פיסות של טופו או יובה בשילוב עם ירקות ותיבול מדוייק הופכות לשווארמה צמחונית / טבעונית מטריפה. זו מנה מהירת הכנה, טעימה, מזינה ומשביעה. לא פחות חשוב: זו מנה כייפית שאפשר לאכול בצלחת או למלא בפיתה או בטורטייה. הטופו, היובה והירקות דלי שומן כך שהמנה מתאימה גם למי ששומר על המשקל, או מחפש לאזן.
את הטופו אתם כבר בטח מכירים ואני מקווה שאתם אוהבים. אם כן ואם לא, יש לנו אופציה נוספת: היובה – מרכיב פלאי המלא בחלבון, מגיע בצורתו המיובשת (מקלות, קשרים או "כנפי עוף"). ליובה אין כמעט טעם והיא מקבלת את טעמה מהתבלינים ומשאר מרכיבי המנה.
אני מכינה כל פעם עם חלבון שונה: טופו, יובה (tofu skin), פתיתי סויה יבשים או שילוב שלהם וזה תמיד יוצא טעים בטירוף ונחטף ע"י כל הסועדים. גם הלא טבעוניים.
הפעם החלטתי לשים את הכל בתוך פיתה מקמח כוסמין מלא (שקניתי בסופר, 99 קלוריות לפיתה), הוספתי טחינה (שהכנתי מטחינה מלאה בהמון סידן!), ירקות חתוכים וחמוצים. תליתי שלט נא לא להפריע (כך סבתא שלי נהגה לעשות) והתענגתי.
הערה חשובה לפני שנצא לדרך – זו מנה שמכינים על המקום, במשך כמה דקות בודדות, ולכן יש חשיבות רבה להכין את כל המרכיבים חתוכים ומסודרים מראש (מה שהצרפתים קוראים mise en place)
שווארמה טבעונית טופו וכרוב
המרכיבים:
- 1 חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לרצועות דקות
- 2 בצלים חצויים לאורך ופרוסים לפרוסות דקות
- 1-2 שיני שום פרוסות דק
- 1כרוב סיני פרוס לפרוסות דקיקות – בערך 3 כוסות
- סלסלת פטריות פורטובלו או שמפיניון פרוסות דק
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
- 2-3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית תערובת תבלינים "מונטריאול" של מקורמיק (להשיג בכל הרשתות) או תבלין לשווארמה / חוואייג' למרק.
- פלפל שחור גרוס
- קורט מלח (יתכן ותערובת התבלינים מכילה מלח, אז לטעום לפני הוספת המלח)
להגשה – אופציונלי:
- פיתות כוסמין מלא
- טחינה שמכינים מטחינה מלאה עם מים ומיץ לימון
- ירקות חתוכים
- פטרוזיליה
- חמוצים, כרוב כבוש
- עמבה למי שאוהב
אופן ההכנה:
- לחמם בווק את שמן הזית, להוסיף את הטופו והפטריות ולטגן תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות.
- להוסיף את הכמון, הפפריקה, הכורכום, הבצל, הכרוב והשום ולהמשיך לטגן 10 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהירקות מתרככים.
- לטעום ולתבל בהתאם במלח, פלפל ובתערובת התבלינים.
- לערבב לאיחוד טעמים עוד 2-3 דקות. מוכן!
- להגיש עם התוספות האהובות עליכם.
גיוונים והערות לשווארמה טבעונית:
- אפשר להשתמש בבצל לבן או סגול או שילוב שלהם
- ניתן להחליף את הטופו בכוס יובה בצורת כנפיים מושרית במים רותחים עם תבלין לשווארמה או תבלין לגריל במשך 10 דקות וחתוכה לרצועות דקות. המרקם של היובה מזכיר מרקם של עוף.
- אם אין כרוב סיני, גם כרוב רגיל יתאים כאן ואפילו כרוב סגול (בלי הגזע המרכזי הקשה)
- שימו לב! המנה עצמה ללא גלוטן, למעט הפיתה.
אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום.
יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.
הכנתם? תשוויצו באינסטגרם ואל תשכחו לתייג אותי שם orlycohen@ ואפילו לעקוב אחרי.
אם אתם לא רוצים לפספס מתכונים חדשים שלי, אנא השאירו את כתובת המייל שלכם בתחתית המתכון ואני אדאג לשלוח אליכם הודעה בכל פעם שאפרסם כאן.
בתיאבון!
חיים וטעים!
נראה נפלא
טעים היום ןאצלם.
תודה רבה
נראה מצויין והכי חשוב קל חץלהכנה בלי חומרים מפוצצים.
תודה רבה טובה. זו מהות הבלוג שלי. מתכונים קלים ממרכיבים פשוטים וקלים להשגה.
תודה
נראה מעולה
תודה רבה
נשמע טוב! אני מכינה אותו דבר עם קישואים (במקום כרוב, משתלבים נפלא עם שאר המרכיבים) שגורדו במגרדת גסה ונסחטו היטב (ביד, כל פעם קווצ' עם האגרוף, ניעור ולמחבת אחרונים בתור) ויוצא פשוט מדהים. מומלץ! פחות 'התעסקות' מאשר עם הכרוב. אבל גם מתכון זה נשמע דלישס! 😊
נשמע טוב! אני מכינה אותו דבר עם קישואים (במקום כרוב, משתלבים נפלא עם שאר המרכיבים) שגורדו במגרדת גסה ונסחטו היטב (ביד, כל פעם קווצ' עם האגרוף, ניעור ולמחבת אחרונים בתור) ויוצא פשוט מדהים. מומלץ! פחות 'התעסקות' מאשר עם הכרוב. אבל גם מתכון זה נשמע דלישס!
תודה על הרעיון. נשמע אחלה גיוון.
נשמע טעים.כמובן אנסה
המון תודה. בתיאבון ובהנאה
נשמע ממש טעים. תודה רבה!
תודה רבה
נראה ממש טעים
תודה! זה אכן טעים מאד.
מעונינת בעדכונים
מצרפת אותך לרשימת התפוצה בשמחה. חג שמח.