אני מאד אוהבת עוגות תפוחים למיניהן, אם זה פאי תפוחים חגיגי, עוגת שמרים ותפוחים, עוגה בחושה או שטרודל תפוחים טבעוני. לכן, חשוב לי שזה יהיה מושלם! ובכן, מה אני אגיד לכם, זה ממש זה.
זהו הבצק הכי מהיר, קל להכנה, גמיש ונוח לעבודה שאני מכירה. הוא בלי ביצים, בלי חמאה ובלי שמנת. במילים אחרות, הבצק פרווה ומתאים לשומרי הכשרות, לאלרגים ולטבעונים. מעבר לכך, הבצק פריך וטעים בטירוף בלי פשרות.
שטרודל תפוחים טבעוני
המרכיבים לבצק:
1 כוס שמן
1 כוס מים חמים
2 כפות חומץ
חצי קילו קמח (ערבבתי קמח מלא עם קמח לבן) + 2-3 כפות למקרה הצורך.
2 כפות סוכר
קורט מלח
מרכיבים למלית תפוחים:
7 תפוחים ירוקים (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר חום
מיץ מלימון אחד
חצי כפית גרידת לימון
3 כפות גרנולה
2-3 כפות פירורי לחם, קורנפלקס או ביסקוויט
אופן הכנת המלית לשטרודל תפוחים טבעוני:
לבשל את התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון במסך 10 דקות עד לריכוך התפוחים, אין צורך להגיע למרקם דייסתי.
להוסיף את הגרנולה והפירורים ולערבב. המרקם צריך להיות די סמיך כדי שלא יפריש נוזלים באפייה.
אופן הכנת הבצק והכנת השטרודל:
לעבד במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד שהבצק חלק, נפרד מדפנות הקערה, גמיש ונוח לעבודה. אם הבצק פירורי ויבש, ניתן להוסיף 1-2 כפות מים ואם הוא דליל מדי יש להוסיף 1-2 נוספות של הקמח, בכל פעם כף, עד שהבצק הופך לגמיש ונוח לרידוד.
לחלק את הבצק ל-3 חלקים.
לרדד כל חלק לעלה דק ולמלא במלית התפוחים (או בפרג, תמרים, ריבה ואגוזים וכדומה).
אם רוצים להכין כיסונים, ניתן לקרוץ עיגולים מהבצק המרודד, למלא בכפית מהמלית, לקפל ולהדק את קו הסגירה בעזרת מזלג.
להניח את הרולדות והכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאפות ב-180 מעלות למשך 25 דקות לכיסונים, או 35 דקות לרולדות.
לצנן ולזרות אבקת סוכר.
במילה אחת: תענוג!
הערות למתכון לשטרודל תפוחים טבעוני:
- אפשר להכין את הבצק עם פירות נוספים, כגון פירות יער, אולם אז יש להוסיף עוד כף של פירורי לחם (או קורנפלקס או ביסקוויט) לספיגת הלחות של הפרי.
- אם מכינים עם פירות רטובים, כדאי לחורר במזלג כמה חורים על הרולדה או הכיסונים לפני האפייה.
- אפשר להכין מקמח כוסמין – או שילוב של כוסמין וחיטה, יוצא מעולה.
אהבתם? הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי על התמונה @orlycohen@orlycohen, אני מאד אוהבת לראות את התוצאים שלכם.
אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים שלי, פשוט הכניסו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
בתיאבון!
חיים וטעים!
מהממת שאת!!! ברכות לרגל המעבר ואיחולים לבביים על הבית החדש ♥♥♥
תודה רבה, לוני אהובה שלי
?❤️?❤️
מתכון נפלא!
אני מניחה שתפקיד החומץ הוא להעניק גמישות.
מתכננת להחליפו בלימון, האם הוא יעשה את אותה העבודה?
תודה רבה חני ??
אכן החומץ מטרתו הענקת גמישות לבצק. לא ניסיתי עם לימון. את מוזמנת לנסות ולעדכן אותי. בהצלחה
הי, האם השטרודל יוצא מספיק מתוק? מראה יחסית עם מעט סוכר.
כן. הוא מתוק מספיק, אך את יכולה להוסיף עוד קצת לפי הטעם האישי
הכנתי, יצא מעולה. גם אחרי הקפאה והפשרה מחדש בתנור.
תודה!
ישששש! אני כל כך שמחה.
תודה שחזרת לפרגן. זה לא מובן מאליו.
אין מילים – ממש מעולה!
תודה רבה שוש, שמחה שאהבת.
תודה על המתכונים המוצלחים.
ניתן להשמיט את הסוכר בבצק? גם במתכון מגולגלות תמרים?
אפשר אבל לדעתי תחסר מתיקות. אבקת הסוכר מעל תחפה על כך.