/, פסטה ואורז/תבשיל אורז וחומוס – צ'אנה פלאו

תבשיל אורז וחומוס – צ'אנה פלאו

תבשיל אורז וחומוס מקובל במדינות שונות. המפורסם בהם הוא האושפלו הבוכרי או הפלוב.

הפעם נצא לביקור בהודו, דרך הצלחת, ונכין תבשיל המכונה צ'אנה פלאו. בהודית: צ'אנה = חומוס; פלאו = אורז.

זהו תבשיל טעים, בריא ומזין, המהווה ארוחה שלמה ממרכיבים זמינים שיש לכולנו בדרך כלל בבית, וגם ההצטיידות, במקרה הצורך, קלה ביותר, היות וניתן להשיגם בכל סופרמרקט. תבשיל אורז וחומוס מתאים מאד לרוח התקופה כשלכולנו יש בבית מרכיבים בסיסיים, כגון אורז וקטניות  אליהם מוסיפים ירקות טריים "פשוטים" שיש בדרך כלל בבית. הסוד בתבשיל הוא בתבלינים הארומטיים והמשכרים שגורמים למנה להיות ממכרת ממש. אנחנו התמכרנו. ראו הוזהרתם.

תבשיל אורז וחומוס – צ'אנה פלאו

המרכיבים

  • 1/2 כוס חומוס שהושרה 24 שעות במים (יש להחליף את המים לפחות פעמיים במשך ההשרייה)
  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • 2 כוסות מים

ירקות

  • 2 גזרים קצוצים לקוביות
  •  בצל קצוץ
  •  עגבניה קצוצה
  •  כוס אפונה טריה או קפואה

תבלינים

  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית גארם מסאלה
  • 1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: זרעי כמון, זרעי כוסברה וזרעי שומר קלויים במחבת יבשה וטחונים (במטחנה או במכתש ועלי)
  • 1 כפית מלח
  • פלפל צ׳ילי קצוץ לפי הטעם (1-2)
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 2 ס"מ גינגר קצוץ דק
  • פיסת כוכב אניס (לא חובה)

אופן ההכנה

  1. מבשלים את החומוס במים עד לריכוך. מסננים.
  2. בסיר רחב (מותאם לאורז) מטגנים את הבצל, החומוס והגזר ב- 3 כפות שמן זית (או שמן נייטרלי) עם כוכב האניס ועלה הדפנה, עד למצב של שקיפות הבצל.
  3. מצרפים לסיר את התבלינים האבקתיים, מערבבים וממשיכים בטיגון כדקה נוספת ואז את הג’ינג'ר והשום ומטגנים עד שעולה ניחוח השום. בערך דקה אחת.
  4. מכניסים פנימה גם את העגבניה וממשיכים לערבב עוד כמה דקות עד שהעגבניה מתרככת.
  5. מצרפים את האורז המסונן לטיגון קל של כחצי דקה בתערובת הירקות.
  6. מוסיפים את האפונה (אם בחרתם להשתמש בה) ויוצקים שתי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה ומקטינים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 5-6 דקות. משאירים מכוסה (במגבת, שמיכה או עם "כובע לאורז") עוד כרבע שעה והכל מוכן.
  7. לפני ההגשה, זורקים את עלה הדפנה והאניס, מערבבים קלות את התבשיל בעזרת מזלג ולהגיש.

חומוס ואורז עם אפונה

טיפים וגיוונים
  • חומוס 1: אפשר להשתמש בחומוס קפוא או בחומוס מקופסת שימורים (בתנאי שיש בה רק חומוס מים ומעט מלח). במקרים אלו אין צורך לבשל אותו היות והוא כבר מבושל.
  • חומוס 2: אני נוהגת לבשל 1 קילו חומוס ולהקפיא במנות של 1 כוס כך שיש לי תמיד חומוס מבושל זמין.
  • תבלינים: אם אין תבלינים בזרעים, ניתן להשתמש באבקות, אך הטעם פחות עמוק. כמו כן, ניתן להשתמש בתערובות תבלינים אחרות שיש לכם בבית. מי שאוהב חילבה, ניתן להוסיף ממנו לתבשיל. אני השמטתי.
  • תבשילי אורז נוספים: מקלובה טבעונית מושלמת, אורז בתנור עם פטריות וערמונים

קוראים יקרים, הכנתם? אהבתם? אל תשכחו לתייג אותי על התמונות  @orlycohen זה הכי משמח אותי לראות תמונות של היצירות שלכם.

