/, עוגות ומתוקים/פאי תפוחים טבעוני חגיגי

פאי תפוחים טבעוני חגיגי

פאי תפוחים טבעוני ומרשים

פאי תפוחים זו עוגה קלאסית המככבת לדעתי כמעט בכל בית. יש לי בארסנל כמה גרסאות של פאי תפוחים אך מרבה להפתעתי (וגם לבושתי) אף אחת מהן לא הועלתה לאתר הזה. אז בהזדמנות זו, העברתי את פאי התפוחים הטבעוני שלי מהבלוג הישן תוך שדרוג קטן לקבלת עוגה מושלמת!

פאי תפוחים מורכב מבצק פריך (במקרה שלנו בצק פרווה, בלי חמאה ובלי ביצים) שמעליו שכבת תפוחים מתוקה – חמצמצה. יש גרסאות רבות לפאי. הפאי האמריקאי הוא בדרך כלל סגור, כלומר, מכוסה בשכבת בצק נוספת עם פתחי יציאה לאדים, לפעמים מכינים את הפאי עם בצק מגורר מעל ולפעמים עם רצועות שתי וערב. הפעם בחרתי דווקא בעוגה פתוחה שנותנת במה לתפוחים. יש שיאמרו שזה בכלל לא פאי, אלא טארט תפוחים, אבל נשאיר את הסמנטיקה לקונדיטורים, העיקר שזה טעים. כמובן שבעוגה שבה התפוחים גלויים חשוב לסדר את אותם יפה על הבצק מה שדורש מעט סבלנות. לא להיבהל, זה ממש קל ופשוט.

בדרך כלל אני אופה עם התפוחים הירוקים " גרני סמית" שפעם קראו להם גרנד סמית ולפני כן בילדותי היה לנו גרנד אלכסנדר. אולם מאז שגיליתי את הגברת הורודה – פינק ליידי אני מאוהבת. כל ביס בתפוח משמיע את הקרנצ' האהוב והמיצים הניגרים לי סביב הפה מזכירים לי את הילדות. כזו הייתי ילדה שאוכלת פירות בביסים גדולים ומטפטפת על הבגדים. עם או בלי עוגה, אני נוהגת לאכול תפוח אחד ביום, כמו שהאמריקאים אומרים: "An apple a day, keeps the doctor away" , ואם זה טוב להם זה טוב גם לי.

להצלחת המתכון חשוב לקרוא אותו מראש עד הסוף. העוגה לא מסובכת אך יש בה מספר שלבים שחשוב לבצע לפי הסדר. אגב, זו המלצתי לגבי כל המתכונים, אבל באפייה בכלל ובעוגה זו בפרט חשוב להקפיד יותר.

את הפאי הזה מומלץ לאכול חמים או בטמפרטורת החדר, ואם רוצים להתפרע, להוסיף בצד כדור גלידה.

פאי תפוחים טבעוני חגיגי

המרכיבים לתבנית פאי קוטר 26

בצק פריך

  • 1+1/4 כוס קמח תופח (או קמח רגיל עם 1/3 כפית אבקת אפייה)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף מים
  • 1 כף חומץ
  • 1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי (לא חם)

תפוחים

  • 5-6 תפוחי עץ פינק ליידי או גרני סמית (או אחר, לפי העונה) קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות.
  • קורט קינמון (או יותר, לפי הטעם)
  • קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
  • 2 כפות סירופ מייפל (או 1 כף ריבת משמש מדוללת ב-1 כף מים רותחים)

קרם שקדים תפוחים

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 2 כפות גדושות שיבולת שועל דקה (או פירורי בסקוויט או פירורי לחם)
  • 1-2 כפות סילאן טבעי (לפי הטעם האישי)
  • 2 גביעי רסק תפוחי עץ טבעיים קטנים (2X115מל)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית קינמון
  • קליפת לימון מגוררת מחצי לימון (לא חובה אבל מוסיף)

להגשה

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

התפוחים

  1. כדי למנוע השחרת התפוחים להכין מראש קערה עם מים לתוכה לסחוט מיץ מ-2 לימונים.
  2. לקלף את התפוחים, לפרוס לפרוסות דקות בעובי אחיד ולהכניס לקערת מי הלימון.

