מאפה בצק עלים

בורקס פתוח מאפה בצק עלים וירקות

בימים כאלו, כשאין חשק למשהו מסובך, בואו נשדך בצק עלים לירקות ונכין ריבועי מאפה בצק עלים חמים שמתפצפים בפה והכי מושלמים למים הקרים, כי הרי לא על המרק לבדו יחייה האדם.

המאפים האלו טעימים בטירוף, מרהיבים ביופיים, מרשימים מאד ולכן מתאימים גם כמנה ראשונה בארוחה חגיגית או סתם כך כארוחת ערב משפחתית.

טוב, אני מודה, זה קרוב משפחה של הבורקס, אבל עם "יחסי ציבור" של מאפה ירקות. לגבי המליות, יש המון אפשרויות לגיוון. הפעם הלכתי על בצלים מקורמלים ועלי בייבי סלק ולחלק הוספתי גם פלחי עגבניות לפני האפייה.

לגבי המלית, אפשר גם למלא בפטריות ובצל, קישואים ונענע, חצילים ופלפלים, תרד וטופו, סלטה משוויה ועוד, כיד הדמיון הטובה.

המאפים הינם פרווה ואינם מכילים ביצים, כך שהם מתאימים לאלרגים, לצמחונים ולטבעונים.

מאפה בצק עלים

המרכיבים:

  • חבילת ריבועי בצק עלים מרודד – אם לא משיגים, פשוט פורשים מלבן של בצק עלים מרודד וחותכים לריבועים של 10×10
  • 5 בצלי שאלוט פרוסים דק (או 2 בצל סגול)
  • 3 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 חבילת עלי בייבי סלק (הנקראים גם בייבי מנגולד), אפשר להשתמש גם בעלי בייבי תרד, או עלי מנגולד בלי החלק הלבן.
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • 2 כפיות סילאן
  • למאפים עם עגבניות: חופן עגבניות שרי או 3 עגבניות מגי חצויות ופרוסות (ללא הגרעינים והמיץ)

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המלית:

קוצצים את עלי הסלק, כולל הגבעולים הסגולים, לפרוסות דקיקות. אם משתמשים במנגולד, מסירים את החלק הלבן ומשתמשים בעלים בלבד.
מקפיצים את שני סוגי הבצל בשמן זית במשך כדקה ומוסיפים פנימה את עלי הסלק. ממשיכים להקפיץ ולערבב עד לריכוך העלים. זה לוקח 3-4 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, סילאן ומערבבים. מצננים את המלית במקרר בזמן הכנת הריבועים.

הכנת ריבועי הבצק ואפייה:

מניחים נייר אפייה ע״ג תבנית ומסדרים עליו את ריבועי הבצק במרווחים של 3 ס״מ.
מודדים בערך 1 ס״מ של שוליים ועושים סימן עם סכין, בלי לחתוך עד הסוף. מתקבל ריבוע קטן יותר 8×8 עם מסגרת.
מניחים 2 כפות גדושות של המלית בריבוע הפנימי.
אם רוצים, ניתן להוסיף מעל גם פרוסות עגבנייה, בלי המיץ והגרעינים, כדי למנוע הרטבת הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהבצק תופח ומשחים (להיזהר שלא ישרף).

רוצים את זה גם במתוק? מאפה תפוחים בריבוע

עוד מתכוני מאפים מלוחים: מאפה חציל מעושן, פילו עם תרד,

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@ על התוצרים שלכם וממש אשמח אם תתחילו לעקוב אחרי שם.

אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.

בתיאבון!
חיים וטעים!


 

8 תגובות

  1. zahava zuckerman 27/01/2022 בשעה 16:04

    looks so good

  2. חיים וטעים 27/01/2022 בשעה 16:27

    Thank you

  3. דנה נחום 27/01/2022 בשעה 21:24

    נהדרת

  4. חיים וטעים 27/01/2022 בשעה 21:27

    תודה רבה!

  5. גלי 28/01/2022 בשעה 10:56

    רעיון יפה, נראה נחמד מאוד וינוסה.
    תודה רבה.

  6. חיים וטעים 28/01/2022 בשעה 11:25

    תודה רבה. בהצלחה ובהנאה

  7. אילנה 31/01/2022 בשעה 04:55

    תודה

  8. חיים וטעים 31/01/2022 בשעה 07:10

    בכיף!

השאר תגובה