יש לכם שאלות? פנו אלי ואחזור אליכם. זה מאד משמח אותי.

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג'י או כל חייכן אחר, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה

בתיאבון!

חיים וטעים!

17 תגובות

  1. ברי סנדרס 23/04/2020 בשעה 11:08

    היי אורלי,
    נראה טעים לאללה, אבל קצת קשה להשיג את התבלינים המיוחדים בימים אלו.
    אמתין לגיחה מיוחדת החוצה…
    תודה על המתכון !
    ברי

  2. חיים וטעים 23/04/2020 בשעה 11:26

    ברי,
    איזה תבלינים יש לך?
    כורכום? כמון טחון? קנמון?
    אם תכתבי לי אני אנחה אותך

  3. מירי 24/04/2020 בשעה 11:04

    אשמח לעזרתך בעניין התבלינים…לי יש כורכום כמון גראמסאלה קינמון אולי קארי

  4. חיים וטעים 24/04/2020 בשעה 11:16

    מעולה מירי.
    שימי את הכורכום + 1/2 כפית כמון + 1/2 כפית גראם מסאלה.
    אם את אוהבת, אז גם מקל קינמון או 1/4 כפית קנמון טחון.
    אני לא משתמשת באבקת קארי, כי כל יצרן מייצר אותה בהרכב ומינונים שונים, אז אין לי שליטה מלאה בטעם. אבל אפשר בהחלט להוסיף קצת. שימי לב שיש בה בדרך כלל גם חילבה.

  5. מגי גליקר 16/06/2020 בשעה 16:25

    אורלי, הבלוג שלך נפלא ממש, עולם ומלואו לטבעונים

  6. חיים וטעים 16/06/2020 בשעה 16:27

    תודה רבה מגי.
    הסמקתי ?

  7. חנה גלברט 09/08/2020 בשעה 07:51

    שלום אורלי. הכנתי. היה מעולה. הוספתי לתוספת חלבון: כוס נבטוטי עדשים תיבלון מעולה. תודה ושבוע טוב

  8. חנה גלברט 09/08/2020 בשעה 07:54

    שלום אורלי. הכנתי לפי המרשם בתוספת כוס נבטוטי עדשים. יצא מעולה. תיבלון נהדר. יופי של בלוג

    תודה ושבוע טוב

  9. חיים וטעים 09/08/2020 בשעה 10:21

    אני כל כך שמחה שאהבת ? יופי של תוספת ?
    תודה רבה רבה ??

  10. נירה שקד 27/09/2020 בשעה 15:19

    יצא מעולה!! המון תודות!

  11. חיים וטעים 27/09/2020 בשעה 15:39

    איזה כיף לקרוא!
    ??????

  12. מרגלית 19/04/2021 בשעה 00:37

    איפה קונים יובה? בקריות.

  13. חיים וטעים 19/04/2021 בשעה 11:16

    היי מרגלית,
    אני מאזור השפלה – מודיעין, ואין לי מושג לגבי הקריות. בדרך כלל זה נמצא בחנויות תבלינים, בחנויות טבע ובחנויות של מזון מהמזרח הרחוק. בהצלחה!

  14. אברהם שאול 26/07/2023 בשעה 12:56

    לא נראה לי הגיוני אחרי הוספת האורז 5-6 דקות. אורז בסמטי צריך כ 40 דקות

  15. חיים וטעים 26/07/2023 בשעה 13:46

    אני והמוני אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. האורז יוצא מושלם. שים לב שהאורז ממשיך להתבשל באדים עוד 15 דקות בסיר הסגור.
    אגב, גם אורז בסמטי לבן אני מבשלת 5 דקות ומכסה במגבות לעוד 15 דקות. סה"כ 20 דקות. יוצא מבושל ואחד אחד. חבל שאתה פוסל לפני שאתה מנסה.

  16. יפעת קישון 14/03/2024 בשעה 09:55

    אפשר להחליף באורז מלא?

  17. חיים וטעים 14/03/2024 בשעה 14:45

    אפשר, אך ממליצה להשרות את האורז לפני, זמן הבישול יתארך בהתאם, ויתכן ותצטרכי להוסיף עוד מים.

השאר תגובה