/, ללא גלוטן, פסטה ואורז/אורז מוקפץ עם ירקות בקלי קלות

אורז מוקפץ עם ירקות בקלי קלות

אורז מוקפץ אורז מטוגן עם ירקותבצלחת

אורז מוקפץ עם ירקות זו הדרך הטובה והטעימה ביותר, לדעתי, לנצול אורז מבושל מאתמול (או משלשום). המנה הזו הופכת את שאריות האורז הקר והיבשושי למאכל חדש, טרי וטעים בלי פשרות. מי שעוקב אחרי יודע שאני שונאת לזרוק אוכל. כשאנחנו זורקים מזון אנחנו גם מבזבזים די הרבה כסף וגם פוגעים בסביבה. למזלנו, כאן באה לעזרתנו מנה שחייבים בה אורז מבושל קר, כך שממש מתבקש להכין אותה. אפרופו צמצום בזבוז מזון (צמב"ז), כשאני מכינה אורז מוקפץ אני ״מנקה את המקרר״ ומוציאה ממנו את הירקות הגלמודים והעייפים שהצטברו בו מכל השבוע. אם לא נשארו מספיק ירקות במקרר, אני נעזרת בירקות קפואים או משומרים (איכותיים, בלי תוספת סוכר, חומרי טעם ושות').

ובכן, לאחר שסגרנו את עניין האורז ויש לנו ירקות עייפים או רעננים, חשוב מאד שנחתוך את הירקות לקוביות די קטנות ונוסיף אותן למחבת בהתאם לדרגת הקשיות שלהם כך שהירקות הקשים נכנסים ראשונים (למשל גזר) והירקות הרכים בסוף (למשל זוקיני ואפונה).
עקרון חשוב נוסף לקבלת מנת אורז מטוגן טובה הוא "טיגון – ערבוב" כלומר, זאת מנה שצריך לערבב ולהשגיח עליה בכל שלבי ההכנה. זו לא מנת שגר ושכח. תהליך ההקפצה אמנם לא ארוך, אך חשוב שנקפיד לערבב כל הזמן, אחרת נקבל מנה שבה חלק מהירקות שרופים וחלק לא מבושלים מספיק.

אורז מוקפץ או אורז מטוגן עם ירקות בקלי קלות

המרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1-2 זוקיני חתוך לקוביות
  • 2 חציל יפני חתוך לקוביות (או 1/2 חציל רגיל)
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 2 ס״מ ג’ינג’ר קצוץ דק (אפשר קפוא)
  • 1 פלפל צ׳ילי קצוץ
  • 2 כוסות אפונה קפואה מופשרת ומסוננת
  • 2-3 כפות שמן לטיגון הירקות
  • 2 כוסות אורז מאתמול
  • 3-4 כפות סויה באיכות טובה
  • 1 כף סרירצ׳ה (רוטב צ׳ילי חריף)
  • 1 כפית סוכר קנים (לא חובה אבל מאזן טעמים)

להגשה:

  • שומשום מלא
  • בצל ירוק קצוץ
  • טיפונת שמן שומשום

אופן ההכנה:

  1. לשים במחבת שמן ובצל ולטגן על להבה בינונית , תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מזהיב קלות.
  2. לצרף את השום, הפלפל החריף והג'ינג'ר ולטגן בזהירות שהשום לא ישרף.
  3. להגביר את הלהבה לחום גבוה, להוסיף את הגזר ולטגן יחד  מספר דקות עד שהגזר מתרכך חלקית ומתחיל להזהיב בפינות.
  4. להכניס פנימה את החציל והזוקיני ולטגן יחד עוד מספר דקות (לא לשכוח לערבב מדי פעם בלי לפצוע את הירקות הרכים).
  5. להוסיף את האפונה, האורז ושאר המרכיבים ולטגן יחד תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבלת מנה הומוגנית.
  6. להעביר לצלחות אישיות, לפזר בצל ירוק ושומשום ולהגיש לשולחן.

עוד סודות, גיוונים והערות:

  • הירקות שציינתי במתכון מבוססים על מה שהיה לי בבית באותו רגע. אתם יכולים להשתמש בירקות אחרים בנוסף או במקום הירקות שבמתכון.
  • לפעמים אני מחליפה אפונה בשעועית ירוקה, חציל בפרחי ברוקולי או כרובית או שאני פשוט מוסיפה פלפל מתוק ובצל ירוק.
  • אם יש לכם במקרר ירקות קלויים, תוכלו להוסיפם למנה לקראת סוף התהליך, כי הם רכים ויכולים להתרסק.
  • בבקשה, אל תתפתו להשתמש באורז טרי. כי תקבלו עיסה דביקה. אל תשאלו אותי איך אני יודעת.

מנות אסייתיות נוספות שבטח תאהבו: המדריך למוקפץ המושלם, חציל מאודה, קארי אפוי סלק וחומוס – מנה נהדרת וקלה להכנה.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור; לכן תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי שם: @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אהבתם? שתפו חברים!

השאר תגובה