/, תבשילי ירקות וקטניות/קפונטה – תבשיל חצילים סיציליאני
Print Friendly, PDF & Email

קפונטה – תבשיל חצילים סיציליאני

Print Friendly, PDF & Email
קפונטה בצלחת
קפונטה היא אחד המאכלים הים תיכוניים הכי טעימים ומיוחדים שיש. מקור התבשיל הוא בסיציליה – איטליה, והוא מבוסס על חציל, עגבניות, זיתים וצלפים, מה שיוצר שילוב טעמים מאוזן של מלוח, חמוץ ומתקתק.
את הקפונטה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר. מנות שניתן לאכול גם יום יומיים אחרי הכנתן הן מסוג המנות האהובות עלי, כי כשחוזרים מיום גדוש פעילות למי יש כוח לבשל?
ניתן לאכול אותה חמה כתוספת למנה עיקרית, פושרת או קרה כסלט מבושל והיא נפלאה גם בכריכים.
השוס הגדול לדעתי זה להשתמש בקפונטה כרוטב לפסטה.

קפונטה – תבשיל חצילים סיציליאני

המרכיבים:
  • חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות של 1 סמ בערך
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 1/2 כוס זיתי קלמאטה מגולענים פרוסים
  • 1/3 כוס צלפים שטופים ומסננים
  • 2 כפות צימוקים בהירים חצויים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס חומץ בן יין (או רגיל)
  • 1 כפית סוכר קנים (או דמררה)
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • 4 כפות שמן זית
להגשה:
  • 4 כפות של צנוברים קלויים
  • 1/4 כוס של עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את החצילים בסיר רחב או בווק בשתי כפות שמן, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהחצילים משחימים ומתרככים. מניחים בקערה בצד.
  2. מוסיפים למחבת הבצל והסלרי ומטגנים אותם בשמן הנותר עד שהבצל מזהיב קלות.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את רסק העגבניות עם כף מים. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה שתיים עד שהנוזלים מתאדים.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות נוספות תוך ערבוב מדי פעם.
  5. מצרפים פנימה את הזיתים, הצלפים והצימוקים, מוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח ולאחר דקה מחזירים לסיר את החצילים ומבשלים יחד מספר דקות נוספות.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. התבשיל צריך להיות די סמיך.
  7. להגשה: מערבבים פנימה את הצנוברים הקלויים ואת עלי הבזיליקום ומגישים.

קפונטה בצלחת 2

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אם הכנתם, אנא שתפו אותי איך יצא לכם. תייגו אותי בתמונות שאתם מעלים @orlycohen זה מאד משמח אותי.

אם אתם רוצים לקבל ראשונים את המתכונים החדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך, בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!
כותב | 2021-09-05T13:36:35+03:00 יולי 27th, 2021|ללא גלוטן, תבשילי ירקות וקטניות|6 תגובות

6 Comments

  1. אמא של גבריאל ועמליה 27 ביולי 2021 at 18:27

    טעיםםם

  2. אמא של גבריאל ועמליה 27 ביולי 2021 at 18:28

    טעים!!

  3. חיים וטעים 27 ביולי 2021 at 21:55

    תודה רבה! 🙏🏻

  4. חיים וטעים 27 ביולי 2021 at 21:56

    חן חן

  5. שרה וינטר 28 ביולי 2021 at 19:20

    נראה מתכון מעולה ואנסה אותו בקרוב מאוד. אבל צריכה להבין: איך את מצליחה להשחים במחבת 3 חצילים )קוביות( בשתי כפות שמן, ועוד "נותר" שמן לטיגון הבצל. ומה יקרה אם אוסיף עוד שמן? המתכון ייצא שמן מדי?

  6. חיים וטעים 28 ביולי 2021 at 21:00

    היי שרה,
    יש במתכון 4 כפות שמן.
    2 לחצילים + 2 לבצל ושאר הירקות.
    אם את מעדיפה יותר שמן, זה אפשרי כמובן.

השאר תגובה