/, תבשילי ירקות וקטניות/רטטוי – חגיגה של ירקות
Print Friendly, PDF & Email

רטטוי – חגיגה של ירקות

Print Friendly, PDF & Email
רטטוי 1
רטטוי הוא מנת ירקות בטעמים קלאסיים מהמטבח הצרפתי (אזור פרובאנס). במדינות שונות באירופה מכינים מנות ממרכיבים דומים אך בדרך כלל בחיתוך כפרי יותר והיא ידועה גם בשמות: לצ׳ו או גיבץ׳. מכירים שמות נוספים?
ההקפדה על חיתוך הירקות כאן עושה את כל ההבדל, כך שבמקום "סתם" ירקות מבושלים, מתקבלת תבנית חגיגית ויפיפייה שכיף לארח איתה, להביא כשהולכים להתארח וכמובן, להניח על השולחן בארוחה משפחתית.
שיטת הכנת הרטטוי שלי שומרת על הירקות שלמים ומונעת מעיכתם תוך כדי ערבוב, או הידבקות וחריכת התחתית אם לא מערבבים.
הרטטוי שלי מורכב מרוטב עשיר של עגבניות ופלפלים שמעליו מונחים ירקות חתוכים בצורה אחידה ומסודרים במעגלים, בצורת מניפה, לקבלת מנה אסתטית וחגיגית.
חשוב לבחור ירקות שזמן צלייתם דומה פחות או יותר.
רטטוי 2

רטטוי – חגיגה של ירקות

המרכיבים – רוטב עגבניות ופלפלים:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2-3 שיני שום קצוצות גס (לפי הטעם)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
  • 3 עגבניות בשלות, קלופות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 1 פלפל צ׳ילי קצוץ (לא חובה)
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית סוכר קנים (לאיזון חמיצות העגבניות)
  • מלח, פלפל גרוס
.
אופן ההכנה – רוטב עגבניות ופלפלים:
מאדים את הבצל בשמן עד לשקיפות, מוסיפים שום ומאדים יחד עוד חצי דקה. מוסיפים את שאר המרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך כחצי שעה. חשוב מאד להקפיד שהרוטב לא יישרף ואם צריך, ניתן להוסיף מעט מים במהלך הבישול.
.
הירקות לרטטוי:
בזמן שהרוטב מתבשל, נחתוך את הירקות לפרוסות עגולות דקות ואחידות. כדאי להשתמש במנדולינה (בזהירות רבה!) אך ניתן גם ידנית.
כדאי לשלב ברטטוי  3-4 סוגי ירקות. אני הכנתי מספר פעמים ובכל פעם בחרתי בשילוב אחר. (הכמויות תבנית עגולה בקוטב 26):
  • 1 חציל צר וארוך + 2 זוקיני + 2 קישואים
  • 1 חציל צר וארוך + 2 זוקיני  + 1 בטטה קלופה
  • 1 חציל צר וארוך + 3 עגבניות + 2 בצלים
.
רטטוי 3 רטטוי 4 רטטוי 5
.
הרכבת המנה ואפייה
רטטוי – חגיגה של ירקות:
משמנים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את הרוטב.
מסדרים מעל את פרוסות הירקות בצורה חופפת מעט (כמו רעפים). אם הפרוסות שוות בקוטרן, כדאי להניח את הירקות לסירוגין, אך אם קוטר הירקות שונה, אני ממליצה להניח כל סוג במעגל נפרד.
מזלפים מעל הירקות 1-2 כפות שמן זית וזורים מעט מלח.
מכינים עיגול מנייר אפיה בקוטר התבנית עם חור באמצע ליציאת האדים, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 40 דקות עד לריכוך הירקות. מסירים את הנייר וצולים עוד 5 דקות להשחמה קלה של הירקות.
מגישים עם עלי מיקרו ואגוז ברזיל מגורר, או פרמז׳ן טבעוני.
.

הערות וגיוונים:

  • הרטטוי האפוי נשמר היטב במקרר כ- 3 ימים (עטוף וסגור היטב).
  • ניתן לאכול אותו חם או קר, כסלט, או בתוך כריך עם מעט מיץ לימון מעל.
  • ניתן להכין עם ירקות נוספים לפי הטעם
.

הכנתם? שתפו אותי בתמונות. אז אל תשכחו לתייג אותי orlycohen@

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

.
בתיאבון!
חיים וטעים!
כותב | 2019-06-12T13:06:16+03:00 יוני 12th, 2019|דף-הבית, תבשילי ירקות וקטניות|2 תגובות

2 Comments

  1. ברי סנדרס 12 ביוני 2019 at 13:13

    היי אורלי,
    נראה לי אחלה. אעשה זאת.
    תודה,
    ברי

  2. חיים וטעים 12 ביוני 2019 at 13:53

    תודה רבה ברי,
    בהצלחה!

השאר תגובה