אין לי בבלוג הרבה עוגות, כי אנחנו לא אוהבים את כל עוגות הראווה המפונפנות. אנחנו יותר אנשים של עוגות שמרים ועוגות בחושות, לכן זה שלא העלתי עדיין לכאן מתכון לעוגת תפוזים זו ממש בושה (שלא נאמר בושה וחרפה + קלון + ביזיון).
אז הנה אני כאן, קבל עם ובלוג, מתנצלת ומיד מתקנת את המעוות עם עוגת תפוזים מושלמת! שמכינים במהירות ובקלות בעזרת שתי קערות + מטרף (שעד לפני זמן לא רב קראתי לו מטרפה). העוגה מבוססת על מתכון של סיוון טרם – קוקי כיף שאותה עדיין לא יצא לי להכיר אישית, אך היצירות שלה גורמות לי לרייר מול המחשב.
העוגה אמנם קלה מאד להכנה ומרכיביה זמינים ופשוטים, אך כדי לקבל עוגה גבוהה במרקם אוורירי ולא דחוס, חשוב להקפיד על כמה כללים:
- כדי שהעוגה תצא במיטבה, בבקשה, אל תאלתרו שינויים. הוספתי בהערות כמה אפשרויות לשינויים ולגיוונים שאותם ניסיתי.
- אל תוותרו על שום רכיב בעוגה, כולם חיוניים: סודה לשתיה חיונית כאן, כי יחד עם מיץ התפוזים היא מגיבה בתגובת סתירה של חומצה – בסיס ונוצרות בועות קטנות שהן בעצם האוויר שבעוגה.
- המנעו מערבוב יתר של בלילת העוגה, שעלול לגרום לפתיחת הגלוטן של הקמח ולקבלת עוגה דחוסה וכבדה.
- צריך להשקות את העוגה בסירופ אחרי צאתה מהתנור. הסירופ הוא חלק הכרחי במתכון ולכן גם עליו אל תוותרו.
- סבלנות! גם אם אתם מתים לדעת איך יצא, והריח של ההדרים מגרה אתכם, תמתינו בבקשה עד שהעוגה מתקררת לטמפרטורת החדר לפני פריסתה. כך תבטיחו שהיא לא תתפורר.
עוגת תפוזים טבעונית
המרכיבים לתבנית מאורכת (אינגלישקייק) גדולה 30*10
יבשים
- 1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה)
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
רטובים
- 1/3 1 כוס (320 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר קנים (או דמררה)
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית איכותי
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- כפית תמצית וניל או 5 טיפות תמצית תפוזים (אני משתמשת בזו של מקורמיק)
סירופ תפוז וקוקוס
- 3/4 כוס (180 גרם) מיץ תפוזים סחוט
- קליפה מגוררת מחצי תפוז
- 2 כפות סוכר קנים (או דמררה)
- 2 כפות קוקוס
אופן ההכנה – עוגת תפוזים
- לחמם תנור אפייה ל- 170 מעלות במצב טורבו.
- לשמן מעט תבנית אפייה ולסדר בתוכה נייר אפייה, כך יהיה קל יותר לחלץ את העוגה.
- לערבב את היבשים בקערה גדולה בעזרת מטרף.
- לערבב היטב את כל הרטובים בקערה שנייה.
- לאחד בין שתי התערובות ולטרוף יחד בעדינות רק עד לקבלת בלילה אחידה.
- לצקת את הבלילה לתבנית ולהכניס לתנור ל- 45 דקות. אני ממליצה לסובב את העוגה אחרי 25 דקות כדי להבטיח אפייה אחידה.
- בזמן שהעוגה בתנור, להכניס את מרכיבי הסירופ לקלחת ולהביא לרתיחה. לבשל על להבה בינונית כ- 5 דקות ולהמתין לעוגה.
- העוגה מוכנה כשקיסם המוכנס למרכזה יוצא יבש או עם מעט פירורים. אם מסיבה כלשהי המרקם עדיין רטוב, להמשיך לאפות במרווחים של 2 דקות בכל פעם תוך כדי בדיקת קיסם.
- לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים לעוד 10 דקות עם דלת חצי פתוחה.
- להוציא את העוגה מהתנור ולחורר בה מספר חורים עם הקיסם.
