במיה ברוטב עגבניות זה מאכל של בית. זכרונות הילדות שלי כוללים גם את תבשיל הבמיה של סבתא ממה. הריח של הבמיה זורק אותי הישר למטבחה הקטן, עם הסירים שעל הגז והאוכל התוניסאי – איטלקי שהיתה מבשלת. נכון שזה מדהים כמה רגשות יכולה לעורר צלחת אחת? חקרתי על זה קצת (בגוגל אלא מה?) ומסתבר שחוש הריח הוא החוש הראשון שהתפתח אצל בני האדם (מדהים שהוא קיים כבר אצל עוברים) והוא מקושר ישירות למוח. לכן ריחות יכולים לגרום לנו לחוות שוב אירועים מהעבר בצורה מוחשית למדי גם אחרי עשרות שנים.
נחזור לענייננו, במיה ברוטב עגבניות: מתכון קל ופשוט להכנה שעושה שימוש בבמיה קפואה מה שמקצר לנו את התהליך ומבטיח תוצאה טובה. אם קונים במיה טריה (ירק קייצי), יש לשטוף אותה, לייבש היטב, לקטום את החלק שמתחבר לגבעול בלי לפצוע את התרמיל עצמו (כדי שלא יצאו גרעינים ריריים), ולטגן מעט לפני הבישול. למתחילים אני ממליצה על במיה קפואה.
למרות שהמתכון מאד קצר ופשוט הרבה אנשים לא מצליחים בו, היות והבמיה מתרסקת להם והריר שנמצא בגרעינים יוצא החוצה. לכן אני ממליצה, הפעם אף יותר מתמיד, להקפיד על סדר הפעולות במתכון: מכינים רוטב עגבניות טעים ואז מוסיפים פנימה את הבמיה ולא נוגעים בסיר יותר. אפשר לנער ולטלטל את הסיר כמו שעושות המאמות הבשלניות, אבל חלילה בלי להכניס לסיר כף או מזלג.
במיה ברוטב עגבניות
המרכיבים:
- 500-600 גרם במיה קפואה
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 100 גרם רכז עגבניות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (1 פחית)
- 2 כוסות מים רותחים
- מלח ופלפל גרוס
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
- לאדות את הבצל בשמן על להבה בינונית עד שקיפות או הזהבה קלה.
- להוסיף רכז עגבניות, עגבניות מרוסקותומים ולערבב היטב.
- להכניס פנימה את הבמיה, הסוכר, המלח והפלפל ולהביא לרתיחה.
- לבשל על להבה נמוכה במשך כחצי שעה. מזכירה שוב: לא לערבב!
- להגיש עם אורז לבן.
גיוונים והערות:
- ניתן להכין את הבמיה גם עם רוטב עגבניות מהיר כמו של פסטה בתיבול שום (במקום בצל).
- בנוסף לתיבול שבמתכון, אפשר לתבל במה שאוהבים: למשל פפריקה וכמון.
- אם אוהבים מנה חמצמצה, מומלץ להוסיף לסיר אחרי הבישול גם מיץ מלימון סחוט אחד.
- במיה ברוטב עגבניות טעימה גם כסלט קר עם לחם טוב וטחינה.
- מתכוני ירקות נוספים שבטח תאהבו: חציל מאודה כמו של אהרוני, כרובית כמו של איל שני
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה בכל מתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה כדי שהכל יהיה ברור; לכן תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
נראה מקסים בקרוב אנסה להכין לפי המתכון שלך.
תודה רבה
תודה רבה דוד. בהצלחה ובתיאבון!
נראה מתכון נפלא!
חייבים לשים סוכר? יש משהו לשים במקום?
פשוט אמא שלי נמנעת כרגע מסוכר, פחמימות, עמילנים, מלחים……
בקיצור מה שנשאר לאכול בבית זה במיה… אז אשמח לדעת אם יש אופציה בלי סוכר
אפשר לוותר על הסוכר.
בריאות לאמא.