שיפודי ירקות על האש

שיפודי ירקות על האש
שיפודי ירקות על האש בטעם ברבקיו שלא תפסיקו לאכול, ביום עצמאות וגם בשאר ימות השנה. השיפודים מושלמים על האש, במנגל, בנינג'ה גריל ועל מחבת פסים. יתכן וגם בתנור, לא ניסיתי. הם מתאימים לכולם: טבעונים, צמחונים והם ללא גלוטן. מה שצריך זה רק להכין מרינדה טובה ואני מציעה לכם כאן אחת מצויינת, מגוון ירקות, שבהם תוכלו לגוון, אבל אל תוותרו על הפטריות שהן השיחוק של המנה. אפשר לשלב בשיפודים גם טופו שאותו מומלץ להשרות לילה קודם במרינדה יחד עם הפטריות. נתתי המון אפשרויות לתחליפים במרינדה, כל אחד מהם ישפיע על הטעם הסופי של השיפודים, אך הכי טעים יצא לכם אם תכינו את המתכון כלשונו. 

שיפודי ירקות על האש

המרכיבים ל-30 שיפודים קטנים (עץ או מתכת)

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון שלמות, קטנות או בינוניות
  • 2-3 זוקיני חתוך לקוביות בגודל 2X2 או לטבעות בעובי 2 ס"מ
  • 3 פלפל צבעוני חתוך לריבועים או חצאי פלפלים קטנים
  • 2 פלפל חריף חתוך לטבעות, לא חובה
  • 2 בצל חתוך לקוביות גדולות
  • 2 סלסלות עגבניות שרי,רצוי תמר

מרינדה מושלמת לשיפודי ירקות

  • 6 כפות סויה, ללא גלוטן במידת הצורך
  • 6 כפות שמן נייטרלי, לא ממליצה פחות
  • 1/2 כוס מים
  • 4 כפות חומץ אורז או כל חומץ שאוהבים
  • 3 כפות קטשופ או 1 כף רסק עגבניות + 1 כפית חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף (סרירצ׳ה)
  • 2 כפות מייפל או כל ממתיק אחר
  • 3 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • אופציונלי: כמה טיפות תמצית עישון, לא חובה

אופן ההכנה

  1. לערבב את כל חומרי המרינדה ולהשרות בה את הפטריות למשך 12-18 שעות. רצוי לנער את הכלי מדי פעם כדי שכל הפטריות ייעטפו במרינדה. אם בחרתם לשלב בשיפודים טופו, חתכו אותו לקוביות של 3X2 ותשרו במרינדה.
  2. להשרות את שיפודי העץ במים לפחות שעה. כך נקבל שיפודים רטובים וספוגים במים שלא ישרפו על המנגל. אם אתם משתמשים בשיפודי מתכת דלגו על השלב הזה.
  3. לשפד את הירקות לסירוגין במרווחים קטנים ולהכין שיפודים צבעוניים. לשמור את המרינדה לשלב הצלייה.
  4. להדליק את האש וכשהיא מוכנה להניח את השיפודים על הרשת.
  5. להבריש את השיפודים במרינדה ולצלות עד שמתחילים לראות סימני חריכה קלים.
  6. להפוך, למרוח שוב מהמרינדה ולצלות עד שהשיפודים מוכנים.
  7. להגיש ולזלול בהנאה את שיפודי הירקות עם חומוס, טחינה, צ'יפס סלט ושאר ירקות.

הערות וגיוונים של חיים וטעים לשיפודי ירקות על האש

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אלי לבלוג מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם? הכנתם? שתפו אותי איך יצא לכם. זה מאד ישמח אותי. אתם מעלים תמונה? תייגו אותי באינסטגרם ובואו לעקוב אחרי. מבטיחה שצבעוני, טעים ושמח שם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

חג עצמאות שמח!

חיים וטעים!

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות

  1. אנבל רצון 16/05/2024 בשעה 21:10

    וואו, נראה מעולה! נראה לי שאני עושה למחר בערב לארוחה משפחתית

  2. חיים וטעים 16/05/2024 בשעה 22:37

    נהדר. שיהיה בתיאבון ובהנאה.

השאר תגובה