אי אפשר לנסוע לחו"ל, אז היום נחגוג במקסיקו עם סלט מקסיקני מושלם, בלי לצאת מהבית. הכינו את המרגריטות והטורטיות.
סלט מקסיקני עם שעועית אדומה, תירס וירקות הוא ממש חגיגה לעיניים בזכות שילובי הצבעים: אדום, צהוב וירוק.
ולא רק המראה, גם הטעם! מבטיחה לכם שאחרי שתטעמו ממנו תרצו להתחיל לרקוד.
הסלט מעניין בפה כי בכל ביס פוגשים מגוון מרקמים: רכות מהשעועית האדומה מול קראנצ'יות מהמלפפון והחסה, ושילוב הטעמים משגע: מתיקות מהתירס ומהפלפל האדום, חריפות מהחליפיניו וחמיצות מהלימון.
הסלט עשיר בחלבון, ויטמינים וסיבים תזונתיים והוא יכול לשמש ארוחה שלמה ממש או מנה באירוח במזנון.
עוד יתרון חשוב: ניתן להכין את הסלט מראש ולשמור בכלי אטום במקרר. נשארו שאריות? ניתן לקחת אותן לעבודה מחר.
סלט מקסיקני
המרכיבים:
- 1 כוס גרגרי תירס גילי שמגלחים מהקלח*
- 2 מלפפונים חצויים לאורך וחתוכים לפרוסות דקות (אם יש בהם הרבה גרעינים רצוי להוציאם עם כף)
- 1 כוס שעועית אדומה מבושלת מראש* (קיצור דרך: השתמשתי בשעועית מקופסת קרטון)
- 2 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 כוסות חסה קצוצה בסכין פלסטיק* או קרועה ביד (כדי שלא תשחיר)
- 1/2 כוס חמוציות חצויות (אני קונה ברסק תפוחים, ללא תוספת סוכר)
- 1/2 כוס עלי כוסברה
- 1 פלפל חליפיניו פרוס דק
רוטב:
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות טחינה גולמית מלאה (רצוי אורגנית)
- 1-2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית חרדל
- 1 כף מייפל
- 1/4 כפית גראם מסאלה (אמנם לא מקסיקני אך מושלם כאן!)
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל גרוס
אופן ההכנה:
שימו לב לסכין הפלסטיק
הערות וגיוונים לסלט מקסיקני לאירוח:
- תירס – אפשר גם עם גרגרי תירס קפואים שנחלטו 5 דקות במים רותחים.
- שעועית – ניתן להשתמש גם בשעועית לבנה או כל שעועית אחרת שאתם אוהבים, אפשר להשתמש גם בשעועית קפואה.
- תוספות אופציונליות – טבעות בצל ירוק או סהרוני בצל סגול.
- סכין פלסטיק כמו שלי (בתמונה) קונים בכל חנות לכלי בית והיא מעולה לחיתוך חסה וירקות שמתחמצנים (צבע חלודה) מהר.
- סלטים מזינים נוספים: סלט עדשים שחורות ובטטה , סלט מלפפונים וטופו , סלט אפונה וצנונית , סלט טאבולה ואנטיפסטי
תגובות, שאלות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה. הכנתם את הסלט? מוזמנים לתייג אותי באינסטגרם, וגם לעקוב אחרי שם, כמובן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
השאר תגובה