/, קציצות ומאפים מלוחים/פוקצ'ה מהירה עם תוספות

פוקצ'ה מהירה עם תוספות

פוקצ'ה מהירה לפני אפייה

הפעם אני עם מתכון מקוצר וקל לפוקצ'ה נהדרת עם תוספות שוות, שנראית ונטעמת כאילו הושקעו בה שעות הכנה רבות. מי שמכין פוקצ'ות יודע שמדובר בתהליך ארוך (24-48 שעות). אם כך, איך מכינים פוקצ'ה מהירת הכנה? הסוד הוא להשתמש בבצק מוכן. ואז, כל מה שנותר הוא להפשיר ולהתפיח, למתוח, להוסיף טופינג מושקע (גם זה לא חובה!) ולאפות. ואם כבר קונים בצק, חשוב אז שיהיה מקמח איטלקי ובלי חומרים משמרים וצבעי מאכל. אני השתמשתי בבצק של פסטה ריקו (אתם בטח זוכרים את הפסטה ברוטב דלעת שהכנתי מהפסטה הטרייה המושלמת שלהם). הבצק פרווה, בלי ביצים ומתאים לטבעונים. את 3 כדורי הבצק במשקל 250 גרם כ"א, ניתן לרכוש באתר החברה ובחלק מרשתות המזון.

לדעתי הבצק המוכן נותן תוצאה מצויינת, אוורירית, תפוחה והכי חשוב טעימה מאד. זה קיצור דרך לא זול (כ- 30 ש"ח לאריזה), ומתאים במיוחד למי שאין לו ניסיון באפיית מאפי שמרים, לאנשים עסוקים שמחפשים נוחות, ולכל מי שרוצה ללכת על בטוח. כי עם הבצק המוכן מובטח מאפה מוצלח.

פוקצ'ה מהירה עם תוספות

המרכיבים ל-3 פוקצ'ות מאורכות עם תוספות משדרגות (בערך 30X10 ס"מ)

  • 1 חב' של 3 כדורי בצק (פסטה ריקו) מופשרות.
  • תוספות – מה שאתם אוהבים. אני נותנת כאן מתכונים ל-3 סוגים שאנחנו אוהבים. אפשר כמובן להכין בלי תוספות בכלל, רק למרוח מעט שמן זית, לפזר מלח גס וכמה מחטי רוזמרין.

בצל וסלק

  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 1 סלק אפוי פרוס דק (אפשר קנוי בוואקום)
  • תרסיס שמן זית
  • מלח גס
  • אופציונלי להגשה: לפורר מעט גבינת עיזים (טבעונית)

חצילים ופלפלים

  • 1/2 חציל בלאדי חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
  • עלים מענף אורגנו טרי או זעתר
  • תרסיס שמן זית
  • מלח גס

זוקיני ובצל ירוק

  • 1 זוקיני פרוס דק בעזרת קולפן
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • עלים מענף תימין
  • תרסיס שמן זית
  • מלח גס

אופן ההכנה – פוקצ'ה מהירה עם תוספות

הבצק

מפשירים את הבצק, מוציאים מאריזת הצלופן ומניחים את הכדורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה שעתיים עד שהם מכפילים נפח ובטמפרטורת החדר. בזמן הזה מכינים את התוספות (הטופינגס).

כדורי בצק לפוקצ'ה - פוקצה מהירה

תוספות (3 הסוגים):

מחממים תנור ל- 190 מעלות במצב טורבו.

מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה ומרססים במעט שמן זית.

בתבנית אחת מסדרים זה לצד זה פרוסות בצל, רצועות זוקיני ורצועות פלפל אדום.

בתבנית שניה מניחים בתפזורת את קוביות החציל.

מרססים את כל הירקות במעט שמן זית, זורים מעט גבישי מלח ומכניסים את 2 התבניות לתנור.

אחרי 10-12 דקות (כל תנור מתנהג אחרת) מוציאים את הזוקיני לצלחת וממשיכים לאפות את הפלפל והבצל עוד 2-3 דקות. מוציאים מהתנור.

מערבבים את קוביות החציל שבתבנית השניה, מרססים שוב בטיפונת שמן וממשיכים לאפות עוד 10 דקות, או עד הזהבה קלה.

שימו לב, אין צורך להגיע להשחמה של הירקות כי הם יאפו פעם נוספת יחד עם הפוקצ'ות.

טופינג תוספות לפיצה או פוקצ'ה מהירה

הרכבת הפוקצ'ה ואפייתה

מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית (רצוי 240 מעלות).

מותחים בעדינות את כדורי הבצק בעזרת קצות האצבעות לאליפסה מאורכת ומניחים בתבנית. אם הבצק מרגיש לכם קצת דביק, תוכלו להיעזר במעט קמח.

מורחים כל פוקצ'ה בשמן זית, מפזרים את התוספת הרצויה, כמו בתמונה, (כאמור, אפשר גם בלי תוספות) ומכניסים לתנור. אני ממליצה להניח את התבנית בתחתית התנור או על אבן שמוט. אופים במשך 20-25 דקות עד שהפוקצ'ות תפוחות וזהובות.

חותכים לרצועות גדולות ומגישים לשולחן.

מתכונים נוספים שבטח תאהבו: פיצה שמוכנה תוך שעה מבצק שלמדתי מארז קומרובסקי, פסטה פרימוורה לחגיגה אביבית.

בנוסף לכך, הכנתי לכם גם תפריט מושלם לחג שבועות, צבעוני, טעים, עונתי ושמח!

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט, כדי שתכינו ותצליחו. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? אהבתם? שתפו אותי איך יצא לכם, זה מאד ישמח אותי ואם אתם מעלים תמונה לאינסטגרם תייגו אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

חג שמח!

בתיאבון!

חיים וטעים!

4 תגובות

  1. חדוה רזניק 22/05/2023 בשעה 13:58

    את פשוט אלופהההה אורלינקה אהובה, יופי של מתכון, יופי של הסבר, כמו תמיד💝💝💝

  2. חיים וטעים 22/05/2023 בשעה 15:47

    המון תודה חדווש אהובתי. חג שמח!

  3. חיה נסים 28/05/2023 בשעה 08:48

    מכינה שנים סקורדליה. מעולם לא חשבתי להוסיף כרובית! נשמע מגניב. אנסה בפעם הבאה

  4. חיים וטעים 28/05/2023 בשעה 09:41

    תודה רבה!
    בהצלחה ובתיאבון.

השאר תגובה