/, פסטה ואורז/פסטה עם פטריות חורש ויין אדום
Print Friendly, PDF & Email

פסטה עם פטריות חורש ויין אדום

Print Friendly, PDF & Email

פסטה פטריות יין אדום שבבי סויה

.

פסטה עם פטריות חורש ויין אדום מתאימה מאד לארוחה חגיגית ו/או רומנטית, לכן הכנתי את המנה הזו לכבוד יום הולדתו של בעלי, שאגב הרעיף עליה (ועלי) שבחים, וזה כבר שווה…

אם אני מוצאת פטריות חורש בתפזורת (במשקל), בעיקר בשווקים, או ארוזות המגשית בסופרמרקט, אני לא חושבת פעמיים. אלא רצה להביא כרישה, פסטה רחבה, יין אדום ומשרה שבבי סויה. בערב תהיה לנו מנה נהדרת עם טעמים עמוקים ומרקם בשרני וכייפי.

פסטה עם פטריות חורש ויין אדום

המרכיבים ל- 4 מנות:

500 גרם פסטה רחבה מסוג פפרדלה או דומה

300 גרם פטריות חורש חתוכות לחתיכות גדולות

1 כרישה קצוצה דק לחצאי טבעות

1 שן שום קצוצה

1/2 כוס שבבי סויה יבשים שהושרו במים רותחים, סוננו ונסחטו

1/3 כוס יין אדום

1-2 כפות סויה מאיכות טובה

1-2 כפות פרמזן טבעוני 

1 כף חוואייג' למרק (לא חובה)

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח, פלפל גרוס

4 כפות שמן זית

להגשה:

בצל ירוק קצוץ דק

שמן זית (לא חובה)

.

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול.

מאדים במחבת גדולה את הכרישה בכף שמן זית + 1 כף מים עד לשקיפות, על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה. מוציאים לקערה צדדית.

מוסיפים למחבת עוד כף שמן זית ואת הפטריות ומאדים יחד עד שהן נחרכות ומזהיבות מעט. מוסיפים אותן לקערת הכרישה והשום.

מוסיפים למחבת הריקה עוד 2 כפות שמן זית ואת שבבי הסויה (הן נטולי שומן בכלל, אז אין צורך להיבהל מכמות השמן במנה), ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשבבים הופכים לפתיתים שחומים ודי פריכים.

מוסיפים לפתיתי הסויה המטוגנים את היין, הסויה, התבלינים (כולל הפרמזן הטבעוני), ואת מי הבישול של הפסטה ומבשלים יחד עד להסמכת הרוטב. מחזירים למחבת את הכרישה, השום והפטריות ומבשלים יחד 2-3 דקות לאיחוד טעמים.

מוסיפים פנימה את הפסטה ומקפיצים יחד עד שכל הפסטה מצופה ברוטב.

מפזרים בצל ירוק, מזלפים מעט שמן זית ומגישים לשולחן יחד עם כוס יין אדום.

.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. 

אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
ספרו לי: אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד משמח אותי.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.

.

בתיאבון!

חיים וטעים!

 

כותב | 2018-11-03T11:27:30+00:00 אוקטובר 24th, 2018|חגים ואירועים, פסטה ואורז|2 תגובות

2 Comments

  1. שרון בן חמו 1 בנובמבר 2018 at 17:39

    נראה מצוין.
    מתכוונת לנסות.
    שמחה מאוד למצוא מתכונים טבעונים, בריאים וטעימים…
    תודה על האתר והמתכונים המושקעים.

  2. חיים וטעים 1 בנובמבר 2018 at 21:01

    תודה רבה על המילים החמות שרון!
    תהני 🌺🍀🌺

השאר תגובה