מרק אפונה

מרק אפונה וקרוטונים
.
מרק אפונה קרמי ונמס בפה הוא הפתרון האולטימטיבי שלי ללוחמה בקור. זהו, למעשה, מרק האפונה שאמא שלי הכינה לי כשהייתי צעירה וחזרתי בשעות הערב מהאוניברסיטה (כן, כן, ככה זה כשיש 6 שעות מעבדה ביום!). כמה כיף לחזור הביתה מהגשם, הרוח והקור, להניח את המטריה, לנער את טיפות הגשם מהשיער והמעיל ולעבור לנעלי בית מחממות כשבמטבח מחכה לי צלחת מהבילה של מרק ירוק סמיך, מזין, משביע ומלא טעם.
וכיום? מרק אפונה הוא אחד המרקים המועדפים עלינו, שמתאים לנו בול לימות החורף.
האפונה במרק מהווה מקור טוב לחלבון ויחד עם שאר המרכיבים מתקבלת ארוחה מאוזנת ומחממת שמזמנת את כל בני המשפחה אל השולחן.

מרק אפונה

המרכיבים:

  • 500 גרם אפונה ירוקה יבשה חצויה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים מגוררים על פומפיה גסה
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום (או ענף שום ירוק)
  • 1-1.5 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2-3 כפות שמן זית

להגשה

  • קרוטונים (עדיף תוצרת בית)
  • פלחי לימון, למי שאוהב
  • עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

  1. לאדות את הבצל, הגזר, הסלרי והשום בשמן זית, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות.
  2. להוסיף את האפונה, זרעי הכמון והכורכום, לכסות במים + כוס נוספת של מים, כך שגובה הנוזל יהיה כ-3-4 ס״מ מעל לתכולת הסיר.
  3. להביא לרתיחה, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל עד לריכוך הירקות והתפרקות האפונה. זה אמור לקחת כשעה, אך לעיתים יכול לקחת יותר, תלוי באיכות ובטריות האפונה.
  4. לתבל במלח ובפלפל גרוס ולטחון את המרק בבלנדר מוט למרקם קרמי.
  5. להגיש עם קרוטונים טובים, פלחי לימון ופטרוזיליה.

מתכוני מרק נוספים של חיים וטעים: מרק כתום מושלם, מרק עדשים בתיבול הודי כמו בג'רף, מרק עגבניות בורגול ועדשים (ששבר את הרשת)

מרק אפונה בכלי סגור

הערות וגיוונים:

  • היות והאפונה חצויה ואין לה קליפה, אין צורך בהשרייה מוקדמת.
  • אפשר להשתמש בכמון טחון במקום בזרעים. במקרה כזה יש לשים 1/2 כפית אבקת כמון.
  • ניתן לשלב במרק גם אפונה צהובה.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

20 תגובות

  1. ליאל 24/11/2021 בשעה 20:04

    500 גר אפונה לא גורם למרק סמיך מידיי ?

  2. חיים וטעים 24/11/2021 בשעה 21:16

    יוצא מרק גדול. אם זה סמיך לך מדי, אפשר להוסיף מעט מים רותחים

  3. ברכה טנא 25/11/2021 בשעה 12:11

    מעוניינת לקבל מתכונים

  4. חיים וטעים 25/11/2021 בשעה 13:00

    נהדר! אני מוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  5. נאורה 25/11/2021 בשעה 15:09

    אשמח לקבל מתכונים. תודה

  6. חן 25/11/2021 בשעה 18:24

    היי הכל נראה טעים באתר! מדוע אין אפשרות לשתף גם בוואטצאפ?

  7. היא-לי 25/11/2021 בשעה 18:57

    מרק אליפות

  8. חיים וטעים 25/11/2021 בשעה 18:59

    תודה רבה חן!
    לא הבנתי את שאלתך. תוכלי לתת לי דוגמה?

  9. חיים וטעים 25/11/2021 בשעה 19:00

    תודה רבה היא-לי

  10. ניר גפני זהבי 27/11/2021 בשעה 23:52

    הי תודה רבה
    אשמח לקבל מתכונים

  11. יהודית פריי 28/11/2021 בשעה 15:19

    אני מכינה בעקרון אותו דבר, אבל בשני סירים ומרסקת רק את האפונה ומערבבת בין שניהם. אני אוהבת שיש נקודות של הגזר והבצל במרק

  12. חיים וטעים 28/11/2021 בשעה 15:22

    תודה יהודית. נתת רעיון ממש טוב למי שאוהב שילוב של טחון ולא טחון במרק שלו.

  13. חיים וטעים 01/12/2021 בשעה 16:40

    תודה!
    הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  14. חיים וטעים 01/12/2021 בשעה 16:44

    בשמחה! הוספתי אותך לרשימת התפוצה של הבלוג

  15. סוני בנימין 25/01/2022 בשעה 15:13

    אני מוסיפה גם כוסברה למרק הכוסברה
    מתאימה מאוד למרק אפונה, תנסו מקסימום יהיה לכם טעים.

  16. חיים וטעים 25/01/2022 בשעה 15:25

    תודה על הטיפ. ננסה, ברור שננסה

  17. פרח בן דוד 31/01/2022 בשעה 07:51

    המתכונים טובים

  18. חיים וטעים 31/01/2022 בשעה 07:56

    תודה רבה!

  19. שרונה ביטר 12/10/2022 בשעה 13:58

    מרק מעולה… מכינה אותה שנים רק לאחרונה לא הכנתי ובדקתי את המתכון שלך כדי להיזכר בתבלינים.
    תודה רבה לך.❤️

  20. חיים וטעים 12/10/2022 בשעה 15:03

    תודה רבה! שמחה שאהבת

השאר תגובה