//סלט כרובית וגרגרי חומוס בסגנון הודי

סלט כרובית וגרגרי חומוס בסגנון הודי

מסבחה כרובית וגרגרי חומוס
כשאני מוציאה מהתנור תבנית חמה של סלט כרובית וחומוס כולם מתיישבים לשולחן.
זה לא פלא, כי זהו שילוב מוצלח מאד בין כרובית שאנחנו כל כך אוהבים לבין גרגרי חומוס פריכים, עשירים בחלבון (ובסיבים תזונתיים ומעניקים תחושת שובע) במנה שיכולה להאכל כארוחה שלמה, כמנת תוספת או כסלט עם המון עלים ירוקים. כמובן שהסוד כאן הוא התיבול, והפעם בחרתי בתיבול הודי.

סלט כרובית וחומוס

המרכיבים

  • 1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים בינוניים
  • 1 + 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים*
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח ופלפל גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1/2 כף גראם מסאלה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון (או  1/2 כף אבקה)

להגשה

  • הרבה טחינה דלילה חמצמצה (שמכינים בצ'יק מחצי כוס טחינה גולמית, חצי כוס מים ומיץ מלימון שלם)
  • עלי פטרוזיליה
  • פלחי לימון

אופן ההכנה

  1. מכניסים את פרחי הכרובית לקערה עמוקה ויוצקים עליהם מים רותחים. חולטים במשך 15 דקות ומסננים.
  2. מחזירים לקערה, מוסיפים את גרגרי החומוס, שמן הזית והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות, עד שהכרובית משחימה.
  4. להגשה מזלפים המון טחינה (בצילום שמתי מעט כדי שתוכלו להתרשם מהסלט עצמו), מפזרים עלי פטרוזיליה, שפריץ של מיץ לימון וזוללים.

גיוונים וקיצורי דרך

  • ניתן להשתמש בגרגרי חומוס קפואים או משומרים (בתנאי שבשימורים יש רק גרגרי חומוס, מים ומלח).
  • רוצים להכין עם כרובית קפואה? אין בעיה. רק להפשיר ולהמשיך מסעיף 2.
  • אפשר להוסיף לתיבול גם שום כתוש או בצל סגול קצוץ או את שניהם.
  • מי שאוהב אבקת קארי הודי יכול להוסיף אותה במקום חלק מהתבלינים או בנוסף. הכל לפי הטעם האישי.

אתם יודעים? אנשים רבים מבקרים בבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.

תגובות, שאלות, הארות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. אהבתם? הכנתם? שתפו אותי ואל תשכחו לתייג אותי: @orlycohen אני כל כך שמחה לראות תמונות של היצירות שלכם. אתם מוזמנים, כמובן, גם לעקוב אחרי באינסטגרם צבעוני וטעים שם.

רוצים לא לפספס מתכונים שלי? אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית העמוד ותקבלו עדכונים בכל פעם שאפרסם כאן מתכון חדש.

בתיאבון!
חיים וטעים!

16 תגובות

  1. טל עשירה גל-אור 16/01/2023 בשעה 15:53

    כל זמן, שיש רק מתכונים טבעונים, זה נפלא.

  2. חיים וטעים 16/01/2023 בשעה 18:54

    מסכימה איתך! זהו בלוג אוכל טבעוני 🍀

  3. נוטריקון 17/01/2023 בשעה 06:25

    תודה

  4. ענת אלוני 17/01/2023 בשעה 07:49

    תודה על הרעיונות המעולים שלך זה שילוב מנצח!

  5. חיים וטעים 17/01/2023 בשעה 10:56

    תודה לך

  6. חיים וטעים 17/01/2023 בשעה 10:56

    תודה רבה ענת. שימחת אותי

  7. שחף פנחסי 17/01/2023 בשעה 16:04

    נראה מעולה! אנסה בקרוב:) תודה!

  8. חיים וטעים 17/01/2023 בשעה 16:27

    תודה רבה. בתיאבון

  9. חיה סער 18/01/2023 בשעה 20:12

    נראה ממש טוב! תודה לך!

  10. חיים וטעים 18/01/2023 בשעה 21:09

    תודה רבה!

  11. ענת כהן ציון 22/01/2023 בשעה 08:36

    אנחנו בבית מאוד אוהבים את המתכונים שלך ואין שבת שאני לא מכינה מהמבחר שלך ❤️
    אשמח לקבל עידכונים כמובן ❤️

  12. חיים וטעים 22/01/2023 בשעה 11:06

    תודה רבה על המילים החמות ענת. אני מאד שמחה לקרוא ומוסיפה אותך לרשימת התפוצה של הבלוג.

  13. נעמה 25/01/2023 בשעה 12:56

    תודה רבה! רעיון מעולה

  14. חיים וטעים 25/01/2023 בשעה 20:48

    תודה רבה נעמה

  15. איילת 19/01/2024 בשעה 11:00

    יצא טעים!!! תודה!!

  16. חיים וטעים 19/01/2024 בשעה 12:32

    תודה איילת, שמחה שאהבת.

השאר תגובה