//מרק עדשים וירקות שורש בתיבול הודי
Print Friendly, PDF & Email

מרק עדשים וירקות שורש בתיבול הודי

Print Friendly, PDF & Email

בהמשך לארוחה הטבעונית במסעדת ג'ירף, שם התענגתי על מנה של: מרק עדשים עם ירקות שורש, חלב קוקוס וכוסברה טרייה, בתיבול הודי, החלטתי לנסות ולהכין משהו דומה בבית. זה מאד נחמד לשחזר מנות של מסעדות לפי הזכרון שנשאר לי בפה ובאף.

אני לא בטוחה בכלל שזה המתכון של ג’ירף, בעצם אני בטוחה שזה לא המתכון, אבל מה אכפת לי? יצא לי מרק אדיר! טעים בטירוף, מלא בירקות כתומים בריאים, סמיך ומזין בזכות העדשים (המהווים מקור לחלבון).

2 צלחות ממנו כבר גמעתי בארוחת הערב אתמול, וכך גם בעלי (הידוע בכינויו מלך המרקים של משפחת כהן), וזה, לדעתי, אומר הכל!

בואו נתחיל בעבודה:

מרק עדשים, חלב קוקוס וירקות שורש בתיבול הודי

רכיבים – לסיר מרק ענק

  • 1 בצל לבן קלוף
  • 1 בצל סגול קלוף
  • 1 כרישה קצוצה דק דק
  • 4 גזרים בינוניים קלופים
  • 1 שורש סלרי קלוף
  • 2 בטטות קטנות (או אחת גדולה) קלופות
  • חצי דלורית (או קוביית דלעת קטנה)
  • 2 כפות שמן קנולה (או חמניות)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1 כף ג’ינג’ר טרי מגורר
  • 1/2 כפית גארם מסאלה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית זרעי שומר טחונים
  • 1/4 כפית כמון (או יותר למי שאוהב)
  • צ’ילי גרוס (לפי הטעם)
  • 1/4 כפית פלפל גרוס
  • ½1 כפיות מלח
  • 6 כוסות ציר ירקות או מים
  • 400 גרם מי קוקוס ( אני מסתפקת ב- 7-9% שומן, אך אפשר גם קרם קוקוס 18-22%)
  • חופן כוסברה קצוצה להגשה (מי שלא אוהב, ניתן לפזר מעל בצל ירוק, עירית או פטרוזיליה)
  • אופציונלי – להגיש עם רבעי לימון כך שכל אחד יסחט לעצמו לימון לפי טעמו.

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים השחורות בשפע של מים עד לריכוך חלקי (15 דקות בערך) ומסננים. מניחים בצד.
  2. שמים את 2 סוגי השמן בסיר גדול.
  3. מגררים את הבצלים ע”ג פומפיה (או במעבד מזון עם דיסקת פומפיה), סוחטים ומכניסים לסיר. מוסיפים גם את הכרישה הקצוצה והג’ינג’ר.
  4. מגררים את הגזר, הבטטה, הסלרי והדלורית (או הדלעת) באותו אופן ומניחים בצד.
  5. מדליקים את הלהבה מתחת לסיר ומתחילים לאדות את הבצלים והכרישה, תוך כדי ערבוב, במשך כמה דקות.
  6. מוסיפים את שאר הירקות לסיר ומאדים הכל תוך כדי בחישה מפעם בפעם במשך 3-4 דקות.
  7. מוסיפים פנימה כורכום, זרעי שומר, כמון וגארם מסאלה ומערבבים.
  8. מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את העדשים הכתומות ומבשלים יחד במשך 20 דקות.
  10. מוסיפים את מי הקוקוס והעדשים השחורות מערבבים היטב ומבשלים הכל יחד עוד 20 דקות עד שהעדשים השחורות רכות לחלוטין . בשלב הזה העדשים הכתומות כבר מרוסקות וזה מצוין.
  11. מתבלים במלח, פלפל וצ’ילי גרוס ומגישים לצלחות עם כוסברה קצוצה מעל ורבע לימון.
  12. אופציונלי – לפני ההגשה, לטחון בעזרת בלנדר יד טחינה חלקית של המרק לקבלת מרק סמיך ואחיד יותר. לשיקולכם

חברים שלי, הכנתם מתכון שלי? אשמח אם תשתפו אותי. איך יצא? אהבתם? לא אהבתם (חלילה וחס)? קראתם את המתכון ומשהו לא ברור? אני כאן לענות ולעזור. זה הכיף שלי. רק תנו לי סימן קטן (לייק או תגובה יתקבלו בהמון תודה ואהבה).

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2018-07-15T13:31:48+03:00 מאי 28th, 2018|מרקים|5 תגובות

5 Comments

  1. שחר ג'י 20 ביולי 2018 at 09:03

    היי אורלי תודה ענקית על המתכון!
    אני גם טעמתי את המרק בג'ירף וככה הגעתי למתכון הזה שהשארת.
    יצא מדהים!
    ואני אחד שעושה הרבה מרקים. לא מבין איך זה קורה אבל יש בזה קסם.
    תודה תודה תודה

  2. חיים וטעים 20 ביולי 2018 at 09:24

    תודה רבה רבה לך שחר!
    בשביל קסמים כאלה והודעות כאלה פתחתי את הבלוג. 🍲🙏🏻

  3. ענת ליבביץ 25 בספטמבר 2018 at 13:41

    בגלל המרק הזה בג'ירף התאהבתי בכוסברה (מגיעה מבית שהייתה אסורה הכניסה לכוסברה וקינמון 🙂 ).
    בהחלט הולכת להכין את המרק הזה!

  4. חיים וטעים 25 בספטמבר 2018 at 18:47

    בתיאבון!
    גם אלינו הביתה הכוסברה נכנסה באיחור. אבל כבשה אותי בגדול 🍀

השאר תגובה