/, פסטה ואורז/אושפלו צמחוני מהיר – תבשיל אורז וחומוס

אושפלו צמחוני מהיר – תבשיל אורז וחומוס

אושפלו צמחוני מהיר הוספת חומוס

שלב הוספת החומוס

המתכון לתבשיל אושפלו צמחוני מהיר נוצר בעקבות המצב: מצד אחד חוסר החשק לשהות במטבח (למרות שלמזלי המטבח הוא התרפיה שלי) ומצד שני הצורך להכין במהירות אוכל מזין למשפחה ולחיילים. המנה הגיעה אלינו מהמטבח הבוכרי וסביבתו ומכונה במקומות שונים אושפלו, אושפלאו או פלוב. זו מנה ממש נהדרת, אפילו שהתמונות לא מחמיאות לה. האושפלאו משלב אורז וחומוס עם ירקות שתמיד יש בבית והוא טבעוני, צמחוני, פרווה וללא גלוטן.

זה תבשיל טעים (כבר אמרתי?), מזין, בריא, משביע ומנחם. לקראת שבת, אני ממליצה לכם: תכפילו כמויות!

אושפלו צמחוני מהיר – תבשיל אורז וחומוס

המרכיבים

  • 1 כוס חומוס מבושל ומסונן*
  • 1 כוס אורז יסמין או פרסי
  • 2 כוסות מים
  • 2 גזרים מגרדים על פומפיה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 שני שום קצוצות דק + 3 שיני שום שלמות
  • 3-4 כפות שמן זית (או אחר)

תבלינים

  • 1/4 כפית מכל תבלין**: כורכום, חוואייג׳ למרק וזרעי כוסברה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מלח
אושפלו צמחוני מהיר שלב טיגון הירקות והאורז

שלב טיגון הירקות והאורז

אופן ההכנה

  1. בסיר רחב (המתאים לאורז) מטגנים את הבצל והגזר ב-3-4 כפות שמן זית עד שהבצל שקוף והגזר מתחיל להצרב בקצוות.
  2. מוסיפים את השום (הקצוץ והשיניים השלמות) והתבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן דקה נוספת.
  3. מכניסים פנימה את האורז לטיגון קל תוך כדי ערבוב, עד שכל הגרגרים מלבינים ונראים עטופים בשמן ובתבלינים.
  4. יוצקים שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 17-18 דקות. לא פותחים את הסיר, אלא מכסים אותו במגבת עבה למשך 10-15 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את גרגרי החומוס ומטמיעים אותו לתבשיל בעזרת מזלג בתנועות זהירות ומאווררים בזהירות את האורז בעזרת מזלג כדי להטמיע את החומוסים ולמנוע גושים.

גיוונים וטיפים של חיים וטעים לאושפלו צמחוני מהיר

  • לגבי החומוס, אם מבשלים בבית יש להשרות את גרגרי החומוס במים, לפחות 8 שעות ואז לבשל בסיר (אפשר בסיר לחץ) עד לריכוך.
  • לקיצור דקך, ניתן להשתמש גם בחומוס מבושל קפוא אותו אני ממליצה לבשל חצי שעה במעט מים כדי לרכך אותו יותר.
  • ניתן להשתמש גם בחומוס מקופסה או פחית שימורים (רק בדקו שאין שם חומר משמר אלא רק חומוס, מים ומלח).
  • ניתן לגוון בתבלינים לפי הטעם האישי והמצאי בבית. במקום חוואייג׳ למרק ניתן להשתמש בבהרט או אבקת מרק טבעית. אם אין אפשר לוותר על זרעי הכוסברה.

תבשילי אורז נוספים שבטח תאהבו: מקלובה טבעונית מושלמתאורז בתנור עם פטריות וערמונים, צ'אנה פלאו – תבשיל אורז עם חומוס וירקות בסגנון הודי

קוראים יקרים, הכנתם? אהבתם? אל תשכחו לתייג אותי על התמונות  @orlycohen זה הכי משמח אותי.

יש לכם שאלות? פנו אלי ואחזור אליכם. אל תתביישו, אני הכי רוצה שתכינו ותצליחו.

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג'י או כל חייכן אחר, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה

בתיאבון!

חיים וטעים!

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות

  1. סמדר קופר 27/12/2023 בשעה 17:54

    האם המים שמוסיפים לאורז צריכים להיות רותחים?

  2. חיים וטעים 27/12/2023 בשעה 19:45

    לא

השאר תגובה