Print Friendly, PDF & Email

מלבי טבעוני

Print Friendly, PDF & Email

מלבי טבעוני 1

מלבי טבעוני –  מעדן קטיפתי צונן ומרענן שמתאים מאד לקינוח ארוחות חג כבדות. הוא פחות מתוק מקינוחים אחרים, בתנאי שלא מגזימים עם כמות התוספות מעל, כמובן, ואינו משאיר תחושת כבדות.

לכבוד ראש השנה הוא מקושט בגרגרי רימון, המשתלבים מעולה בשאר טעמי הקינוח. בשאר ימות השנה ניתן לקשט עם תותים קצוצים, פירות יער וכל פרי שאוהבים.

זהו מתכון קל ומהיר הכנה (15 דקות גג) שאפילו המתחילים במטבח יצליחו להכין ויזכו למחמאות.

עוד יתרון: זהו קינוח שניתן, ואף רצוי, להכין יום יומיים מראש מה שהופך את האירוח לפשוט יותר.

.

מלבי טבעוני

המרכיבים להכנת 8 מנות:

​400 מ"ל (פחית אחת) קרם קוקוס (לא לפחות 18% שומן)

400 מ"ל מים (פחית קרם הקוקוס מלאה מים)

1 כף סוכר דקלים או קוקוס

כמה טיפות תמצית ורדים (לא חובה)

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 כפות מחוקות קורנפלור * ראו הערה למטה.

1/3 כוס משקה סויה או משקה שקדים (איזה שאוהבים)

להגשה:

סירופ מי ורדים, גרגרי רימון, אגוזים קצוצים או קוקוס

 .

אופן ההכנה:

  1. ​מכניסים לסיר גדול את קרם הקוקוס, המים ,הסוכר והווניל ומביאים לרתיחה.
  2. ממסים בקערה קטנה את הקורנפלור בתוך משקה הסויה עד שאין גושים.
  3. מוזגים מצקת אחת מתערובת קרם הקוקוס הרותחת לתוך תמיסת הקורנפלור ומערבבים.
  4. יוצקים את תמיסת הקורנפלור לתוך הסיר, תוך כדי בחישה נמרצת במטרפה (למניעת גושים).
  5. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
  6. מסירים את הסיר מהכיריים ויוצקים את המלבי החם לקעריות או גביעים.
  7. מצננים לטמפרטורת החדר ואז מכסים ומכניסים למקרר, להמשך להתייצבות, למשך הלילה (או לפחות ל-6 שעות).

 .

להגשה:

מוציאים את המלבי מהמקרר, מוזגים מעליו שכבת סירופ מי ורדים, מעטרים בגרגרי רימון (או כל פרי אחר) ומעט אגוזים קצוצים.

לחילופין, ניתן להפוך את המלבי ע״ג צלחת הגשה, לצקת מעל מהסירופ ולעטר בגרגרי רימון וקוקוס קלוי.

.

מלבי טבעוני 2

הערה:

*אם אוהבים מלבי "יציב" ניתן הוסיף למתכון עוד 1/2 כף קורנפלור כך שיהיו 3 וחצי כפות סה"כ.

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן. 

 

שיהיה חג שמח! ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה! שנת בריאות, שלום והגשמה!

חיים וטעים!

כותב | 2018-10-09T15:01:45+03:00 ספטמבר 4th, 2018|חגים ואירועים, עוגות ומתוקים|18 תגובות

18 Comments

  1. ברי סנדרס 5 בספטמבר 2018 at 09:23

    אורלי,
    נראה נהדר, אכין זאת לחג.
    המשך יום נעים,
    ברי

  2. חיים וטעים 5 בספטמבר 2018 at 11:08

    ברי, ממש שימחת אותי.
    בהצלחה!
    חג שמח ושנה נפלאה
    אורלי

  3. ריקי 5 בספטמבר 2018 at 23:07

    היי, מה זה הסירופ האדום? קנוי או בהכנה ביתית?

  4. חיים וטעים 6 בספטמבר 2018 at 04:59

    היי ריקי,
    הרוטב בו השתמשתי הוא קנוי. ניתן להשיג בחנויות תבלינים. יש איכויות שונות. יש שהן רק צבע וסוכר ויש שמוכרים רוטב בייצור מסורתי.
    סבתא פרחה ז״ל, היתה מבשלת עלי כותרת של ורדים עם סוכר ומכינה את הרוטב בעצמה. אינני יודעת כמויות מדוייקות.

  5. שושנה בר ניב 23 בינואר 2019 at 15:14

    נראה מצויין
    אכין בהזדמנות הקרובה

  6. חיים וטעים 23 בינואר 2019 at 15:43

    תודה רבה שושנה.
    שיהיה בתיאבון ובהנאה

  7. פנינה כהן 8 באפריל 2019 at 03:03

    עלי והצליחי

  8. חיים וטעים 8 באפריל 2019 at 10:28

    תודה רבה פנינה

  9. מדלן 8 באפריל 2019 at 19:58

    נראה ממש טוב! אכין הפעם עם קרם קוקוס

  10. חיים וטעים 8 באפריל 2019 at 20:06

    תודה 🙏🏻
    בהצלחה ובתיאבון

  11. שלומית שלו 13 באפריל 2019 at 23:59

    יתאים בול לליל סדר שאני מתארחת. תודה רבה!!!

  12. חיים וטעים 14 באפריל 2019 at 06:01

    נהדר שלומית,
    חג שמח!

  13. ליעד 16 באפריל 2019 at 08:51

    תודה על המתכון. הכנתי ויציא נוזלי (גם אחרי לילה במקרר) יתכן ולא הבנתי את את ההוראות לגבי המים.. בנוסף לפחית הקוקוס להוסיף עוד 400 מ״ל מים?

  14. חיים וטעים 16 באפריל 2019 at 10:14

    היי ליעד,
    צר לי לקרוא זאת.
    לדעתי הסיבה היא קרם הקוקוס. חשוב שיהיה בעל אחוזי שומן גבוהים(!), כלומר, לא נוזל קוקוס ולא חלב קוקוס.
    הכמויות הן פחית של קרם קוקוס + 400מל מים.
    כמו כן, לסמיכות גבוהה יותר, ניתן להוסיף עוד כף של קורנפלור כפי שכתוב במתכון.
    בהצלחה ובתיאבון!
    חג שמח!
    אורלי

  15. אורטל 20 באפריל 2019 at 16:49

    תודה על המתכון! הכנתי לערב פסח ויצא מעולה 😀

  16. חיים וטעים 20 באפריל 2019 at 18:53

    תודה רבה על התגובה המשמחת, אורטל.
    שיהיה חג שמח

  17. יוסף שדה 14 באוגוסט 2019 at 00:01

    במקום קורנפלור אפשר אבקת טפיוקה???? ואם כן אז באותה כמות?

  18. חיים וטעים 14 באוגוסט 2019 at 09:52

    לא ניסיתי עם קמח טפיוקה.

השאר תגובה