Print Friendly, PDF & Email

קציצות טופו בתבשיל אפונה

Print Friendly, PDF & Email

קציצות טופו בתבשיל אפונה וסלרי 1

סיר של קציצות טופו עם אפונה מהווה בשבילי סמל לאוכל ביתי ומשפחתי, לכן בישלתי אותו לארוחה המשפחתית הראשונה אחרי תקופת הקורונה, בה פגשתי את הנכדים שלי אחרי חודשיים של בידוד וגעגוע.

קציצות טופו אפויות, מפוצצות בחלבון ומבושלות ברוטב עדין של סלרי ואפונה שמוגשות עם אורז לבן, פסטה, קינואה, בורגול או כל דגן אחר שתבחרו, זו ארוחה טעימה, מזינה, משביעה ובריאה בשבילי ובשביל משפחתי.

התבשיל עם הקציצות ממש מושלם כמנה עיקרית בארוחות שישי, ערבי חג, ולאירוח שכל כך חסר לנו בתקופה הזאת, אך למעשה הוא מהווה ארוחה בפני עצמו ואהוב ע״י קטנים וגדולים.

קציצות טופו בתבשיל אפונה

המרכיבים:
לקציצות

  • 1 חבילת טופו קשה (300גרם)
  • 5 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 1 תפוח אדמה בינוני מגורר על פומפיה
  • 1 גזר גדול מגורר על פומפיה
  • 1 בצל קצוץ דק ומטוגן עד לשקיפות
  • 1/2 כוס שיבולת שועל – דקה
  • 3 כפות טחינה מלאה (אפשר גם רגילה)
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 שקית אבקת אפיה

לתבשיל האפונה

  • 2 כפות שמן זית
  • 1-2 שיני שום פרוסות
  • 1 כרישה פרוסה לטבעות דקות
  • 6-7 ענפי סלרי פרוסים לפרוסות דקות
  • 1/4 כוס עלי סלרי
  • 500 גרם אפונה קפואה
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל גרוס בנדיבות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית כורכום
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:
קציצות
מרסקים את הסלרי במעבד מזון, מוסיפים את הטופו ומעבדים בפולסים לפירורים. מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה את כל שאר מרכיבי הקציצות ולשים עם הידיים לקבלת עיסה אחידה.
מכינים קציצות ומניחים אותן ע״ג תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.
אם העיסה רטובה מדי יש להוסיף עוד מעט שבולת שועל. אם העיסה יבשה מדי ואי אפשר להכין כדורים יציבים, ניתן להוסיף 1 כף טחינה גולמית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בתבנית. מעבירים את הקציצות להתייצבות במקרר (לפחות שעתיים-שלוש).

תבשיל האפונה
מאדים תוך כדי ערבוב, בסיר רחב, עם שמן זית, את הכרישה, השום וענפי הסלרי הקצוץ, במשך 2 דקות.
מוסיפים את זרעי הכוסברה והכורכום ומערבבים במשך חצי דקה נוספת.
מוסיפים את האפונה עם חצי כוס מים ומבשלים במשך 15 דקות.
מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את עלי הסלרי, מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים.
מבשלים עוד מספר דקות עד להתרככות כל הירקות ואיחוד הטעמים.
לקראת ההגשה, להכניס את הקציצות לתבשיל ולהביא לרתיחה. לבשל יחד על להבה נמוכה במשך 5 דקות.
מומלץ לחמם בסיר האפונה רק את כמות הקציצות שרוצים לצרוך ואת יתרת הקציצות לשמור בנפרד למניעת התרסקות.

קציצות טופו בתבשיל אפונה וסלרי 2

גיוונים:

  • אפשר להכין את התבשיל גם עם פול ירוק, אדממה או שילוב שלהם. יוצא ממש טעים.
  • אפשר להוסיף לתבשיל גם לבבות ארטישוק

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אהבתם? יש לכם שאלות? הערות? אשמח לענות ולעזור. פנו אלי ואחזור אליכם. זה מאד משמח אותי 😊

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג’י מחייך או כל רגשן אחר, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה ❤👍😉👌💖

בתיאבון!
חיים וטעים!

4 Comments

  1. שרון 17 במאי 2020 at 04:12

  2. חיים וטעים 17 במאי 2020 at 09:24

    🙏🏻❤️

  3. טל 27 במאי 2020 at 19:43

    היי- את אלופת העולם! מקווה שזמן האיכות עם הנכדים היה נהדר כמוך. אקנה המצרכים ואעדכן. נראה נהדר:) חג שמח

  4. חיים וטעים 27 במאי 2020 at 21:28

    תודה על המילים החמות והמרגשות.
    זמן איכות עם הנכדים זה הכי הכי 🧿🧿🧿

השאר תגובה