האתגר: מאפינס דבש טבעוניים. האתגר לא היה פשוט, לקחת מתכון מסורתי בטעם מוכר ואהוב ולהוציא ממנו את המרכיב הדומיננטי, מבלי לפגוע בטעם. ניסיתי והצלחתי, אכלתי 2 כדי להיות בטוחה. אחד כשעוד היה חם, השני כשהתקרר. עוד אחד כקינוח לארוחת ערב ו…אז ארזתי אותם בצלופן כדי לא לחסל את הכל.
התוצאה: מאפינס טבעוניים, רכים ועסיסיים בטעם ובניחוח של עוגת דבש – רק שהם בלי דבש. גיליתי שהשימוש בסילאן ובתבלינים מעניק למאפינס את זכרון טעמה של עוגת דבש. המאפינס פרווה ומתאימים מאד לסיום ארוחות חג לשומרי הכשרות, לאלרגים ולטבעונים.
אצלינו בבית אכלו עוגת דבש בראש השנה, בערב יום כיפור, לשבירת הצום במוצאי יום כיפור וגם בסוכות. אני אומרת, שאם אוהבים, אפשר כל השנה.
מאפינס דבש טבעוניים
המרכיבים:
רטובים:
- 1 גביע קטן רסק תפוחי עץ (כזה שמוכרים בשישיות)
- 1/2 כוס חלב סויה
- 1 כף מיץ לימון
- 3/4 כוס שמן
- 3/4 כוס סילאן
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קפה נמס שמכינים מ-3 כפיות קפה ומים רותחים, או ספל אספרסו ומים רותחים.
יבשים:
- 1 ו-1/4 כוסות קמח רגיל
- 1 כוס קמח כוסמין
- כפית סודה לשתיה
- שקית אבקת אפיה
- 1/4 כפית קינמון
- קורט אגוז מוסקט טחון
- קורט זנגוויל טחון
לציפוי אחרי האפייה:
- מעט סילאן, בערך 1/2 כפית לכל מאפין – אפשר לחמם מעט כדי שיהיה דליל יותר ונוח למריחה.
- אופציונלי: שקדים פרוסים (ראו הערה).
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה, את חלב הסויה עם מיץ הלימון ומניחים ל- 5 דקות, מתחילים להיווצר גושים וזה בסדר.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים הרטובים (למעט הקפה) ומערבבים בעזרת מטרפה.
- מנפים יחד את המרכיבים היבשים ומאחדים את 2 התערובות.
- מוסיפים את כוס הקפה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית שקעים שבתוכה מנז׳טים (עטרות נייר) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ- 20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ לתוכם יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור, מצננים 2-3 דקות ומורחים מעל כל מאפין מעט סילאן.
- לפני ההגשה, אפשר לפזר מעל גם אבקת סוכר, שתהיה שנה אפילו יותר מתוקה!
הערות:
- ניתן לקשט את המאפינס בשקדים, אותם יש לפזר על המאפינס אחרי 10 דקות של אפיה. כלומר, לפתוח את התנור, להוציא את המאפים, לפזר בזריזיות שקדים ולהחזיר להמשך אפייה.
- אפשר להוסיף גם מעט ציפורן ו/או הל, בהתאם לטעם האישי. מי שלא אוהב בכלל, אפשר להשמיט את התבלינים, אבל הם מאד מוסיפים.
- ניתן להכין את המאפינס גם עם תה כהה במקום קפה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycoheb, זה מאד משמח אותי לראות תמונות של התוצרים שלכם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
שיהיה חג שמח! ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה! שנת בריאות, שלום והגשמה!
חיים וטעים!
היי אורלי! אני רוצה להכין את המאפינס. חובה קמח כוסמין? מה הכמויות לשימוש בקמח רגיל? תודה ושנה טובה! ?❤
היי דנה,
לא חובה, אך זה מומלץ יותר. לגבי קמח רגיל – הכמות תהיה זהה. שנה טובה ומתוקה ??
יצא מעולה, יופי של מתכון. תודה!
תודה רבה הגר!
שימחת אותי מאד ???
שלום אורלי , אני רוצה להכין את המאפינס העוגה, באיזו תבנית להשתמש לכמות שבמתכון?
אני ממליצה להכין את המתכון הזה כמאפינס.
אם את מעוניינת להכין כעוגה, נראה לי שזה יתאים לתבנית אינגלישקייק, אך קחי בחשבון שגם זמן האפייה ישתנה.
יצאה מוש
תודה ??
איזה כיף ?
אני אנסה לעשות את המאפינס דבש
בהצלחה ובהנאה!
נראה מעולה! תודה על המתכון! 🙂
בכיף מירי! חג שמח ושנה טובה
היי חג שמח!
כוס קפה במובן של קפה עם כוס מדידה מלאה של מים רותחים?
כן! בדיוק!
הכנתי כמה סוגים לראש השנה, מאפיס דבש רגיל ואת זה הטבעוני. הטבעוני יצא ממש טעים יותר מהרגיל! תודה
זו מוסיקה לאזני! שמחה מאד שאהבתם.
לא לקרוא לזה מאפינס "דבש" אם אין שום דבש שם. אולי מאפינס סילאן. רק אומרת. זה לא מאפינס דבש.
תודה בתי. חג שמח!
היי,
אפשר להמיר את חלב הסויה בחלב שקדים?
ועוד שאלה – אם אני רוצה להכין בקאפקייקס לכמה זה מספיק?
היי
לא ניסיתי עם חלב שקדים.
לגבי הקאפקייקס, תלוי בגודל, אבל נראה לי שכ10.
אפשר דבש במקום סילאן?
אפשר.
אצלנו בבית לא אוכלים דבש.