//פסטה עם ירקות ירוקים של סתיו

פסטה עם ירקות ירוקים של סתיו

פסטה ריקו עם ירקות ירוקים
.
אני אוהבת לבשל ולצרוך פירות וירקות בעונתם. אמנם כיום ניתן להשיג ברשתות השיווק כמעט הכל לאורך כל השנה, אך יש לזכור שחלקם יגיעו אלינו מהמקררים, ולכן טעמם וערכיהם התזונתיים עלולים להשתנות. כשצורכים את הפרי או הירק בעונתו הוא עסיסי וטעים. היות ואני משתדלת לצרוך ירקות אורגניים (לפני שתשאלו: אני רוכשת כבר מספר שנים ממשק חביביאן את הסל השבועי שלהם) ואת ההשלמות אני רוכשת ישירות מחקלאים דרך קבוצת רכישה בעיר מגורי, אני מקבלת הביתה רק מה שגדל באותו שבוע, וממש אין להשוות: הטעם, המרקם והערכים התזונתיים של היבול העונתי הם המקסימליים.
בימים אלו של שלהי הקיץ, כשהסתיו תופס פיקוד יש לנו זוקיני, ברוקולי, כרישה, אפונת שלג, בצל ירוק, אבוקדו, תפוחי עץ, אגסים ועוד, כך שזה בדיוק הזמן להכין פסטה עם ירקות ירוקים.

פסטה עם ירקות ירוקים של סתיו

המרכיבים ל- 5-6 מנות:

  • 300 גרם פסטה טריה מצוננת (אני השתמשתי ב"בוסיאטה" של פסטה ריקו RICO שקיבלתי להתנסות)
  • 300 גרם פסטה תרד טריה ומצוננת (של פסטה ריקו RICO כנ"ל)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 4 זוקיני בינוניים פרוסים לאורך דק דק בעזרת קולפן או מנדולינה (או עם סכין למטיבי לכת)
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי טריים בגודל של 2-3 ס״מ (את הגזע לא לזרוק, אלא לשמור למרק)
  • 3 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • 1 שן שום קצוצה דק דק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2-3 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה – פסטה עם ירקות ירוקים:

  1. מבשלים את הפסטה במי מלח בהתאם להוראות היצרן. חשוב לשים לב שהיות והפסטה טרייה, היא מוכנה תוך דקות ספורות. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
  2. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים למשך 5 דקות. מסננים.
  3. מקפיצים את הזוקיני בשמן הזית במשך 2 דקות עד לריכוך.
  4. מוסיפים  למחבת את השום, הבצל הירוק, קליפת הלימון והברוקולי וממשיכים בהקפצה עוד דקה.
  5. מצרפים את  הפסטה יחד עם 2-3 כפות ממי הבישול ששמרנו ומיץ הלימון.
  6. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
  7. ניתן לפזר עוד קליפת לימון מעל המנה, זה מוסיף רעננות.

הערות וגיוונים – פסטה עם ירקות ירוקים:

  • "בוסיאטה" מבית פסטה ריקו היא פסטה טריה טבעונית, ממש כמו במסעדות, שמכינים באפס מאמץ וניתנת להשגה במקררים של רשתות השיווק: שופרסל, יוחננוף, טיב טעם, יינות ביתן ועוד. הפסטה מופיעה ב- 3 טעמים: קלאסית, תרד וסלק (את הסלק עדיין לא טעמתי). יש לציין שהרטבים של פסטה ריקו לא טבעוניים.
  • למתכון זה ניתן להשתמש בכל פסטה שאוהבים, גם פסטה ללא גלוטן, ולהכין אותה לפי הוראות היצרן.
  • היות ואני חסידת הבישול לפי מה שיש בבית, אם חסר משהו, ניתן להשלים עם ירקות מוקפאים: ברוקולי, שעועית ירוקה או אפונה. הערכים התזונתיים שלהם נשמרים עקב שיטת ההקפאה המהירה.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי @orlycohen.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!

חיים וטעים!

  1. ריקי טילר 06/12/2021 בשעה 14:33

    האורז מעולה!! המון תודה

  2. חיים וטעים 06/12/2021 בשעה 14:40

    תודה רבה ??

  3. מרב אזר 07/12/2021 בשעה 11:55

    אשמח להתעדכן בעוד מתכונים שלך 🙂

  4. חיים וטעים 07/12/2021 בשעה 14:05

    איזה כיף! מוסיפה אותך בשמחה לרשימת התפוצה של הבלוג

השאר תגובה