בהמשך לארוחה הטבעונית במסעדת ג'ירף, שם התענגתי על מנה של מרק עדשים וירקות שורש בתיבול הודי, החלטתי לנסות ולהכין משהו דומה בבית. זה מאד נחמד לשחזר מנות של מסעדות לפי הזכרון שנשאר לי בפה ובאף.
אני לא בטוחה בכלל שזה המתכון של מרק העדשים ההודי של ג’ירף, בעצם אני בטוחה שזה לא המתכון שלהם, אבל מה אכפת לי? יצא לי מרק אדיר! טעים בטירוף, מלא בירקות כתומים בריאים, סמיך ומזין בזכות העדשים (המהווים מקור מעולה לחלבון).
במרק הזה יש רשימת מרכיבים ארוכה יחסית מבדרך כלל, זה כדי להגיע לטעמים העמוקים וטעמי אוממי. מה שיותר חשוב זה שהצרכים זמינים וניתנים להשגה בקלות.
גם תהליך העבודה נראה על פניו ארוך. לא להיבהל, זה רק בגלל שכתבתי הכל הפירוט.
2 צלחות ממנו כבר גמעתי בארוחת הערב אתמול וכך גם בעלי (הידוע בכינויו מלך המרקים של משפחת כהן) וזה, לדעתי, אומר הכל!
מרק עדשים, חלב קוקוס וירקות שורש בתיבול הודי
רכיבים – לסיר מרק ענק
- 1 בצל לבן קלוף + 1 בצל סגול קלוף
- כרישה קצוצה דק דק
- 4 גזרים בינוניים קלופים
- 1 שורש סלרי קלוף
- 2 בטטות קטנות (או אחת גדולה) קלופות
- חצי דלורית (או קוביית דלעת קטנה)
- 2 כפות שמן קנולה (או חמניות)
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1 כף ג’ינג’ר טרי מגורר
- 1/2 כפית גארם מסאלה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית זרעי שומר טחונים
- 1/4 כפית כמון (או יותר למי שאוהב)
- צ’ילי גרוס (לפי הטעם)
- 1/4 כפית פלפל גרוס
- ½1 כפיות מלח
- 6 כוסות ציר ירקות או מים
- 400 גרם מי קוקוס ( אני מסתפקת ב- 7-9% שומן, אך אפשר גם קרם קוקוס 18-22%)
- חופן כוסברה קצוצה להגשה (מי שלא אוהב, ניתן לפזר מעל בצל ירוק, עירית או פטרוזיליה)
- אופציונלי – להגיש עם רבעי לימון כך שכל אחד יסחט לעצמו לימון לפי טעמו.
אופן ההכנה:
- מבשלים את העדשים השחורות בשפע של מים עד לריכוך חלקי (15 דקות בערך) ומסננים. מניחים בצד.
- שמים את 2 סוגי השמן בסיר גדול.
- מגררים את הבצלים ע”ג פומפיה (או במעבד מזון עם דיסקת פומפיה), סוחטים ומכניסים לסיר. מוסיפים גם את הכרישה הקצוצה והג’ינג’ר.
- מגררים את הגזר, הבטטה, הסלרי והדלורית (או הדלעת) באותו אופן ומניחים בצד.
- מדליקים את הלהבה מתחת לסיר ומתחילים לאדות את הבצלים והכרישה, תוך כדי ערבוב, במשך כמה דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות לסיר ומאדים הכל תוך כדי בחישה מפעם בפעם במשך 3-4 דקות.
- מכניסים פנימה כורכום, זרעי שומר, כמון וגארם מסאלה ומערבבים.
- מוסיפים את הציר (או המים) ומביאים לרתיחה.
- כעת מוסיפים את העדשים הכתומות ומבשלים יחד במשך 20 דקות.
- מוסיפים את מי הקוקוס והעדשים השחורות מערבבים היטב ומבשלים הכל יחד עוד 20 דקות עד שהעדשים השחורות רכות לחלוטין . בשלב הזה העדשים הכתומות כבר מרוסקות וזה מצוין.
- מתבלים במלח, פלפל וצ’ילי גרוס ומגישים לצלחות עם כוסברה קצוצה מעל ורבע לימון.
- אופציונלי – לפני ההגשה, לטחון בעזרת בלנדר יד טחינה חלקית של המרק לקבלת מרק סמיך ואחיד יותר. לשיקולכם
הכנתם? אשמח אם תשתפו ותתייגו אותי @orlycohen או אפילו תעקבו אחרי. אני מאד אוהבת לראות תמונות של התוצרים שלכם.
מתכוני מרק נוספים: מרק ירקות וגריסים, מרק עגבניות ובורגול, מרק אפונה
בתיאבון!
חיים וטעים!
[…] המתכון לחצו כאן […]
היי אורלי תודה ענקית על המתכון!
אני גם טעמתי את המרק בג'ירף וככה הגעתי למתכון הזה שהשארת.
יצא מדהים!
ואני אחד שעושה הרבה מרקים. לא מבין איך זה קורה אבל יש בזה קסם.
תודה תודה תודה
תודה רבה רבה לך שחר!
בשביל קסמים כאלה והודעות כאלה פתחתי את הבלוג. ???
בגלל המרק הזה בג'ירף התאהבתי בכוסברה (מגיעה מבית שהייתה אסורה הכניסה לכוסברה וקינמון 🙂 ).
בהחלט הולכת להכין את המרק הזה!
בתיאבון!
גם אלינו הביתה הכוסברה נכנסה באיחור. אבל כבשה אותי בגדול ?
מרק ממש מעולה, אבל כבשלן די קטן, הוספתי כפית קארי שממש היתה חסרה ושתי כפות גדושות מרק עוף
איזה כיף!
שמחה שאהבת ושתיבלת בהתאם לטעמכם האישי.
צריך לזכור שהמתכון הוא רק בסיס, והוא מתובל לפי ההעדפות של בני משפחתי. ?????
תודה לך, הולכת עכשיו להכין כבר בפעם השנייה. הראשונה הייתה לפני זמן רב והתגעגענו לטעם, זוכרים שהיה מעולה. שבת שלום וחג שמח!
איזה כיף לי שאתם חוזרים למתכונים שלי ?????
תודה רבה!
היי, האם יש אפשרות להחליף את העדשים הכתומות בירוקות?
לא ניסיתי. אך אפשר לנסות. אשמח לקבל עדכון איך יצא עם עדשים ירוקות
ואוו ואוו, יצא מושלם!
לא היו לי את כל המרכיבים, היו לי הרוב ויצא פשוט שלמות. תודה רבה
איזו תגובה משמחת!
בתיאבון!
פשוט מעולה!!! תודה
אם היה אפשר הייתי מעלה תמונה ?
תודה רבה כרמית! ממש שימחת אותי.
אם את מעלה לרשתות החברתיות, אנא תייגי אותי: באינסטגרם @orlycohen, בפייסבוק: חיים וטעים – אורלי כהן.
את יכולה גם לשלוח לי במייל חוזר, אני אשמח לשתף ולפרגן לך.
תודה רבה רבה.