Print Friendly, PDF & Email

טנזיה חגיגית

Print Friendly, PDF & Email
טנזיה מוכנה להגשה
.
טנזיה היא תבשיל חגיגי עם טעמים עמוקים ומתוקים מהמטבח המרוקאי. הטנזייה החגיגית מורכבת משילוב של פירות יבשים, אגוזים ובצל מקורמלים ומסמלת שפע. לכן כדאי לשלב בה מספר סוגי פירות ומגוון אגוזים. המנה מוגשת לרוב בארוחות חגיגיות ובמיוחד בראש השנה, כדי שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה. את המנה מגישים לרוב לצד קוסקוס או אורז. לטעמי היא נהדרת גם עם פריקי או קינואה.
בקיצור: הוספת טנזיה לאורז משדרגת אותו והופכת אותו לתוספת מפוארת ורבת רושם על שולחן החג.

טנזיה חגיגית

המרכיבים ל-6 מנות
  • 3 בצלים
  • 2 כוסות של אגוזים וגרעינים טבעיים (לא קלויים ולא מומלחים). אני ערבבתי שבבי שקדים, אגוזי מלך, קשיו וגרעיני חמניות
  • 2 כוסות פירות מיובשים טבעיים (בלי צבעי מאכל). אני שמתי 1/2 כוס חמוציות, 1/2 כוס משמש אוזבקי ו- 1 כוס שזיפים מגולענים
  • 1/2 כוס סילאן איכותי (שמכיל אך ורק תמרים בלי תוספות)
  • 2 כפות שמן זית

תבלינים שלמים:

  • 1 מקל קינמון
  • 2 תרמילי הל מפוצ(ל)חים אחרי שנתתי להם מכה חזקה
  • כפית אחת של תערובת זרעים: שומר, כוסברה, כמון
  • 2 ניצני ציפורן

תבלינים באבקה:

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • מלח אטלנטי בערך 1/2 כפית (לפי הטעם האישי)
  • 2 כוסות נוזלים – הסבר באופן ההכנה.
אגוזים וגרעינים לטנזיה
בצל מטוגן + כלוב תבלינים
כל האגוזים והפירות בסיר של הטנזיה
.
אופן ההכנה:
  1. לשים את הפירות המיובשים בקערה ולצקת עליהם מים רותחים עד לכיסוי מלא. להשרות את הפירות במים בזמן שמכינים את הבצל.
  2. להכניס את התבלינים השלמים ל״כלוב״ רשת כמו בתמונות או לשקית בד כך שיתנו טעם לתבשיל אך לא יגיעו אלינו לצלחת.
  3. לפרוס את הבצלים לחצאי עיגולים ולהעביר לסיר שטוח ורחב (סוטאז') יחד עם שמן הזית. להוסיף פנימה גם את הכלוב עם התבלינים.
  4. לאדות את הבצל על להבה נמוכה עם מכסה סגור עד להזהבה יפה. מדי פעם לנער את הסיר או לפתוח, לערבב ולהמשיך לאדות. צריך סבלנות זה יכול לקחת גם חצי שעה.
  5. להוסיף את תערובת האגוזים והגרעינים ולהמשיך לערבב ולהקפיץ יחד 5-6 דקות.
  6. לסנן את הפירות המיובשים, להוסיף אותם למחבת ולערבב בזהירות עוד כ- 5 דקות.
  7. להוסיף לסיר את מי השריית הפירות ולהשלים עם מים עד לכמות של 2 כוסות.
  8. להכניס את התבלינים באבקה, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה. לבשל כחצי שעה, עד שהכל מתקרמל והנוזלים נספגים ברובם. להוציא את ״כלוב״ התבלינים ולהגיש את הטנזיה מעל קוסקוס או אורז לבן.

הערות וגיוונים:

  • אפשר להשתמש באיזה פירות מיובשים שאוהבים, כגון: דבלים, צימוקים, תמרים, אננס טבעי ועוד.
  • ניתן להמיר חלק מהאגוזים והגרעינים ולשלב פקאנים, צנוברים או גרעיני דלעת.
  • אפשר להשמיט חלק מהתבלינים ולהוסיף במקומם כוכב אניס או זנגוויל

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם את המנה? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם, וגם לעקוב אחרי שם, כמובן.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

שתהיה לכולנו שנה טובה, בריאה ומלאת שמחה.
חג שמח בחיק המשפחה והאהובים!
 .
בתיאבון!
חיים וטעים!
המתכון בהשראת מתכון של השפית אביטל סבג עם שינויים שלי. 
כותב | 2021-09-14T13:36:44+03:00 אוגוסט 24th, 2021|חגים ואירועים, מאכלי עמים, פסטה ואורז|2 תגובות

2 Comments

  1. גלבוע אורה 27 באוגוסט 2021 at 14:10

    נראה מרהיב ונשמע טעים

  2. חיים וטעים 27 באוגוסט 2021 at 14:51

    תודה רבה 🙏🏻🌸
    שנה טובה וחג שמח!

השאר תגובה