סלט שורשים אסייתי

סלט שורשים ונבטים אסייתי

סלט שורשים הוא סלט כייפי מאד ואפשר להכינו ממגוון ירקות אותם חותכים לצורת גפרורים דקים וארוכים. מצד אחד הירקות קצוצים דק מצד שני הם לא מבושלים כך שנוצר ביס "נגיס" וקראנצ'י כמו שסלט טרי צריך להיות. איזה ירקות מתאימים? ובכן, מי שעוקב אחרי יודע שאני חסידת שיטת "מה שיש בבית" אז למעשה כל הירקות הקשים שניתן לאכול בלי בישול יכולים להתאים (לא תפו"א ולא בטטה, כמובן) אליהם צירפתי הפעם 2 מרכיבים מפתיעים: תפוח עץ ירוק וחמצמץ ונבטים טריים ופריכים שהקפיצו את הסלט לשמים. והרוטב? הוא בכלל חגיגה בפני עצמה. זהו רוטב ויניגרט אסייתי משודרג שאחרי שתכינו אותו תתאהבו בו ותשתמשו בו לספרינג רולס, דים סאם ואפילו לסלט חסה. כדי להעצים את החוויה, אני אוהבת להוסיף בשלב ההגשה נענע שמעניקה רעננות ומאזנת את החריפות של הפלפל חריף וגם חטיפים קראנצ'יים או בוטנים קלויים או אפונה ווסאבי שנותנים טוויסט של טעמים ומרקמים. בקיצור זה סלט שאני מוכנה לאכול כל יום.

סלט שורשים אסייתי

המרכיבים לסלט:

  • 1 קולורבי
  • 3 גזרים
  • 1/2 סלק גדול
  • 1 תפוח עץ חמצמץ גראני סמית
  • 1/2 סלסלת נבטים סיניים (נבטי שעועית)

רוטב ויניגרט אסייתי:

  • 2 כפות שמן נייטרלי
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף רוטב סויה (או תמרי ללא גלוטן)
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף מירין (לא חובה)
  • כפית סוכר קנים או דמררה
  • 2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ דק

תוספות להגשת סלט שורשים:

  • חופן עלי נענע קרועים ביד
  • 2 כפות טבעות דקיקות של בצל ירוק
  • טבעות דקיקות של פלפל חריף ירוק לפי הטעם האישי
  • 2 חופנים חטיפי מנצ׳יז (או בוטנים קלויים אם רוצים ללא גלוטן)

סלט שורשים אסייתי

אופן ההכנה:

  1. לקלף את הירקות ולחתוך* לגפרורים דקיקים ולהניח בקערה גדולה.
  2. לערבב את כל חומרי הרוטב בצנצנת או בשייקר ולצקת על הירקות בקערה. לערבב היטב בתנועות הרמה עדינות כדי שהירקות לא ימעכו.
  3. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה שעתיים.
  4. לקראת ההגשה להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל את התוספות ולהגיש.

גיוונים וקיצורי דרך:

  • אפשר להכין את גפרורי הירקות במעבד מזון עם דיסקית של פומפיה גסה.
  • אם חותכים את הירקות מראש, רצוי לשמור את הסלק בנפרד כדי שלא יצבע הכל בסגול.
  • כמו כן, מומלץ לצקת על התפוח 1 כף מיץ לימון למניעת השחרה.
  • לקיצור דרך – ניתן לקנות שקית גפרורי ירקות מוכנים לסלט שורשים ברשתות המזון.
  • ניתן לשלב גם גפרורים מירקות קשים נוספים כגון: צנונית, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, לפת וכדומה.
  • אפשר לגוון עם איזה פיצוחים שרוצים.

עוד מתכונים מהמטבח האסייתי שבטח תאהבו: סלט פפאיה תאילנדי, וגם קארי סלק בתנור

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

היות שאני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון כדי שהכל יהיה ברור, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם. ואם הגעתם עד כאן, אתם מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם. צבעוני וטעים שם.

בתיאבון!

חיים וטעים!

אהבתם? שתפו חברים!

השאר תגובה