Print Friendly, PDF & Email

פאי רועים טבעוני

Print Friendly, PDF & Email

פאי רועים טבעוני עם פינה חתוכה

.

פאי רועים טבעוני הוא ללא ספק מנה מרשימה, חגיגית, טעימה ומזינה שמתאימה מאד לארוחה משפחתית או ארוחת חג. לדעתי, זהו פתרון נהדר למנה עיקרית המתאימה גם לפסח.

השכבה התחתונה מזכירה רוטב בולונז ומעליה שכבת פירה עשירה שבה שילבתי בטטה ותפוחי אדמה. זו מנה עיקרית  שבה תוספת הפחמימה כבר בפנים.

המנה מתאימה לאוכלי קטניות בפסח, אך אל דאגה: אני אתן בהמשך אופציה נוספת למי שנמנע מקטניות בפסח, ויש לי גם פטנט למי שמעוניין להפחית מכמות הפחמימות ראו הערות בסוף הפוסט הזה.

פאי רועים טבעוני הוא עוד אחד מהמאכלים שטעמם משתבח למחרת, ומרקמם מתייצב כך שניתן לפרוס מהם מנות מושלמות. תכונה זו ממש משחקת לידינו, המלאות במשימות לקראת החג.

.

פאי רועפאי רועים טבעוני מוכן להגשה וידיים

פאי רועים טבעוני

המרכיבים ל- 8 מנות

לשכבה הראשונה

  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות מאד
  • 200 גרם שבבי סויה מטופלים כמוסבר בהערות (100 גרם שבבי סויה יבשים)
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם עגבניות קלופות וחתוכות (או פחית עגבניות קצוצות)
  • 2 עלי דפנה
  • 3 כדורי פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית סילאן (לא חובה)
  • קורט קינמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות שמן זית

לשכבת הפירה

  • 2 בטטות גדולות מאד (או 3-4 בינוניות)
  • 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות שמן קוקוס (או 30 גרם נטורינה על בסיס שמן זית)
  • מלח ופלפל לבן (או פלפל שחור גרוס) לפי הטעם

אופציונלי לפיזור מעל

  • 2 כפות שמרי בירה (אם מוצאים כשרים לפסח)  + 2 כפות שקדים טחונים

.

שכבת בולונז לפאי רועים טבעוני

שכבה ראשונה

אופן ההכנה:

  1. פירה: לבשל את הבטטות ותפוחי האדמה בקליפתם במי מלח. לקלף ולמעוך לפירה עם מועך פירה או אפילו בעזרת מזלג. (לא במעבד מזון!).
  2. להוסיף שמן זית ושמן קוקוס, מלח ופלפל לבן או פלפל גרוס ולערבב היטב. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
  3. שכבת בולונז: לאדות / לטגן את הבצל בשמן במחבת עמוקה נון-סטיק עד לשקיפות והתחלת הזהבה, להוסיף את השום, הסלרי והגזר ולהמשיך לאדות תוך כדי ערבוב למשך 3-4 דקות. להוסיף את שבבי הסויה המטופלים ולערבב במשך דקה נוספת. למזוג את היין בהדרגה. בכל פעם להוסיף קצת רק אחרי שהכמות הקודמת נספגה. לערבב ולהמשיך לאדות עד שכל היין נספג בתערובת והאלכוהול מתנדף (כך שהמתכון מתאים גם לילדים)
  4. להוסיף רסק עגבניות ולערבב תוך צריבה לפתיחת טעמים.
  5. להוסיף את העגבניות הקצוצות והתבלינים, להביא לרתיחה, להעביר ללהבה נמוכה ולבשל את הרוטב כחצי שעה או עד שהירקות רכים ואין נוזלים נראים לעין בסיר.
  6. הרכבה ואפייה: להוציא את עלי הדפנה והפלפל האנגלי ולשטח את התערובת בתבנית משומנת בגודל 30X20 ס"מ.
  7. לשטח את הפירה ע"ג השכבה הראשונה, לעשות סימנים בעזרת כף או סכין, לפזר את שמרי הבירה והשקדים הטחונים לכסות את התבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות. להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 10-15 דקות עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
  8. להמתין להתייצבות לפחות 15 דקות לפני ההגשה.
  9. כפי שהסברתי למעלה, מומלץ להכין יום קודם ולשמור אטום בניילון במקרר. לקראת ההגשה להוריד את הניילון ולחמם בתנור במשך 15 דקות בחום של 180 מעלות.

