Print Friendly, PDF & Email

פאייה טבעונית

Print Friendly, PDF & Email

פאייה טבעונית עם נתחי סויה

בימים אלו, ימי הקורונה, כשספרד עולה לכותרות, נזכרתי במנה ספרדית, הפאייה, שאני בטוחה שמשני קצוות הים התיכון היא מתקבלת באהבה ושמחה. הפאייה ובגרסתה כאן – פאייה טבעונית, שהגיעה מחבל וולנסיה, היא מדורת השבט של רבים בכל רחבי ספרד. שיטוט ברחובות מדריד, בימים כתיקונם, מגלה שולחנות עגולים שבמרכזם עומדת מחבת גדולה של פאייה ומסביבה סועדים אנשים שמחים. המנה המקורית מבוססת על אורז, ירקות, בשר/דגים ופירות ים.

אני טבענתי את המנה 😋 והוספתי לה אצות שיזכירו טעם של ים תוך כדי הוספת יוד (*ראו הערה למטה) והמון ערכים תזונתיים:

אצות היזאקי: מכילות בנוסף ליוד גם כמות גבוהה של אשלגן, המסייע במניעת כאבי שרירים והתכווצותם. האצה מכילה כמות גבוהה מאד של סידן, והיא מקור טוב לברזל, וויטמינים A ,B,C ו-K. האצה בעלת טעם עדין.

אצות נורי: מעבר לסיבים התזונתיים וליוד, אצת הנורי עשירה מאד בחלבון ובאומגה 3 החיוני לצמחונים ולטבעונים ובמינרלים כגון: סידן, אשלגן, מנגן, ברזל ואבץ ובויטמינים A, C ואפילו מעט B12.

הערה כללית ובמיוחד לימי הסגר: מה שחשוב כאן זה לערבב סוגי ירקות המקובלים באגן הים התיכון עם אורז וחלבון בתיבול מתאים. אם חסר אחד הירקות או יותר, ניתן תמיד לאלתר. לגבי הזעפרן, למרות שטעמו דומיננטי, אם אין, ניתן להכין בלעדיו. לא יבואו ממשטרת הפאיות לעצור אתכם. 🤣

פאייה טבעונית - התחלת הכנה

.

פאייה טבעונית

המרכיבים ( ל -8 מנות )

לאורז

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

הירקות – במנה זו יש לחתוך הכל לקוביות קטנות (1-1.5 סמ”ר). 

  • 2 בצלים
  • 3 גזרים בינוניים
  • 1 חציל צעיר (בלי גרעינים)
  • 1/2 שומר (לא חובה – תלוי בעונה)
  • 1-2 זוקיני דקים וארוכים (לא חובה – תלוי בעונה)
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 2 פלפלים אדומים או צבעוניים
  • 2 עגבניות גדולות
  • 2 פלפל צ’ילי אדום
  • 1 פלפל חריף ירוק (לאוהבי החריפות)

הרוטב

  • 1 פחית 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 חופן אצות היזאקי מיובשות (לא חובה)

החלבון

  • 1 חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות

או

  • 100 גרם פתיתי סויה שהושרו במים רותחים למשך 20 דקות ונסחטו היטב. (כמו הנתחים לשווארמה)

תבלינים

  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כפית פלפל צ’ילי גרוס
  • 1 כף כורכום
  • 6 חוטי זעפרן

להגשה

  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • פרוסות צ’ילי
  • 2 אצות נורי גזורות לרצועות דקיקות (לא חובה)

פאייה טבעונית עם נתחי סויה 2

.

אופן ההכנה

האורז:

מטגנים את האורז בשמן זית, מוסיפים את המים והמלח, ומבשלים 10 דקות. משאירים את הסיר סגור לעוד 15 דקות.

הפאייה:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הירקות הקצוצים. בהתחלה גזר ואחרי 3-4 דקות את שאר הירקות.
מטגנים תוך כדי ערבוב, מספר דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות.
מוסיפים את הטופו או שבבי הסויה ואת אצות ההיזאקי ומבשלים על אש קטנה לאיחוד טעמים לעוד 10 דקות.

להגשה מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, פרוסות הצ’ילי הקצוצה ואצות הנורי ומגישים לשולחן.

פאייה טבעונית בסיר

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אהבתם? יש לכם שאלות? הערות? אשמח לענות ולעזור. פנו אלי ואחזור אליכם. זה מאד משמח אותי 😊

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג’י מחייך או כל רגשן אחר, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה ❤👍😉👌💖

בתיאבון!

חיים וטעים!

*הערה חשובה: הוספת אצות למנה מתאימה אך ורק למי שרשאי לצרוך יוד מבחינה בריאותית! למי שאסור, ניתן להכין את המנה גם ללא האצות והיא תהיה עשירה וטעימה מאד.

כותב | 2020-05-26T12:43:35+03:00 אפריל 3rd, 2020|ללא גלוטן, מאכלי עמים, פסטה ואורז|2 תגובות

2 Comments

  1. אמא של עמליה וגבריאל 4 באפריל 2020 at 15:57

    בא לי גם

  2. חיים וטעים 4 באפריל 2020 at 15:59

    יש לך טעם טוב 🦄🦄

השאר תגובה