- לצקת את הסירופ על העוגה באופן אחיד, הכי קל לעשות זאת עם כף.
- להמתין עד שהעוגה תצטנן, להוציא אותה מהתבנית ולהניח על משטח חיתוך, להסיר את הנייר ולפרוס.
- להגיש עם קפה או תה חם וליהנות מהחורף. זכרו, עוד מעט הקיץ חוזר.
הערות וגיוונים – עוגת תפוזים
- אפשר להחליף את שמן הזית בשמן נייטרלי לפי טעמכם (זרעי ענבים או קנולה), אני ממליצה בכל זאת על שמן זית איכותי. אני משתמשת בשמן של משק מרגולין שלום.
- במקום קמח תופח ניתן להשתמש בקמח + אבקת אפייה.
- ניתן לפזר מעל הבלילה לפני האפייה 3 כפות אגוזי מלך קצוצים או שקדים משובבים וללחוץ עליהם מעט שיחדרו לעוגה.
- מי שלא אוהב טעם קוקוס יכול לוותר עליו ולהכין את הסירופ ללא הקוקוס.
- אפשר להחליף את קליפת התפוז בקליפת לימון, או קלמנטינה או שילוב של כולם.
- ניתן להוסיף לסירופ, אחרי הבישול 1/2 כפית מי זהר – מי פריחת הדרים. כך יוצאת עוגה שמזכירה את העוגה של סבתא.
- לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן, אם אתם מנסים, תעדכנו איך יצא ואוסיף זאת לבלוג.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי orlycohen@ על התוצרים שלכם וממש אשמח אם תתחילו לעקוב אחרי שם.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נראית עוגה מיוחדת. אנסה , כמובן.
שיהיה בהצלחה ובתיאבון
אשמח למתכונים טבעוניים וללא גלוטן
אורלי אהובה, העוגה מושלמת!
אכן שמן הזית מתפקד כחמאה, תורם לרכות ונימוחות, כייף לראות את התוצאה הנפלאה, ותודה רבה על הפירגון.
שמחה דדון
אפשר להחליףאת הקמח לקמח שקדים (נטול גלוטן)?
לא ניסיתי. נראה לי שיהיה כבד מדי.
אולי לשלב קמח שקדים + קמח שבולת שועל?
אם את מנסה, תעדכני איך יצא.
בכיף גדול חני.
כל המתכונים באתר שלי טבעוניים. יש קטגוריה של ״ללא גלוטן״.
אני מוסיפה אותך בשמחה לרשימת התפוצה, את יכולה לצאת ממנה בכל עת.
הבנתי נכון שאת רוצה שאצרף אותך לרשימת התפוצה? אם לא, את יכולה לעזוב בכל רגע
נראה טוב מבטיחה לנסות
בהצלחה ובתיאבון!
היום אפיתי את העוגה לארוחת שישי בערב ..טעימה מאד,, בני הבית ואפילו אוכלי כל אהבו אותה.טעימה מאד וקלה להכנה.
תודה רבה על תגובה מהממת ומשמחת, רחל.
נראה טעים 🤩האם אפשר להשתמש הקמח כוסמין ?
תודה ריבי,
לא ניסיתי. אולי כוסמין לבן יעבוד.
שלום איך אין ביצים העוגה הזו ! זו טעות?
זו לא טעות. זו הגדולה של העוגה שהיא בלי ביצים ומוצרים מהחי.
היי
עוגה טבעונית אין ביצים אוקיי אבל מה התחליף לביצים ?
כשמטבענים עוגה שהיו בה ביצים, מחפשים תחליף לביצה. כאן העוגה תוכננה מראש כטבעונית ולא צריך תחליף. היא מעולה כך, בשילוב החומרים שכתבתי במתכון. כדאי לנסות.
מהדר
תודה
טעימה!! הכנתי פעמיים עם תערובת קמחים ללא גלוטן (בהפחתת 20 גרם מכמות הקמח) תפחה מאוד ונשארה גבוהה גם עם הסירופ. תודה:)
וואו! איזה כיף לשמוע.
התגובה שלך יכולה לעזור לעוד רבים שמחפשים ללא גלוטן.
באיזו תערובת השתמשת?