Print Friendly, PDF & Email

מקושקשת טופו

Print Friendly, PDF & Email
2 צלחות של מקושקשת טופו עם סלט שוק
.
בימים החמים האלו, אין כל כך חשק לתבשילים כבדים. מקושקשת טופו המוגשת עם סלט שוק בצד זאת ארוחה מהירה וקלה להכנה, מפוצצת בחלבון ובערכים תזונתיים וכל כך טעימה, אצלנו ממש “מתים” עליה; גם הילדים וגם המבוגרים.
המקושקשת מתאימה לארוחת ערב ולארוחת בוקר (במיוחד בימי חג ומועד, בהם אני לא מסתפקת רק בקפה ומאפה).
אחד היתרונות העצומים של מקושקשת טופו הוא שאפשר להכין מראש כמות גדולה, לשמור במקרר (לפחות 3 ימים) ולחמם מנות לפני ההגשה. זה מקל מאד על החיים, ואני אוהבת קיצורי דרך בלי פשרות.

מקושקשת טופו

המרכיבים:
  • 300 גרם טופו
  • 1 בצל פרוס לסהרונים
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 2 כפות פירורים בסגנון גאודה
  • 1 עלה מנגולד גדול פרוס (חלק ירוק בלבד)
  • 1/4 כפית כורכום
  • מלח ופלפל גרוס
  • 1 כף שמן זית
.
מקושקשת טופו בתקריב
.
אופן ההכנה:
  1. לפורר את הטופו לפירורים (אני עושה זאת עם הידיים, אפשר עם מזלג) ולהשאיר קצת פירורים גדולים (הכי כיף).
  2. לאדות את הבצל בווק עם שמן זית תוך כדי ערבוב. כשהבצל הופך לשקוף להוסיף את הטופו ולהמשיך לאדות ולערבב במשך 2-3 דקות.
  3. להוסיף את עגבניות השרי, פירורי הגאודה והתבלינים ולהמשיך לקשקש יחד עוד דקה שתיים.
  4. להסיר את הווק מהכיריים, להוסיף את המנגולד, לכסות במכסה מתאים או בצלחת ולהמתין 3 דקות להתרככות המנגולד ולהגיש לשולחן.
הערות וגיוונים:
  • אפשר לשלב ירקות נוספים כגון רצועות פלפל, טבעות צ’ילי, זוקיני וכדומה לפי הזמינות וההעדפה האישית.
  • אפשר להחליף את המנגולד בתרד או בכל עלה ירוק אחר שאוהבים.
  • ניתן להגיש עם עשבי תיבול, פירורי גאודה נוספים או בצל ירוק (או גם וגם)

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!
כותב | 2021-06-03T15:54:24+03:00 יוני 3rd, 2021|דף-הבית, קציצות ומאפים מלוחים|4 תגובות

4 Comments

  1. רחל צוק 4 ביוני 2021 at 16:56

    יצא טעים מאד אאמץ. הפחתתי חלק מהמצרכים. הוספתי כמון ומלח הימליה

  2. חיים וטעים 4 ביוני 2021 at 18:06

    מהמם רחל! המתכון הוא רק כיוון ובסיס להכנת המנה. שמחה שעשית התאמות לשביעות רצונך. 🙏🏻🌷🙏🏻

  3. רחל ברנע 5 ביוני 2021 at 12:24

    נראה טעים. אכין , בקרוב.

  4. חיים וטעים 5 ביוני 2021 at 16:59

    ישששש! בתיאבון 🙏🏻

השאר תגובה