/, פסטה ואורז/תבשיל אורז וחומוס – צ’אנה פלאו
Print Friendly, PDF & Email

תבשיל אורז וחומוס – צ’אנה פלאו

Print Friendly, PDF & Email

.

תבשיל אורז וחומוס מקובל במדינות שונות. המפורסם בהם הוא האושפלו הבוכרי.

הפעם נצא לביקור בהודו, דרך הצלחת, ונכין תבשיל המכונה צ’אנה פלאו. בהודית: צ’אנה = חומוס; פלאו = אורז.

זהו תבשיל טעים, בריא ומזין, המהווה ארוחה שלמה ממרכיבים זמינים שיש לכולנו בדרך כלל בבית, וגם ההצטיידות, במקרה הצורך, קלה ביותר, היות וניתן להשיגם בכל סופרמרקט. תבשיל אורז וחומוס מתאים מאד לרוח התקופה כשלכולנו יש בבית מרכיבים בסיסיים, כגון אורז וקטניות  אליהם מוסיפים ירקות טריים “פשוטים” שיש בדרך כלל בבית. הסוד בתבשיל הוא בתבלינים הארומטיים והמשכרים שגורמים למנה להיות ממכרת ממש. אנחנו התמכרנו. ראו הוזהרתם 🤣

 

תבשיל אורז וחומוס – צ’אנה פלאו

המרכיבים

  • 1/2 כוס חומוס שהושרה 24 שעות במים (יש להחליף את המים לפחות פעמיים במשך ההשרייה)
  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • 2 כוסות מים

ירקות

  • 2 גזרים קצוצים לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 עגבניה קצוצה
  • 1 כוס אפונה טריה או קפואה

תבלינים

  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית גארם מסאלה
  • 1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: זרעי כמון, זרעי כוסברה וזרעי שומר קלויים במחבת יבשה וטחונים (במטחנה או במכתש ועלי)
  • 1 כפית מלח
  • פלפל צ׳ילי קצוץ לפי הטעם (1-2)
  • 3 שיני שום קצוץ
  • 2 ס”מ גינגר קצוץ דק
  • פיסת כוכב אניס (לא חובה)

אופן ההכנה

מבשלים את החומוס במים עד לריכוך. מסננים.
בסיר רחב (מותאם לאורז) מטגנים את הבצל, החומוס והגזר ב- 3 כפות שמן זית (או שמן נייטרלי אחר) עם כוכב האניס ועלה הדפנה, עד למצב של שקיפות הבצל.
מוסיפים את התבלינים האבקתיים, מערבבים וממשיכים בטיגון כדקה נוספת.
מוסיפים את הג’ינג’ר והשום ומטגנים עד שעולה ניחוח השום. בערך דקה אחת.

מוסיפים פנימה את העגבניה וממשיכים לערבב עוד כמה דקות עד שהעגבניה מתרככת.
מוסיפים את האורז המסונן לטיגון קל של כחצי דקה בתערובת הירקות.

מוסיפים את האפונה (אם בחרתם להשתמש בה).
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מביאים את התערובת לרתיחה ומקטינים את האש.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 5-6 דקות
משאירים מכוסה (בשמיכה או עם כובע) עוד כרבע שעה והכל מוכן.

לזרוק את עלה הדפנה והאניס, לערבב קלות את התבשיל בעזרת מזלג ולהגיש.

 

חומוס ואורז עם אפונה

 

טיפים וגיוונים

חומוס: אפשר להשתמש בחומוס קפוא או בחומוס מקופסת שימורים (בתנאי שיש בה רק חומוס מים ומעט מלח). במקרים אלו אין צורך לבשל אותו היות והוא כבר מבושל.

אני נוהגת לבשל 1 קילו חומוס ולהקפיא במנות של 1 כוס כך שיש לי תמיד חומוס מבושל זמין.

תבלינים: אם אין תבלינים בזרעים, ניתן להשתמש באבקות, אך הטעם פחות עמוק. כמו כן, ניתן להשתמש בתערובות תבלינים אחרות שיש לכם בבית. מי שאוהב חילבה, ניתן להוסיף ממנו לתבשיל. אני השמטתי.

 

קוראים יקרים, הכנתם מתכון שלי? אהבתם? יש לכם שאלות? הערות? אשמח לענות ולעזור. פנו אלי ואחזור אליכם. זה מאד משמח אותי 😊

רק תנו סימן קטן, לייק, אימוג’י מחייך או כל רגשן אחר, כדי שאדע שביקרתם כאן. תודה ❤👍😉👌💖

בתיאבון!

חיים וטעים!

כותב | 2020-05-26T12:43:21+03:00 אפריל 22nd, 2020|ללא גלוטן, פסטה ואורז|11 תגובות

11 Comments

  1. ברי סנדרס 23 באפריל 2020 at 11:08

    היי אורלי,
    נראה טעים לאללה, אבל קצת קשה להשיג את התבלינים המיוחדים בימים אלו.
    אמתין לגיחה מיוחדת החוצה…
    תודה על המתכון !
    ברי

  2. חיים וטעים 23 באפריל 2020 at 11:26

    ברי,
    איזה תבלינים יש לך?
    כורכום? כמון טחון? קנמון?
    אם תכתבי לי אני אנחה אותך

  3. מירי 24 באפריל 2020 at 11:04

    אשמח לעזרתך בעניין התבלינים…לי יש כורכום כמון גראמסאלה קינמון אולי קארי

  4. חיים וטעים 24 באפריל 2020 at 11:16

    מעולה מירי.
    שימי את הכורכום + 1/2 כפית כמון + 1/2 כפית גראם מסאלה.
    אם את אוהבת, אז גם מקל קינמון או 1/4 כפית קנמון טחון.
    אני לא משתמשת באבקת קארי, כי כל יצרן מייצר אותה בהרכב ומינונים שונים, אז אין לי שליטה מלאה בטעם. אבל אפשר בהחלט להוסיף קצת. שימי לב שיש בה בדרך כלל גם חילבה.

  5. מגי גליקר 16 ביוני 2020 at 16:25

    אורלי, הבלוג שלך נפלא ממש, עולם ומלואו לטבעונים

  6. חיים וטעים 16 ביוני 2020 at 16:27

    תודה רבה מגי.
    הסמקתי 😊

  7. חנה גלברט 9 באוגוסט 2020 at 07:51

    שלום אורלי. הכנתי. היה מעולה. הוספתי לתוספת חלבון: כוס נבטוטי עדשים תיבלון מעולה. תודה ושבוע טוב

  8. חנה גלברט 9 באוגוסט 2020 at 07:54

    שלום אורלי. הכנתי לפי המרשם בתוספת כוס נבטוטי עדשים. יצא מעולה. תיבלון נהדר. יופי של בלוג

    תודה ושבוע טוב

  9. חיים וטעים 9 באוגוסט 2020 at 10:21

    אני כל כך שמחה שאהבת 😍 יופי של תוספת 🌟
    תודה רבה רבה 🙏🏻

  10. נירה שקד 27 בספטמבר 2020 at 15:19

    יצא מעולה!! המון תודות!

  11. חיים וטעים 27 בספטמבר 2020 at 15:39

    איזה כיף לקרוא!
    🙏🏻🙏🏻🙏🏻

השאר תגובה