קרם שקדים

  1. לערבב את כל מרכיבי הקרם ולהכניס למקרר להתייצבות (בערך 15-20 דקות)

בצק פריך

  1. להכניס לקערה או למעבד מזון את המרכיבים היבשים ולערבב.
  2. להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד מעט רק עד לאיחוד וקבלת פירורים.
  3. לאסוף את הפירורים לכדי גוש בצק, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
  4. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהניח בתבנית פאי. להדק אותו היטב לתחתית ולדפנות התבנית ולדקור את הבצק עם מזלג למניעת תפיחה.
  5. להניח מעל הבצק נייר אפיה גזור בקוטר קצת יותר גדול מקוטר התבנית.  לפזר על הנייר קטניות (או כדורי חרס יעודיים) כך שיכסו את פני השטח בשכבה אחת ולאפות 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. להסיר את הקטניות והנייר ולאפות עוד 3 דקות. להוציא ולצנן. זוהי למעשה "אפייה עיוורת".

הרכבת העוגה ואפייה

  1. להוציא את מלית השקדים מהמקרר ולמרוח אותה ע״ג הבצק האפוי בשכבה אחידה.
  2. לסנן את התפוחים ולסדר אותם מעל הקרם בצורת רעפים, עם חפיפה קטנה ביניהם. להתחיל מההיקף, לסדר סביב סביב וכשמסיימים את ההיקף, לחזור על הפעולה עם שורת רעפים נוספת פנימית יותר ואז שכבה אחרונה עד שכל פני העוגה מכוסים בתפוחים, כמו בתמונה.
  3. לפזר מעל את קליפת הלימון המגוררת והקינמון ולאפות 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. להוציא מהתנור, למרוח עם מברשת את סירופ המייפל (או הריבה המדוללת) ולאפות עוד 10 דקות במצב גריל, עד שהקצוות של התפוחים מתקרמלים מעט. ממליצה לא לעזוב את המקום ולהסתכל על העוגה כל זמן שהיא בגריל (בלי לפתוח את דלת התנור) כדי שלא תישרף.
  5. להוציא ולצנן לטמפרטורת החדר.
  6. להגשה ניתן לזרות מעט אבקת סוכר.

הערות וקיצור דרך לפאי תפוחים טבעוני

  • אפשר לקנות בצק פריך למאפה מתוק, להפשיר לפי הוראות היצרן ולאפות כמוסבר במתכון.
  • מי שאוהב עוגה ממש מתוקה יכול לפזר על התפוחים לפני האפייה גם 2 כפות סוכר.
  • העוגה נפלאה ביום הכנתה ונשמרת במקרר במשך 2-3 ימים.

מתכונים לעוגות תפוחים נוספות שלי שכולם אוהבים: ריבועי בצק עלים עם תפוחים, שטרודל תפוחים מבצק מהיר שניתן להכין גם ככיסונים אישיים, עוגת שמרים תפוחים לראש השנה.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen כי אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. כמו כן, כדאי לכם לעקוב אחרי גם באינסטגרם צבעוני וטעים שם, עם תמונות וסרטונים של שלבי ההכנה.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

חג שמח!

בתיאבון!

4 תגובות

  1. אסתי זיו 30/09/2023 בשעה 23:10

    עדיין לא הכנתי כלום,מיתכוונת לנסות.תודה מאש על המתכונים🙏🥰

  2. חיים וטעים 01/10/2023 בשעה 00:50

    תודה רבה על תגובתך. שיהיה בהצלחה ובתיאבון.

  3. מוניקה שטיינר 08/01/2024 בשעה 12:09

    לאיזה גודל תבנית מתאים?

  4. חיים וטעים 08/01/2024 בשעה 12:18

    קוטר 26

השאר תגובה