Print Friendly, PDF & Email

ממרח ירוק – סלסה ורדה

Print Friendly, PDF & Email

ממרח ירוק 1

.

ממרח ירוק הוא אחד מהסודות שלי. את הסוד לממרח הזה למדתי מאמא שלי, שלמדה מסבתא שלי (שהיו לה שורשים איטלקיים).

זהו ממרח נפלא, שדומה לסלסה ורדה (הרוטב הירוק האיטלקי), או לפסטו הפופולרי ויש לו אינספור שימושים.

אצלנו במקרר ניתן, תמיד, למצוא צנצנת של ממרח ירוק.

לא, זה לא הממרח של פארוק (יוסף שילוח ז״ל) מאלכס חולה אהבה, ולא צריך לחכות לירח מלא ולעשות ״גורו גורו״.
.
אני מכינה את הממרח הירוק בכל פעם עם מגוון אחר של עלים. בכל סוף שבוע, כשקונים עשבי תיבול חדשים, אני ממיינת את השקיות הישנות ומכל מה שנשאר אני מכינה לעצמי ממרח ירוק חדש.

לפעמים השמיר בולט בטעמו, לפעמים זה הבזיליקום, לפעמים התרד ולפעמים הכוסברה. במקביל אני מגוונת גם עם סוגי האגוזים, או משתמשת בממרח שקדים (אם זה בשביל תינוקות), ויוצא שבכל שבוע מתקבל טעם אחר.

הממרח עשיר במינרלים, ויטמינים, סיבים ושומנים טובים וכל זאת מעבר ליתרונות הקולינריים שלו.

מה עושים עם זה? כפי שכבר כתבתי, יש לו אינסוף שימושים: אפשר "סתם" למרוח על לחם או בכריך משודרג, אפשר להכין ממנו רוטב לפסטה (מדולל בשמנת סויה, במי בישול של הפסטה, עם כף שמן זית או בנוזל קוקוס).

כף מהממרח משדרגת תבשילים כמו קציצות, ממולאים, פשטידות, שקשוקה וכמובן – חביתה טבעונית.

ממרח ירוק – סלסה ורדה

מרכיבים ואופן הכנה:

הממרח מורכב מ- 3-4 כוסות של עלים ירוקים נקיים ושטופים, מסוגים שונים, וחשוב שיהיו שילובים ולא רק סוג אחד. מה האפשרויות? פטרוזיליה, כוסברה, נענע, תרד, שמיר, בזיליקום, רוקט, בק צ׳וי או קייל.

את העלים הנקיים מכניסים למעבד מזון ומתחילים לטחון.

מוסיפים פנימה 1 כוס של אגוזים / גרעינים מסוגים שונים לפני החשק, הטעם או המצאי במזווה: אגוזי מלך, אגוזי לוז, קשיו, בוטנים, צנוברים, גרעיני דלעת, שקדים או שילוב שלהם.

לתבל, בעדינות, עם 2 שיני שום, קורט מלח ופלפל.

אם אוהבים חריף, ניתן להוסיף פנימה גם פלפל חריף או צ׳ילי גרוס. אני מעדיפה בלי. כי זה מגביל אח"כ בשימושים.

להמשיך לטחון, ומדי פעם לעצור את פעולת המכשיר ולהוריד את מה שנדבק לקירות מסביב.

הדבק שמאחד את הכל לכדי ממרח הומוגני ושומר עליו מכל משמר הוא שמן זית איכותי, אותו מתחילים לטפטף פנימה תוך כדי עבודת מעבד המזון עד שמקבלים ממרח טחון חלק ואחיד.

ממרח ירוק 2

אחסון

מעבירים את הממרח הירוק ל – 2 צנצנות נקיות. דופקים קצת כדי שהכל יידחס פנימה ויוצקים מעל בעדינות עוד שמן זית. השמן יבלע לתוך החללים שבממרח,זה בסדר.

ממתינים דקה, שוב דופקים בעדינות ומוסיפים עוד שמן זית, עד לגובה חצי ס״מ מעל פני הממרח. מנקים שוליים ודפנות משאריות ממרח בעזרת נייר מגבת וסוגרים את הצנצנות.

מאחסנים צנצנת אחת במקרר ואחת במקפיא. הממרח נשמר כמה שבועיים בערך, בתנאי שלא מכניסים פנימה כלי לא נקי.

אחרי כל לקיחה מהממרח יש להשלים את כמות שמן הזית על פני הממרח ולנקות את הדפנות של הצנצנת. שמן זית איכותי קופא במקרר ונותן שכבת הגנה טובה לממרח.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אז ספרו לי: אלו שילובים אתם הכי אוהבים?
הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

בתיאבון!

חיים וטעים!

6 Comments

  1. עידית 24 ביולי 2018 at 09:54

    היי אורלי,
    נחשפתי לבלוג שלך ממש לאחרונה ואני פשוט מתה עליו!
    אני צמחונית כבר 17 שנים וטבעונית בשנה האחרונה. אני משוטטת הרבה ברשת בחיפוש אחר מתכונים טבעוניים. מאוד התחברתי לסגנון הכתיבה שלך, לשיתוף האישי ולעושר המטבח שאת חושפת. אני מאוד אוהבת שלהכנת רוב רובם של המתכונים שלך יש לי את כל המצרכים במקרר ובמזווה. המתכונים פשוטים, התמונות מגרות ומעוצבות בטוב טעם ובסוף יוצא טעים בטירוף.
    ממשיכה לעקוב!
    תודה רבה 🙂

  2. מיכל אילן 24 ביולי 2018 at 12:19

    הבלוג יפהפה, והמתכון נראה מעולה! אנסה בקרוב 🙂

  3. חיים וטעים 24 ביולי 2018 at 16:42

    עידית יקירה,
    שימחת אותי ברמות על!
    בשביל תגובות כאלה הקמתי את האתר הזה.
    זה החלום שלי: שאנשים יכינו בקלות ממרכיבים שיש להם במזווה ובמקרר.
    🍀🥑🍀🍅🌽🍀

  4. חיים וטעים 24 ביולי 2018 at 16:43

    תודה רבה מיכל יקירה,
    אשמח לדעת מה שילבת ואיך יצא 🍀☘️🌿

  5. אלונה פרידמן 18 בפברואר 2019 at 07:13

    אני לא טבעונית, אבל התמונות והכתיבה משכו אותי להכנס לבלוג. נראה שכיף פה !! אני מאוד מאוד אוהבת בליזיקום נקי. ניסיתי פעם עם פטרוזליה לא ממש הלך. אנסה שוב לפי המתכון. יישר כח על הבחירה בדרך, על הדיוק במה שעושה לך טוב. תודה על השיתוף

  6. חיים וטעים 18 בפברואר 2019 at 11:25

    תודה רבה על המילים החמות והתגובה המשמחת, אלונה.
    שיהיה בהצלחה עם המתכון. מקווה שתקבלי ממרח שאתם אוהבים. מוזמנת לשתף איזה שילוב של ירוקים הכנת. 🍀🍀🍀

השאר תגובה