//שטרודל תפוחים טבעוני
Print Friendly, PDF & Email

שטרודל תפוחים טבעוני

Print Friendly, PDF & Email

שטרודל תפוחים טבעוני 1

מה אני אגיד לכם, זה הבצק הכי מהיר, קל להכנה, גמיש ונוח לעבודה שאני מכירה.הוא אינו מכיל ביצים, חמאה או שמנת ולכן פרווה, מתאים למי שנמנע או אלרגי למוצרי חלב וביצים. בקיצור – טבעוני. מעבר לכל זה, הבצק פריך וטעים בטירוף בלי פשרות.

המרכיבים לבצק:
1 כוס שמן
1 כוס מים חמים
2 כפות חומץ
חצי קילו קמח (ערבבתי קמח מלא עם קמח לבן) + 2-3 כפות למקרה הצורך.
2 כפות סוכר
קורט מלח

מרכיבים למלית תפוחים:
7 תפוחים ירוקים (גרני סמית) קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר חום
מיץ מלימון אחד
חצי כפית גרידת לימון
3 כפות גרנולה
2-3 כפות פירורי לחם, קורנפלקס או ביסקוויט

שטרודל תפוחים טבעוני 2

אופן הכנת המלית:
לבשל את התפוחים, הסוכר, מיץ הלימון וגרידת הלימון במסך 10 דקות עד לריכוך התפוחים, אין צורך להגיע למרקם דייסתי.
להוסיף את הגרנולה והפירורים ולערבב. המרקם צריך להיות די סמיך כדי שלא יפריש נוזלים באפייה.

אופן הכנת הבצק:
לעבד במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים עד שהבצק חלק, נפרד מדפנות הקערה, גמיש ונוח לעבודה. אם הבצק פירורי ויבש, ניתן להוסיף 1-2 כפות מים ואם הוא דליל מדי יש להוסיף 1-2 נוספות של הקמח, בכל פעם כף, עד שהבצק הופך לגמיש ונוח לרידוד.
לחלק את הבצק ל-3 חלקים.
לרדד כל חלק לעלה דק ולמלא במלית התפוחים (או בפרג, תמרים, ריבה ואגוזים וכדומה).
אם רוצים להכין כיסונים, ניתן לקרוץ עיגולים מהבצק המרודד, למלא בכפית מהמלית, לקפל ולהדק את קו הסגירה בעזרת מזלג.
להניח את הרולדות והכיסונים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאפות ב-180 מעלות למשך 25 דקות לכיסונים, או 35 דקות לרולדות.
לצנן ולזרות אבקת סוכר.

במילה אחת: תענוג!

שטרודל תפוחים טבעוני - גרסת כיסונים

הערות:

  • אפשר להכין את הבצק עם פירות נוספים, כגון פירות יער, אולם אז יש להוסיף עוד כף של פירורי לחם (או קורנפלקס או ביסקוויט) לספיגת הלחות של הפרי.
  • אם מכינים עם פירות רטובים, כדאי לחורר במזלג כמה חורים על הרולדה או הכיסונים לפני האפייה.
  • אפשר להכין מקמח כוסמין – או שילוב של כוסמין וחיטה, יוצא מעולה.

 

אהבתם את המתכון הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט הכניסו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.


לבריאות!
חיים וטעים!

כותב | 2018-07-31T09:57:56+00:00 מאי 28th, 2018|עוגות ומתוקים|4 תגובות

4 Comments

  1. לוני קרובקה 9 ביולי 2018 at 18:36

    מהממת שאת!!! ברכות לרגל המעבר ואיחולים לבביים על הבית החדש ♥♥♥

  2. orlycohen 9 ביולי 2018 at 21:19

    תודה רבה, לוני אהובה שלי
    💜❤️💜❤️

  3. חני מרגולין 12 ביולי 2018 at 20:59

    מתכון נפלא!
    אני מניחה שתפקיד החומץ הוא להעניק גמישות.
    מתכננת להחליפו בלימון, האם הוא יעשה את אותה העבודה?

  4. orlycohen 13 ביולי 2018 at 12:34

    תודה רבה חני 🙏🏻
    אכן החומץ מטרתו הענקת גמישות לבצק. לא ניסיתי עם לימון. את מוזמנת לנסות ולעדכן אותי. בהצלחה

השאר תגובה