצ'ס בטחינה עם אבקת קקאו ומעט סילאן – להלן ממרח שוקולד ביתי ובריא. אפשר גם בסלט פירות, בתפוחים וקינמון או בממרח קשיו עם צימוקים או דובדבנים.
- אפשר להכין את זה גם כפנקייקים, או כלביבות לחנוכה (באותו מתכון רק בלי לגלגל) ולהגיש עם רסק תפוחים.
- לגבי ציפוי: אפשר להשאיר כך, בלי ציפוי, וזה מה שמתאים לארוחת בוקר. לארוחה חגיגית, ושחיתות מוגזמת, ניתן לקשט באגוזים, קשיו, שקדים, בוטנים, סירופ מייפל ושאר פינוקים בריאים, או מעט אבקת סוכר, אולם, הכל במידה. חשוב להקפיד שלא נקבל פצצת סוכרים וקלוריות.
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני עושה כל שביכולתי כדי שתכינו ושתצליחו. הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מתכון בעייתי, נשאר רך בפנים (גם אם מאוד דק), בלתי אפשרי להפוך, אין מה ש"ידביק".
אני מצטערת שלא הצליח לך. המון אנשים כבר הכינו את זה ותמיד יצא להם מעולה. הבננה ושיבולת השועל הן הדבק ואם מכינים בדיוק לפי המתכון, יוצא מעולה! אם תכיני שוב, שימי לב להפוך רק כשהחלק התחתון עשוי היטב. לטגן על להבה בינונית יותר זמן, או אפילו מכוסה.