הערות:

  • שבבי סויה מטופלים הם פתיתי סויה, עשירים בחלבון, אותם יש להשרות כחצי שעה במים רותחים, לסנן ולסחוט היטב. למשקיענים מטיבי לכת (או לסת) אני ממליצה לייבש את הפתיתים אחרי הסחיטה ע”ג מחבת עם מעט שמן, עד לקבלת פירורים דקים כמו שעושים עם בשר טחון. אני נוהגת להכין כמות גדולה, לחלק למנות, לרשום תאריך ולהקפיא. ואז, להפשיר כל פעם מנה ולהשתמש בה.
  • למנה בלי קטניות, יש להחליף את שבבי הסויה ב-2 סלסלות פטריות קצוצות דק + 2 שקיות ערמונים קצוצים דק.
  • יש לי גם פטנט להפחתת כמות הפחמימות בפירה: החלפת תפוחי האדמה בכרובית או בקולרבי. יתכן ויהיה פחות יציב, והפרוסות לא תהיינה הכי מושלמות, אך הטעם יהיה נפלא!
  • אני אוציא כנראה פוסט נפרד עם כל ההמלצות שלי לליל הסדר, ובינתיים זה מה שקופץ לי לראש: סלטים מירקות טריים שיש בשפע בעונה זו של השנה: סלט תרד ופטריות, סלט ירוק עם תותים או פרי אחר שאוהבים ועוד. מבין הסלטים המבושלים אני ממליצה על ממרח עדשים ואגוזים שהולך נפלא על מצה, וסלט זוקיני ותרד או מנגולד.  למרק צח כבר יש לכם מתכון, והייתי מוסיפה מנת קארי טובה (יש לי בבלוג לפחות 3 שיכולות להתאים), ואת פאי הרועים הזה. לקינוח יש לנו את המלבי המושלם שלי ואת גלילות התמרים והפיצוחים

.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט כדי שיהיה מובן וברור לכולם. לכן, תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי. 

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

חג שמח!

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

12 Comments

  1. שרה וינטר 16 במרץ 2021 at 17:23

    מה שמקסים במתכונים שלך הם הפשטות והשכל הישר. אני צריכה להכין מנה למפגש ושברתי את הראש מה להכין. באת לי משמים.

  2. חיים וטעים 16 במרץ 2021 at 17:42

    תודה רבה שרה!
    שימחת אותי מאד במילותיך החמות.
    בהצלחה!

  3. liora 17 במרץ 2021 at 11:15

    מתכונים קלים להכנה, בריאים , טעימים
    ומראה שלהם לא פחות ממושלם!
    תודה וחג שמח!

  4. חיים וטעים 17 במרץ 2021 at 11:41

    תודה רבה על המילים המרגשות שלך. חג שמח!

  5. רויטל פדרבוש 18 במרץ 2021 at 11:25

    נראה נהדר, אנסה בהחלט

  6. חיים וטעים 18 במרץ 2021 at 11:57

    תודה רבה רויטל! לכבוד יחשב לי

  7. Berko made 18 במרץ 2021 at 12:29

    את אלופה אורלי!

  8. חיים וטעים 18 במרץ 2021 at 14:02

    תודה רבה יקירה ❤️🙏🏻❤️

  9. חדוה 19 במרץ 2021 at 18:45

    בדיוק מה שחיפשתי , האם עם פטריות וערמונים כמו שהמלצת יהיה מוצלח וטעים?

  10. חיים וטעים 19 במרץ 2021 at 18:54

    בטח! זה משגע! בהצלחה 🙏🏻💐

  11. לאה גולדפלד 5 באפריל 2021 at 12:36

    מתכונים שמפתה לנסות אותם.

  12. חיים וטעים 5 באפריל 2021 at 13:39

    תודה, לאה!
    נסי ואני בטוחה שתיהני

השאר תגובה