באופן מסורתי היינו אוכלים בסוכה כדורי שוקולד, שברבות הימים התחלפו בכדורי תמרים. למה? כי זה הכי קל להכין והכי קל לאכול. בלי צלחת, כפית / מזלג, כל כדור שכב לו בתוך מנג'ט קטן ששמר שפירורי הקוקוס לא יתפזרו לכל עבר. מהמסורת הזו צמחו אצלי גלילות תמרים ופיצוחים שהם אותה גברת בשינוי אדרת. לדעתי, הגלילות מתאימות יותר למבוגרים, בעוד שהכדורים מתאימים לצעירים שבחבורה ואפשר כמובן להכין יחד איתם, בטח בימים אלו כשהם בבית (הבלגן והלכלוך באחריותכם).
בין אם תכינו גלילות ובין אם תבחרו בכדורים, מדובר בחטיף, ממתק, קינוח, זריקת מרץ ופצצת אנרגיה והכי חשוב: זה טעים! הגלילות שהכנתי הן ללא גלוטן, ומתאימות גם לפסח.
גלילות תמרים ופיצוחים – זריקת מרץ מפנקת
המרכיבים ל-4 רולדות תמרים באורך 18-20 ס"מ:
- 500 גרם תמרים מגולענים בואקום
- 2 כפות שמן קוקוס נוזלי
- 2 כפות טחינה גולמית טובה (אני השתמשתי בטחינה היילה)
- 200 גרם מיקס של גרעינים ואגוזים (אני שילבתי גרעיני דלעת, חמנייה, ואגוזי מלך קצוצים)
- 100 גרם שומשום מלא
- 2 כפות מים רותחים
- תבלינים לפי הטעם: קורט קינמון, ציפורן, הל, מי זהר (מי פריחת הדרים) או וניל
לציפוי גלילות תמרים
- 100 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
- למעוך את התמרים עם השמן בעזרת הידיים ולהסיר את העוקצים והחלקים הקשים (אני עושה זאת עם כפפה).
- להכניס לקלחת את המים הרותחים הטחינה והתמרים המעוכים ולבשל על להבה נמוכה כמה דקות תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. לצנן מעט.
- לקלות על מחבת יבשה את הגרעינים והאגוזים תוך כדי ערבוב/ניעור המחבת במשך דקה שתיים (אגוזי מלך לא צריך לקלות). להוציא ולצנן.
- באופן דומה, לקלות את השומשום תוך כדי ערבוב/ניעור המחבת במשך כדקה.
- להוסיף את הגרעינים, האגוזים והשומשום לתערובת התמרים, לערבב עד שכל הפיצוחים מצופים בתמרים ולהכניס למקרר לצינון והתייצבות למשך שעה.
- להוציא מהמקרר, לחלק את התערובת ל-4 חלקים שווים, ולגלגל כל רבע לגליל בעזרת נייר אפייה שעליו מפוזר קוקוס. באופן הזה לצפות את 4 הגלילים בקוקוס.
- להדק ולסגור את נייר האפייה כמו סוכרייה ולהכניס להתייצבות למקפיא למשך כמה שעות.
- להוציא ולפרוס לטבעות בעובי הרצוי.
הערות וגיוונים:
- ידידותי למקפיא: ניתן לשמור את גלילי התמרים במקפיא ובכל פעם להוציא גליל אחד, לפרוס ולשמור במקרר.
- אגוזים: ניתן לשלב קשיו קצוץ, פיסטוק קצוץ או שקדים משובבים. אם זה מיועד לפעוטות, רצוי להחליף את האגוזים בקוקוס טחון, או בשברי ביסקוויט (ללא גלוטן).
- ציפוי: למבוגרים – אפשר לצפות את הגלילים באבקת קקאו, שברי אגוזים, שומשום או בפולי קקאו גרוסים (קוקו ניבס). לילדים אפשר לצפות את הגלילם / כדורים בסוכריות צבעוניות מההיצע הענק שיש היום בשוק.
- מתכונים נוספים עם תמרים: מעמול, מאפינס סילאן, מגולגלות תמרים
אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
אני משקיעה זמן, משאבים והמון אהבה במתכון, בכתיבה, בצילום ובעריכה של כל פוסט, כדי שהכל יהיה ברור, שתכינו ושתצליחו לכן, תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. שתפו אותי: הכנתם? איך יצא לכם? אל תשכחו לתייג אותי @orlycohen זה כל כך משמח לראות תמונות של התוצרים שלכם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם במקום המיועד לכך בתחתית העמוד ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
וואו, אהבתי מאוד אורלינקה, צריכה באמת להכין כאלה. תודה תודה תודה יקירה אהובה????????
תודה לך חדווש ?
בתיאבון ובהנאה!
אהבתי את המתכון הליגלוטן,מתכוונת לעשות🥰
תודה רבה פאני. בהצלחה ובתיאבון