/, עוגות ומתוקים/סניקרס טבעוני ממרכיבים בריאים

סניקרס טבעוני ממרכיבים בריאים

סניקרס טבעוני בריא

סניקרס טבעוני מתכון ביתי לחטיף המושלם הזה, שהוא הרבה יותר בריא ומכיל פחות קלוריות מהמוצר המקורי, אותו הכנתי לפי סרטון שראיתי בפייסבוק (צירפתי קישור למטה), עם שינויים שלי. הסניקרס שלי נאכלו בהנאה גם ע"י המבוגרים. היות והחטיף מכיל חתיכות בוטנים הוא אינו מיועד לפעוטות.

המתכון מורכב מ-3 שכבות של עונג, אך ממש קל להכין אותן: שכבת בוטנים קראנצ'ית, שכבת קרמל מפנקת וציפוי שוקולד.

סניקרס טבעוני ממרכיבים בריאים

המרכיבים

בסיס קראנצ'י

  • 1/2 כוס בוטנים גרוסים (לא טחונים)
  • 8 תמרים מגהול גדולים ועסיסיים מגולענים
  • קורט מלח

קרמל (מזוייף)

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה (נוזלית ולא משחתית)
  • 8 תמרים מגהול גדולים ועסיסיים מגולענים
  • 3-4 כפות חלב סויה (או כל חלב אחר שאתם אוהבים או מים)
  • קורט מלח

ציפוי שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו) – תשאר שארית אבל זה חיוני לציפוי יפה.
  • 1 כפית שמן

 

חטיפי סניקרס טבעוני בצלחת

 

אופן הכנה – סניקרס טבעוני

בסיס

  1. מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד שנוצר מעין בצק ומשטחים אותו בעזרת הידיים בתבנית 20X20 מרופדת בנייר אפייה.
  2. מכסים ומכניסים למקפיא למשך שעה לצורך התייצבות.

קרמל

  1. מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרמל ומורחים על שכבת הבסיס הקפואה. מחזירים שוב למקפיא לחצי שעה שעה, בערך, כך שהקרמל יתייצב אך עדיין נצליח לחתוך.
  2. מוציאים מהמקפיא, חותכים למלבנים כרצונכם. אני הכנתי בגודל של זרת שמנמנה.
  3. מפרידים את המלבנים קצת זה מזה כדי שלא ידבקו חזרה, מכסים היטב ומחזירים למקפיא אפילו לשבועיים.

ציפוי

  1. ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל או בבן-מארי עד לקבלת נוזל אחיד ומבריק.
  2. מוסיפים לשוקולד שמן ומערבבים היטב.
  3. מוציאים את החטיפים מהמקפיא וטובלים אותם בקערת השוקולד בעזרת מזלג. שיטות ציפוי נוספות בהערות.
  4. מנערים את עודפי שוקולד ומניחים על גבי נייר אפייה. השוקולד מתמצק מהר מאד. ניתן בשלב זה לזרות מעל כמה גרגרי מלח גס, אני וויתרתי.
  5. שומרים בהקפאה.

הערות וגיוונים של חיים וטעים לסניקרס טבעוני

  • אם השוקולד של הציפוי מתקרר ומתחיל להיות סמיך מדי, אפשר להמיסו שוב.
  • אופציה נוספת לציפוי היא להניח את החטיפים ע"ג רשת שמתחתיה תבנית ולצקת על כל אחד מהם שוקולד בנדיבות בעזרת כף. זה יוצר חטיפים אחידים יותר, אך תזדקקו ליותר שוקולד.
  • שיטה נוספת שניסיתי היא להכין קודם את הציפוי בתבנית סיליקון (היתה לי תבנית בצורת לבבות), להקפיא ואז למלא בשכבות ולבסוף שוב שוקולד. זה מבריק, מקסים וטעים, כמובן, אך הצורה לא מזכירה סניקרס. אז אם תמצאו תבנית של מלבנים מאורכים, זו שיטה מצוינת.
  • מעוניינים בסרטון הכנה? כנסו לעמוד של מאמן הכושר KineleVital.
  • עוד ממתקים שנראה לי שתאהבו: חטיף טעמי ביתי פרווה משוקולד ופצפוצי אורז וגלילות תמרים ופיצוחים זריקת מרץ מפנקת.
אנשים רבים נכנסים אלי לבלוג מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי. אתם מעלים תמונה? תייגו אותי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי. מבטיחה שצבעוני, טעים ושמח שם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

4 תגובות

  1. לאה גדות 19/05/2024 בשעה 15:49

    זה מדהים יצא ממש נהדר
    הנכדות שלי ובתי טבעוניות ואמרו
    תודה.

  2. חיים וטעים 19/05/2024 בשעה 16:28

    איזה כייף לקרוא. שמחה שאהבו.

  3. oramaz7@gmail.com 19/05/2024 בשעה 20:11

    תודה. 🙂

  4. חיים וטעים 19/05/2024 בשעה 21:30

    מכל הלב

השאר תגובה